Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NamaOmO

Czy warto iść na studia artystyczne?

Polecane posty

Gość gość
Moim zdaniem średnio. Chociaż sami oceńcie, jakie macie po tym szanse na pracę. Poszłam na dietetykę na http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Mam pomysł na siebie, wiem dokładnie co chcę ze sobą robić i zamierzam ten plan dalej realizować. Jaki prezent osób po takich studiach pracuje w zawodzie?

Gość gość
A co byś powiedziała na to, żeby połączyć swoje artystyczne zainteresowania z pracą z dziećmi lub młodzieżą? Utrzymywanie się wyłącznie z uprawiania sztuki może być bardzo trudne, nawet niemożliwe, lepiej więc znaleźć pracę, w której łączysz swoje pasje z innymi działaniami. Ja też mam duszę artystyczną i chciałabym jakoś to wykorzystać, dlatego złożyłam dokumenty na studia podyplomowe z pedagogiki artystycznej w Wyższej Szkole Pedagogicznej im. J. Korczaka, które ruszają w marcu. Po studiach chcę prowadzić zajęcia teatralne i muzyczne w domu kultury albo w jakiejś innej placówce kulturalno-oświatowej.

Gość gość
Jeśli wiążesz przyszłość z jakąś dziedziną sztuki to myślę, że warto skończyć studia. Zawsze to pomaga wejść w ten świat, poznać wiele osób, dopracować swój warsztat. Ale jeśli to dla ciebie hobby to można zrobić kurs (sama robiłam kurs szycia w Splocie Artystycznym) i też wiele się na nim nauczysz.

Gość gość
Pamiętasz ile płaciłaś za taki kurs? Szukam czegoś na jesień, ale poziom początkujący. Chcę w końcu nauczyć się szyć prosto, bo samej mi nie wychodzi nic a nic!

Gość gość
Za kurs weekendowy zapłaciłam 500zł.

Gość filmówka
Oczywiście, że warto iść na studia artystyczne, ale jeśli chcesz się wybić i zaistnieć w branży to musisz mieć też umiejętności techniczne - nowe technologie dominują nasz świat czy tego chcemy czy nie. Ja sobie np. nie wyobrażam aktora, który nie potrafi opisać przebiegu produkcji filmu i nie umie wymienić żadnego programu do montażu :) Przy okazji - polecam branżę filmową. Niekoniecznie aktorstwo telewizyjne. Sprawdź sobie kierunki na prywatnej uczelni AMA w Krakowie

Gość gość
Każdy może lubić to co robi. Ja jestem po studiach artystycznych i zajmuje się wytwarzaniem rzeźb gipsowych i bardzo to lubię robić. Jeżeli też chcecie spróbować w tym sił to polecam wam firmę www.testpol.com.pl Sprzedają masę gipsową i ceramiczną do wykonywania rzeźb.

Gość salianaluaberghey
Nie polecam strata czasu, artysta mozna byc po pract takze a byc artysta na full to zycie zwierzecia ktore stale szuka zlecen I pelne ponizenia Bo ludziom sie wydaje ze zrobisz za darmo, a inni wola kupic z ikei Bo i tak polacy o sztuce wiedza gufno I sie nie znaja ! Nie placze bo nie kupowali moich, kupowali Duńczycy ale się eypalilam przyszedl dzień ze przestalam. Nie wybrałam tego, rodzic wybrał, mogl pomyśleć ale odlot i brak realizmu Polakom towarzyszy takze. Pozdrawiam.

Gość Vexa

Na pewno daje to sporo podstaw teoretycznych, ale czy naprawdę warto - to chyba pytanie do artystów, którzy już tak na dobrą sprawę znają się na tym od wewnątrz. Ja osobiście lubię spotkania z artystami w ramach wystaw, na które jeżdże do galerii V.A. w Wysogostowie. Może też spróbujesz ich odwiedzić. Można tam spotkać wielu twórców w miłej, rodzinnej atmosferze.