Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Biblia czy Kaczor Donald - która bajka jest lepsza?

Polecane posty

Gość Abdullahe Bhati
Czytaj sobie co chcesz 🖐️. Gdy wkrotce przejmiemy wladze to bedziesz namietnie czytala Koran albo spadnie na ciebie kamienny deszcz, niewhierna 🖐️

Gość mikikun
Dzisiaj rano zakonnicy Mikołai (Safronowej), znanej prawosławnemu narodowi Świętej Rusi z filmu "Car nadchodzi", w celi objawił się wielebny Serafim Sarowski i prosił przekazać prawosławnym ludziom, że woda będzie odchodzić (zanikać). Żeby to nie nastąpiło, należy koniecznie na całej ziemi Rusi Kijowskiej stawiać Krzyże Chrystusowe przy źródłach wodnych. Oprócz tego, Ojciec Serafim upominał rosyjski naród, żeby wzmógł modlitwy przed ikoną Najświętszej Bogurodzicy "Niezwyciężone Zwycięstwo" ("Matka Boska Częstochowska").

Gość mikikun
ktura sie sprawdza roku 1872 ukazał się jej Pan Jezus w Ogrójcu i tak przemówił do niej: "Ojczyzna twoja i Kościół w tej Ojczyźnie... przez krwawą pracę i jedność bratnią dojdą do upragnionej wolności. Niech tylko naród tej wolności nie obróci w swawolę". "Zbliżają się czasy przewrotne. Ojczyzna wasza będzie wolna od ucisków wrogów zewnętrznych, ale jq opanują wrogowie wewnętrzni. Przede wszystkim starać się będą wziąć w swe ręce młodzież szkolną i dowodzić będą, że religia w szkołach niepotrzebna, ze można ją zastąpić innymi naukami. Spowiedź i inne praktyki religijne, kontrola Kościoła nad szkołami zbyteczna, bo ścieśnia myślenia ucznia. Krzyże i obrazy religijne ze sal szkolnych będą chcieli usunąć, aby te wizerunki chrześcijańskie nie drażniły żydów. Przez młodzież pozbawioną wiary, zechcą w całym narodzie wprowadzić niedowiarstwo. Jeżeli naród uwierzy temu i pozbędzie się wiary, straci przywróconą ojczyznę. - Niechże tedy ojcowie i matki zwracają uwagę na szkoły. Niech protestują przeciwko usuwaniu wizerunków religijnych ze szkoły i przeciwko nauczycielom dążącym do zaprowadzenia szkoły bezwyznaniowej. - Nauka bez wiary nie zrodzi Świętych ani bohaterów narodowych. - Zrodzi szkodników - módl się o dobrą chrześcijańską szkołę". A dnia 5 października 1873 r. wyrzekł Pan Jezus do Wandy następujące słowa: "Zatknąłem pośród was krzyż, jako godło wiary, triumfu i chwały. Dałem wam Matkę moją za Opiekunkę i czegóż się boicie? - Dlaczego tak słaba wasza ufność? Pamiętajcie, że Maria, Matka moja, wszystko wam wyjednać może." posłuchajcie co mówi Janusz Wojciechowski - poseł RP do Parlamentu Europejskiego http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=28371 sprawdza sie przepowiednia ta od jezusa

Biblia jest nie zrozumiała albo ja jestem za tępy albo to i to :D wydaje mi się ze jest pisana szyfrem. Kaczor Donald to lubiłem za dziecka jak chyba prawie każdy :)

Biblia lepsza bo dzięki jej czytaniu można sie dowiedzieć fajnych przypowieści i kierować się nią w życiu. A kaczor donald... hmmm mało ambitne.

Gość mikikun
jezeli jest za trudna to kup ksiazke do psychologi Jezus. Największy terapeuta wszech czasów Mark Baker Na temat nauk Jezusa napisano wiele książek. Większości z nas nie jest obca tradycyjna interpretacja jego słów, chciałbym jednak rzucić nowe światło na ich odwieczną mądrość. Analiza współczesnych teorii psychoanalitycznych umożliwiła mi spojrzenie pod innym kątem na naukę Jezusa i wzbogaciła życie moje oraz moich pacjentów. Odkryłem, że najnowsze osiągnięcia psychologii nie tylko nie kłócą się z przesłaniem Jezusa, lecz czynią je wręcz bardziej zrozumiałym