Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeziebiona w ciazy majowecza

jestem w 17 tygodniu i jestem bardzo przeziebiona jak moge sie leczyc?

Polecane posty

Jak w temacie mam katar jak nie wiem co i bol glowy gardla strasznie zatkany nos. pomocy!!!!!!

Gość .P A U L I N A .
idz do lekarza jezeli domowe sposoby typu czosnek, herbata z miodem i cytryną, inhalacje z olejku sosnowego nie pomagaja. Oprocz domowych sposobow nie leczylabym sie sama nawet rutinoscobinem

Mam to samo. Wg lekarza można na ból gardła neo angin lub tantum verde. Do tego sól morska na katar i dużo herbatki z cytryną i;-)

Gość kot jest ali!
na gardło isla albo propolki, przeciwbólowe paracetamol, na zatkany nos albo sól fizjologiczna albo popros o jakieś krople do nosa dla cieżarnych (są jakieś nowe podobno bezpieczne). Jak nie przejdzie do lekarza.

Gość do lekarza!!!!!
a nie pytac jak sie leczyc w ciązy. Co wy w tych glowach macie, ku*wa siano czy ciąza powoduje kompletny i totalny zanik móżgu? chyba tak mózg sie kurczy proporcjonalnie do wiuelkosci brzucha. Jak rzuci Ci sie na oskrzela to antybiotyk masz jak w banku wiec posiedz jeszcze na kafe i pozadawaj glupie pytania

Gość kot jest ali!
tfu sól morska.

Dzwonilam do lekarza. kazal poki co domowymi sposobami plus ewentualnie paracetamol jakby byla goraczka. jesli pojawi sie kaszel albo oznaki anginy kazal isc do lekarza. poki co siedze w wyrku. Tez pozwolil tantum verde . pytam o domowe sposoby jakies syropy z cebul czy cos z czosnkimem albo na katar

Na katar euphorbium, na gardło tantum verde.

Bez obelg ok? pytalam lekarza telefonicznie. w dzisiejszych czasach odsiedziec w przychodni pare godZin i uslyszec ze mam sie leczyc babcinymi metodami to chyba zupelnie chorym mozna wyjsc!!!!

Dzieki no ro to o to mi chodzilo. jak maz wroci to kupi pare rzeczy. niestety wlasnie dopiero wieczorem. jakos wykorzystam to co mam poki co!!!!

A ja pytałam wczoraj na żywo bo akurat miałam wizytę u ginka i co?

Polecam syrop prenalen i tak jak poprzedniczki:sól morska, paracetamol, rutinoskorbin można śmiało profilaktycznie, gardło płucz wodą z solą ja w 2 dni sie uporałam z przeziębieniem, nie musiałam nawet paracetamolu brać.

Gość ruda małpa xx
Dużą cebulę i ew.3-4 ząbki czosnku pokrój z kostkę i ułóż ciasno w szklance, przesypując solidnie cukrem. Przykryj talerzykiem i odstaw w ciepłe miejsce. Po kilku godzinach masz gotowy syrop. Skuteczny i bezpieczny-lepszy od tych aptecznych...:) Pij go 4 razy dziennie; możesz też raz w nocy-gdybyś się przebudziła...Stołową łyżkę :D Do tego malinowy sok(przydałby się naturalny) i herbata z miodem i cytryną... Zdrowia życzę - podwójnie :D

Gość nestea........
ja tez jestem teraz przeziebiona i tez robie syrop z cebuli (dodaje oprocz cukru tez troche miodu - ma lepszy smak) i pije herbate z lipy no i taka zwykla z miodem i cytryna.

Gość gola 23
paracetamol, wapno, rutinoscorbin ,mleko z miodem, do nosa krople tylko takie bezpieczne w aptece doradzi Ci farmaceutka, a poza tym lezec i sie wygrzewac. jak nie przejdzie to do lekarza