Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysza2011

Praca a rozmowa kwalifikacyjna

Polecane posty

Gość mysza2011

Mam taki problem, że dziś podpisałam umowę na kilka miesięcy jako telemarketer (pracuję od tygodnia), ale mimo to szukam innej pracy. Niespodziewanie teraz dostałam telefon od innego pracodawcy i zaprosił mnie na rozmowę, ale niestety nie dało mi się przełożyć tego spotkania na inny dzień, a w tym czasie akurat pracuję. Na umowie wstępnej, którą zawierałam jakiś czas temu, pisało ze o nieobecności należy powiadomić 48h przed tym. Czy jeśli napiszę maila do pracodawcy z telemarketingu, że w dniu jutrzejszym nie będzie mnie w pracy to nie wyciągną z tego jakiśkonsekwencji. W umowie nie było nic o tym mowy, wkońcu powiadamiam ale nie 48h przed. To jest telemarketing, więc wszyscy ludzie tam są spoko i na luzie, dla pewności jeszcze jutro zadzwonię do pracodawcy by potwierdzić o swojej nieobecności.

Gość mysza2011
jaki podać powod naglej nieobecności?;/ Głupia sytuacja

Gość mysza2011
Hmm.. teoretycznie to wizytęu lekarza moglam miec zapowiedziana wczesniej i wczesniej powiadomic o tym zespol

Gość madralinska ala
powiedz ze nagle dostalas downa i musisz isc do lekarza.

Gość mysza2011
W dodatku mam 3dniowy okres wypowiedzia umowy, facet do którego mam iść rzekomo na rozmowę najwyrazniej pracę chce zacząć od poniedziałku

Gość mysza2011
madralinska ala Ty to chyba nigdzie nie pracujesz i nie wiesz, ze na lekarza i downa trzeba miec zaswiadczenie pisemne?:P

Gość madralinska ala
tak? no nie wiedziala, siedze na zasilku juz od 6 lat to wiesz. sorry,chcialam pomoc.

Gość mysza2011
to lipton;p