Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anet21

Jak wywołać laktację?

Polecane posty

Hej mamuśki!!! Potrzebuje pilnej pomocy - dwa tygodnie temu urodziłam wcześniaki w 33tygodniu z powodu stanu przedrzucawkowego który nadal mi się utrzymuje , biore doppeget i trace duże ilości białka dziennie. Moje maleństwa są w inkubatorach , a ja walcze z laktacja , ale jest coraz gorzej - maluchy dostaja juz po 30ml/4 i 20ml/4 a ja dziennie najwiecej odciągne ok 50ml i mniej. Problem jest też w tym ze nie moge odciagac regularnie bo mam dziecko niepełnosprawne i zbyt mało czasu na wszystko abym mogła co 3godzi. poswiecac 30min na "pompowanie". Czy znacie jakieś sposoby? Czy fakt że wydalam tyle białka dziennie może byc powodem? A może któraś w podobnej sytuacji dostała jakieś leki na wywołanie laktacji? POMOCY!!!

Gość no ro to
zajrzyj na forum laktacyjne na gazeta.pl Tam udziela sie specjalistka od laktacji. Na pewno ci pomoże. A w szpitalu nie polecili ci żadnej poradni laktacyjnej?

No właśnie nie !!! Jedyne co usłyszałam w szpitalu to walcz mamusia walcz bo twoim dzieciom jest to potrzebne - i nic jak powiedziałam ze mam do dwóch tygodniach walki coraz mniej pokarmu to nikt sie nie zainteresował mam za kilka dni zacząć dostarczać pokarm do szpitala bo zmniejsze dawke leków i bede mogła karmić a nie bede miała czym.