Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daniella Kasssbbbb

Jak i kiedy nauczyć dziecko załatwiania się na nocnik?

Polecane posty

złota rada: Nic na siłę...można dziecko ok 8 miesiąca przyzwyczajać ale jak się buntuje nie ma co naciskać

Gość kaskadaaa
córka ma półtora roku i od 2 tygodni sika do nocnika.:0 jestem z niej traka dumna:) Na noc zakładam jej jeszcze pampersa ale praktycznie codziennie wstaje z sucha pieluszka albo budzi się w nocy i woła siku.

mysle ze tak gdy bedzie miec 15 miesiecy juz mozna, ale wiadomo, kazde dziekco jest inne, moja najmnjeisza gdy miala 15 mies juz bez pieluchy biegala :),ale teraz ma 3 lata i jakos nagle nie potrafi do nocnika niedoleciec :o

widzę nocnikowe sprawy przyłączę się moja mała nauczyła się siusiać ok 18 miesiąca życia ale co z tego jak już ponad rok walczę żeby nauczyła się robić kupkę do ubikacji ale jak kulą w płot wszystko ląduje w majtkach już mi ręce opadają za miesiąc kpńczy ,3 lata a za dwa tyg rodzę drugiego malucha także nie odpoczne od kupki. najlepsze jest to że sika na nocnik do ubikacji sama się podetrze i spuści wodę a kupa zero postępu

Gość kapary
u nas też jest problem z kupą. mały ma prawie 2,5 roku i siku ładnie robi na nocnik, nie zakładam pieluchy na dzień. w nocy ma pampersa, ale sam się budzi i muszę iść z nim do toalety na siku bo inaczej nie może usnąć tak więc co noc jest marsz do łazienki w środku nocy :) tylko do kupy jest zrażony bo w ogóle ma problem z jelitem i jak tylko czuje, że chce mu się kupę to nie daje się dotknąć tylko musi być zostawiony w spokoju tak długo aż zrobi w majty. na nocnik za żadne skarby wtedy nie chce usiąść :(

Gość moja mala ma 23
Miesiace i problem wyglada tak,od roczku juz sadzana na nocnik i kojarzy co powinno sie w nim znalezc,prawie zasze robi,ale niestety nie zawsze wola i nieraz zrobi siku na raty czyli troszke w nocnik i reszta do pampera "uzywamy pielucho -majtek" Dwa tyg byla bez pieluch to tylko zasikala caly dom smierdzial,mamy dywany ,a jej wcale mokre nie przeszkadzalo,wiec nie wiem dlaczego ona nie chce wolac,a robi dopiero jak ja wysadzimy :( Niedlugo bede miala drugie dziecko i chciala bym wyjsc juz z tych wielkich pieluch..