Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca...

ból piersi inny

Polecane posty

Gość pytająca...

kochane pomóżcie... otóż zawsze piersi bolały mnie tydzień przed @ a teraz bolą od owu, mało tego tydzień od owu bolały niemiłosiernie nawet spać w nocy nie mogłam, a teraz ból się zmniejszył... bolą ale już nie tak strasznie... czy to może być ciąża? dodam że wraz z mężem od 1,5 roku staramy się o dzidziusia, czy nie robić sobie nadziei?

Gość no ro to
no to jest tzw subiektywny objaw. Mnie nigdy w cyklu nie bolały piersi więc gdy zaczęły boleć byłam pewna że się udało. A tu nic z tego. Za to w kolejnym cyklu wszystko było jak zwykle co cykl a tu ciąża. Jedyny obiektywny objaw to brak okresu. Reszta może być i na ciążę i na okres.

Gość pytająca...
mnie zawsze bolały ale tydzień przed @, mam nieregularne więc wiedziałam kiedy będzie właśnie po tym bólu... a teraz nie wiem @ powinnam mieć w poniedziałek :( owu w tym miesiącu wyjątkowo dawała o sobie znać, zobaczymy ... tak bym chciała ale wiem że pewnie nic z tego :(

Gość pytająca...
ktoś jeszcze się wypowie?

Gość pytająca...
nikt nie pomoże?

Gość damyradeeee
mi się ból w pierwszej ciąży piersi sprawdził, bo nigdy wcześniej nie miałam, niestety ciąża pozamaciczna, teraz znów się staramy i znów jakby mam mrowienie, ale myślę że to moja schiza :D

Gość no ro to
zrobisz test to się dowiesz. Tak to tylko można zgadywać.

Gość damyradeeee
no niestety możemy tylko czekać...ja dość dobrze nam swój organizm, więc mam nadzieje, że to mrowienie to jednak coś na rzeczy...no i od poniedziałku czuję podwyższoną temperaturę ciała, szczególnie wieczorami, ale to norma po owulacji, no nic trzeba czekać...

Gość damyradeeee
jak okres mam mieć w poniedziałek, to jeszcze za wcześnie na test, ja robię test w sobotę, bo tak mi okres wypada...

Gość pytająca...
test zrobię w pon napewno nie wcześniej, ale dziwi mnie to że iersi zaczęły boleć już od owu i bolały tak mocno tylko tydzień a teraz już mniej...

Gość damyradeeee
wiesz może to hormony, niekoniecznie ciąża...czasem tak jest przy torbielach, za wysokiej prolaktynie...a miałaś wcześniej jakieś badania?

Gość damyradeeee
no i cykle mogą się zmieniać, to normalnie...ja co prawda mam bardzo regularna, ale coś się zmienia, wcześniej zawsze czułam owulkę dość mocno, tzn. miałam tak ze 2 lata, teraz czuję lekko czasem, czasem jest też plamienie około owulacyjne, a czasem nie ma...

Gość pytająca...
nie miałam... ale w ostatnim cyklu wszystko było jak zawsze piersi bolały tydzień przed @ a teraz 2 tyg

Ja miałam od pierwszych tygodni bardzo wyraxne sygnały organizmu. Może i coś takiego u siebie zauwazysz ;) Bardzo szybko zorientowłam się, że zaszłam w planowaną ciąże, bo właśnie zupełnie inaczej piersi zaczęły się zachowywać, ale nie nazwałąbym tego bólem. Obwódki sutków ściemniały mi zaraz na samym początku w I/II tygodniu, skóra stała się tkliwsza, piersi szczególnie. Mama bardzo szybko zorientowała się, że będzie wnuczę, bo ponoć oczy zaczęły błyszczeć, skóra zjasniała. Od nastolatki miałam problemy z mieszaną cerą, a zaraz od początku ciąży cera stałą się gładziutka przecudownie. Przetłuszczające włosy się unormowały. Niestety cechy pozytrywne pociąży wróciły do normy :P.

Gość pytająca...
mnie kuły dość wyraźnie jajniki od 17 paźdź do 21 i według moich wyliczeń owu była 21, od 19 bolą mnie piersi a od ok. 22 pobolewa mnie brzuch tak jak na @,wczoraj miałam zachcianki na śledzie i słone rzeczy ale zachcianki miałam też przed @... nie wiem już co o tym myśleć

Gość damyradeeee
No niestety to wszystko bywa mylące, nie możemy się nakręcać...

Nie myśleć, zając się czymś innym, bo zwariujesz ... ;) Zachcianki troszku później przychodzą zazwyczaj, ale każda z nas jest inna ;)

Gość no ro to
nie myśleć tylko poczekać i zrobić w swoim czasie test. Wiem ze to niełatwe ale chyba lepsze niż nastawianie się a potem zawód. Ale pozytywów wam życzę. :D

Gość pytająca...
ja staram się już nie nastawiać bo już tyle razy się rozczarowałam że... tylko te piersi nie dają mi spokoju czemu ten ból się zmniejszył?

Gość damyradeeee
oj wiesz...to wszystko jest u kobiet bardzo skomplikowane często lekarze nie mają pojęcia i pewności, jak i dlaczego się coś dzieje, tylko są domysły....

Gość ..o..dk
Ja tak mam zawsze bola nawet ich objetosc zwieksza sie o jeden rozm. robiłam badania na tarczyce , hormonalne nic mi nie wykazało ..lekarka nie umiała odpowiedziec dlaczego mi sie tak dzieje ,wyniki sa oki wiec nie powinnam sie martwic.

Gość pytająca...
ale mi nie chodzi o to czemu bolą tylko czemu ból się zmniejszył i czemu zaczęły boleć 2 tyg przed@

Gość damyradeeee
hormony działają, skaczą różnie...jak teraz nie zaszłaś, to radzę hormony sobie zbadać, no i USG koniecznie, jak dawno nie miałaś...

Gość pytająca...
i dziś dostałam @ w 27 dc ;(

Gość mamama27
mnie piersi bolały - okazało się że ok kremu serum ujędrniającego do biustu ...