Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę tego człowieka

mój ex mąż ma w dupie że dziecko jest głodne

Polecane posty

Gość ja jako kobietaaa
a dostajesz rodzinne?

Gość (@)
tak jak Ci radza wyżej... nie może płacić Ci 3 miesiące i musisz mieć udokumentowane Jak nie ma potwierdzenia to złóż dokumenty do funduszu alimentacyjnego.........

Gość okinjhionj
mowie ci idz do jego rodzicow i zagroz ze jesli nie bedzie placil regularnie calych kwot to pojdziesz do sadu i oni beda placic!!! bracia czy rodzienstwo meza tez mozna scigac

Gość LawendowyDemon
Co tu kombinować. Zdobądź te pieniądze, zapłać za mieszkanie i idź do pracy. Chyba, ze masz spore zaległości, skoro tak szybko chcą Cię wywalić.

Gość ja jako kobietaaa
a ile ma dizecko?

Gość ja jako kobietaaa
ja bym napsiala pismo do sadu o podwyzke a ile masz przysadzone napisz tam ze sie nie wywaizuje ze dziecko nei ma co jesc opisz wsyzstko

Gość okinjhionj
koniecznie idz do MOPSU tam mozesz dostac tez zasilek na wegiel czy leki albo jedzenie jesli jestes w kiepskiej sytuacji finansowej wiadomo ze troche wstyd ale lepsze to niz glodne dziecko

mondry bez inwektyw prosze . dziadków a raczej dziadka poinformowałam to dośc ok facet i obiecał się z nim rozmówić ,moja przyjaciólka napisała też koment pod jego fotką na nk ( w czułym uścisku z córką) że wstyd i że ładnie na zdjęciu tatusiuje i generalnie mu pojechała ,koment wisi dalej ,on nic sobie z tego nie robi

Skoro wysyła te potwierdzenia to jest wyrachowany i wie co robi. Gromadzi dowody na wypadek gdyby komornik próbował coś działać. A konto puste żeby mu nie zajęli żadnych pieniędzy. Z tym, że jak to drugie z kasą też jest jego to w razie czego komornik sobie znajdzie... ale raczej wątpię czy on da się złapać - ustawi stałe zlecenie na te parę groszy i oleje cię. Uważaj natomiast, żeby za parę lat nie próbował odebrać ci dziecka. Ja bym pozbawił praw bez skrupułów. Dziecko kocha i tęskni bo jest dzieckiem, a ty musisz zachować zimną krew i wybrać mniejsze zło. Mała dziś jest za nim, a jutro może pokochać twojego nowego faceta i za parę lat będziecie szczęśliwą rodzinką. Pomyśl.

Gość okinjhionj
to nie pros dziadkow tylko zagroz im:o sprawa w sadzie skoro tatus nie placi wystarczajaco mozna podac w sadzie dziadkow i beda oni placic alimenty

Gość okinjhionj
ach i jak dziecko bedzie dorosle nie zdziw sie jesli tatus zechce od niego alimentow w razie choroby;)

mondry może faktycznie warto by mi przemyślec pozbawienie praw , nie mam sporych zaległości w mieszkaniu ale podpisałam najem okazjonalny ,nie mam sił tłumaczyc ocb z tym najmem , tyle ze jak nie zapłace przez mc to won i to zgoidnie z prawem. O pracę się nie boje bo znajde , tylko jak wiadomo to może byc i miesiąc jak i trzy.Dłuzszego bezrobocia nie przewiduje .Wkurza mnie ( delikatnie pisząc) to co on wyprawia ,to jakiś absurd ,jaja jakieś, to niedorzeczne ,niedopuszczalne ,zezwierzęcenie ,brak mi słów ludzie .Tatuś...boze drogi

ja nie pisze żźe wzyscy faceci są fe ,bo znam porządnych . czemu mnie siętrafiła taka kiepska pdróba ,no czemu ??

Gość maaakkk
skąd jesteś?

Gość ja jako kobietaaa
w sumie to dobrze ci radza z tym pozbawieniem praw ake ja nei iwem czy aby go pozbawic wystarczy to ze płąci tlyko 20zł mussza byc jakies przesłanki na to typu znecanie sie bicie, albo musiaby byc chory psychicznie, narkoman alkoholik a tak jak on to go raczej nie pozbawia bo niby za co? powie ze nie mapracy nie ma kasy i placi ile moze zwłaszcze ze mala odiwedz moze gdyby kontaktu nie utrzymywal ale widac ze facet wie co robi

Ja wiem co to najem okazjonalny i domyślam się, że właściciel tak się właśnie zabezpieczył przed matką z dzieckiem. Życie jest brutalne - on nie po to wynajmuje żeby się prosić o tę kasę i trzeba go też zrozumieć - teraz nic nie ma z tego mieszkania, a czas płynie. Twoja sytuacja jest natomiast straszliwa i współczuję szczerze. Co na to twoi rodzice? Nie możesz u nich mieszkać?

Gość maaakkk
Gdzie on pracuje - skoro ma pieniądze gdzieś pracować musi.

dzikuje za słowa otuchy i rady , idę posprzątać, będę tutaj pózniej jeśli macie jakieś pomysly co z tym fantem zrobić ,oszczędzając dziecku negatywnych emocji napiszcie :)

Zrób sobie drugie, fajny jest :-) Do kogo masz pretensje, wcześniej był odpowiedzialny? Taki los głupich cipek, myślących że związek to zabawa, sex, dyskoteki a później płacz i pretensje do wszystkich tylko nie do siebie!

dopisze bo mnke wkurzyła powyższa wypowiedz , człowieku ja jestem kobietą po 30 ,nie jakomś niunią w białych kozaczkach ,mam skonczone studia i dobry fach , a wyżak\lić każdy się może ,a że panowie głupieją na widok 20 letniej llaluni w cekinowej mini to nie wina moja ani dziecka

Gość fgfgdfgfd
to ja pisałem jakiś czas temu do kobiety z Warszawy która miała chore dziecko i płakała że pracuje za 1300zł a na mieszkanie wydaje 1200zł/mc i że dziecko marzy o dobrym śniadaniu a ona ma dla niego 3 kromki chleba i nic więcej... proponowałem istotnie pomoc - swobodną przestrzeń w domku (trójmiasto) blisko szkoły i przedszkola, 10 min. do plaży... z perspektywą załatwienia pracy w pobliskim markecie bo powiedzmy, że dobrze znam dyrektora hali... kilka minut później zostałem okrzyknięty przez jakąś "pedałkę" murowanym zboczeńcem, tudzież handlarzem organami i w tym momencie mnie zatkało i dałem sobie siana... ale oferta jest wciąż aktualna a zboczeńcem naprawdę się nie czuję, to bardziej chęć zerwania z samotnością podczas gdy nie mam póki co ani czasu ani siły na prawdziwy związek... to tyle ode mnie... jakby co to: gfhg@o2.pl

Trochę twoja wina niestety w tym wszystkim bo wybrałaś wiecznego chłopca na męża i ojca, a może nawet była to wpadka podczas jakiejś upojnej nocy? Z całym szacunkiem dla twojej sytuacji: to w pewnym stopniu zawsze jest wina kobiety która nie umie ocenić kandydata lub jest lekkomyślna w łóżku. Nie chcę cię oskarżać jako facet ale myślę, że po namyśle przyznasz mi rację. Czasem drobne, niepozorne szczegóły mówią wyraźnie, że ten czy ten facet nie będzie dobrym mężem/ojcem i szkoda, że kobiety lekceważą te sygnały zaślepione uczuciem.

Kojarzę cię gf coś tam - faktycznie pisałeś z tą ksywą i pamiętam tego maila. Już nawet pamiętam, że to był temat o Szlachetnej Paczce🖐️

Gość fgfgdfgfd
tak to był temat o SP i ludzkiej naiwności w wysyłaniu tych paczek różnej patologii która z tego żyje, a jednocześnie nikt nie chce udzielać pomocy ludziom którzy naprawdę jej potrzebują tak jak tamta mama z chorym chłopcem czy autorka niniejszego tematu z małą córeczką.

Gość (@)
mondry pan- masz rację tylko co dzisiaj- mleko juz sie wylało a problem została. Nie można też zakładać, że facet to drań na dzień dobry, ale masz dużo racji. jak czlowiek zakochany to nic nie widzi :)

Gość fgfgdfgfd
co do mieszkania to nie ma sposobu żeby mieszkać tanio w wynajętym mieszkanku bo sam czynsz to obecnie 250-400zł/mc i do tego dochodzi odstępne dla właściciela które nigdy nie jest niższe niż 500zł, a często wyższe więc robi się kwota 900-1000zł plus liczniki i dupa zbita... ja wynajmuję piętro domku i mam ponad 80m2 w 4 pokojach które stoją puste :) płacę za to dość okazyjnie bo 1300zł/mc więc za 650zł/mc mogę oddać połowę i wszyscy są szczęśliwi a w każdym razie tak mi się wydawało bo np. studentów nie wezmę, starszego człowieka też nie chcę, facetów raczej unikam bo nie chcę na geja trafić... stąd wyszło mi że kobieta byłaby ok a czy ma dziecko czy nie to już nie wnikam choć w okolicy są idealne warunki bo przedszkole 300m dalej :)

Gość ogarnij się.....
Współczuję Ci ale kurde dzieciak nie ma co jeść a Ty na forum siedzisz i na ojca psioczysz. Nie mogę tego czytać ja bym niebo i ziemię poruszyła. Weź trochę poczytaj może sama coś poogarniaj wiadomo, że od ciebie zależy bo widzisz, że on lachę kładzie. Nie siedź tu tylko rób coś. Masz znalazłam coś dla ciebie. Nie wiem, czy dobrze myślę ale jest coś takiego jak bezskuteczność alimentacyjna. I jak zachodzi podajesz sprawę i masz alimenty z funduszu. Z tego co znalazłam nie musi to być cała kwota tzn nie tylko zresztą sama przeczytaj. Ręce opadają dziewczyna po studiach miecha w domu ja bym już wszystko co możliwe obleciała a nie tylko komornika. Osobą uprawnioną według ustawy jest osoba uprawniona do alimentów od rodzica na podstawie tytułu wykonawczego pochodzącego lub zatwierdzonego przez sąd, jeżeli egzekucja okazała się bezskuteczna. O bezskuteczności egzekucji mówimy wówczas, gdy w wyniku egzekucji w okresie ostatnich dwóch miesięcy nie wyegzekwowano pełnej należności z tytułu zaległych i bieżących zobowiązań alimentacyjnych; za bezskuteczną egzekucję uważa się również niemożność wszczęcia lub prowadzenia egzekucji alimentów przeciwko dłużnikowi alimentacyjnemu przebywającemu poza granicami Rzeczypospolitej Polskiej, w szczególności z powodu: - braku podstawy prawnej do pojęcia czynności zmierzających do wykonania tytułu wykonawczego w miejscu zamieszkania dłużnika, - braku możliwości wskazania przez osobę uprawnioną miejsca zamieszkania dłużnika alimentacyjnego za granicą. Nie dał Ci pełnej należności przecież może można to wykorzystać !

Oczywiście, ja nie próbuję tej kobiecie wmawiać, że jest głupia i winna wszystkiemu bo trudno w końcu, żeby każdego traktować jak potencjalnego oszusta i podejrzewać, że jako ojciec zachowa się dziecinnie. Zwłaszcza gdy umie grać na emocjach i czarować. Okazał się ruchaczem bez klasy i szybko znalazł sobie nową dziewczynkę jak już ta się znudziła i w dodatku ma coś tak niepraktycznego jak małe dziecko. On nie dorósł i to jest zjawisko coraz częstsze, wynika z marnego wychowania w tych smutnych czasach. Zresztą kobiet też to dotyczy i wiele z nich jest po prostu niedorozwiniętych społecznie, uczuciowo, itd. Faktem jest, że mleko się wylało. Teraz pozostaje bez emocji wytrzeć do sucha i skoczyć po nową butelkę/karton bo cóż innego pozostaje? A najgorzej jest zostawić niedomytą plamę która z czasem obrośnie kurzem i mogą być problemy z doczyszczeniem - w ten sposób powstaje tzw. syf.

Gość elelkeee
A moim zdaniem cała ta historia to kolejna prowokacja bo czy ona nie ma rodziców którzy mogą pomóc? Ani przyjaciół? Jakoś nie chce mi się wierzyć za bardzo w tę historię podobnie jak i w to, że facet nie przynosi jej żarcia lub ubranek/zabawek dla dziecka. Znów łykacie jak pelikany a autorka rży ze śmiechu🖐️:classic_cool: