Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaa21

PROBLEMY Z UCZUCIAMI, NIECH KTOS COS PORADZI CHOCIAZ...

Polecane posty

Gość bezradnaaa21

Mam 21 lat, a mój chłopak 29. Jestesmy razem od 2 miesiecy.Wszystko jest dobrze, tylko ja jestem jakas...dziwna?Np. chciałabym z nim pisac smsy cały dzień, podczas gdy on napisze mi tam ze 2 smsy w ciagu dnia. Codziennie wieczorem zawsze on do mnie dzwoni i gadamy ok 2 godzin.Ale mi ciagle mało chciałabym dzwonienia, smsowania non stop :( Widujemy sie co tydzien, poniewaz ja na tygodniu studiuje dziennie w innym miescie, a on mieszka w mojej rodzinnej miejscowosci. Zawsze wtedy jest super. Tylko,że on jest takim typem człowieka, któy mało mówi o uczuciach, a wiecej pokazuje np gestem itd.Jestem o niego strasznie zazdrosna, a zwłaszcza o jego byłe dziewczyny.Nic go juz z nimi nie łączy,ale ja ciagle sie do nich porównuje itd. Zalezy mi na nim, ale jestem jakas rozedrgana emocjonalnie...

Gość bezradnaaa21
taka mala- wiem, ale nie umiem :( mam tez problemy ze studiami i chyba to wszystko sie kumuluje

Gość Eleeene
jestes kobieta bluszczem.Zle Ci rokuje .Ucieknie od Ciebie , gdzie pieprz rosnie. Wyluzuj .Inaczej przegrasz zwiazek.

Gość bezradnaaa21
elenee- to jak mam sie zachowywac co w sobie zmienic?

Gość Eleeene
juz jestem po spacerku z pieskiem i juz Ci odpisuje :-D Postepuj tak, w wokol Ciebie byla przestrzen.Dla siebie samej zrob przestrzen i dla partnera. Ty musisz miec swoj czas dla siebie i on rowniez. Nie mozna siedziec komus ciegle na plecach i wolac :wiecej, wiecej, wiecej . Udusisz go swoja miloscia, swoja zaborczoscia , swoimi zadaniami. Najprosciej mozna powiedziec tak:nawet kota mozna zaglaskac na smierc. Znajdz sobie zainteresowania poza chlopakiem , poza studiami. Miej swoj swiat rowniez.Kobieta jest wtedy bardziej interesujaca i bardziej elastyczna .

Gość bezradnaaa21
eleneee- masz całkowita racje, musze zmienic swoje zachowanie, nie moge go trzymac na krótkiej smyczy.

Gość Problemy z uczuciami.
a nie słyszałaś takiego powiedzenia:"Najkrótszą smyczą jest ta najdłuższa"??? Dziewczyno, jak będziesz tak rozmyślać to się zajedziesz i rozwalisz związek. Znajdz sobie hobby. Pomyśl: facet siedzi w pracy w Twojej rodzinnej miejscowości a to Ty jesteś w dużym(większym mieście), studiujesz, masz czas na spotkania ze znajomymi, studenckie imprezy, to on powinien się martwić, ze mu się wymkniesz. Ale tymi swoimi ciągłymi zapewnieniami, sms-ami itd. czyli stałym kontaktem dajesz mu powód, żeby się nie martwił, bo jego kobieta się melduje cały czas. Wyjdz gdzieś, zrób coś, stwórz sama sobie swoje życie a nie żyj nim. To się zemści na Tobie..

Gość Problemy z uczuciami.
Kobieta, która jest pochłonięta swoim życiem jest bardziej atrakcyjna dla faceta niż taka uczepiona jak rzep.

Gość Eleeene
zycze Ci tego z calego serca. Wykaz wiecej wiary w siebie i w niego. Jak popracujesz nad soba , masz szanse na fantastyczny zwiazek, bo z tego co piszesz fajny chlopak z niego jest. Powodzenia .

Gość bezradnaaa21
on mnie zapewnia,że mu na mnie zalezy itd, ale ja bym to chciała słyszec cały czas :-O nie wiem co sie ze mna dzieje:-O nie chce taka byc :-O

Gość Eleeene
napisalam Ci juz skad Ci se to bierze.Chcesz sie zmienic , to zacznij to robic. Chcesz isc do psychologa-dobry pomysl, efekt zalezy tylko od Ciebie. Moze masz dodatkowo niskie poczucie wartosci, ciagle chcesz potwierdzenia, ze jestes dla kogos wazna i kochana. Trudny masz problem przed soba. Jesli nie zmienisz sie, nie popracujesz nad soba , zawalisz nie tylko zwiazek, ale i inne sfery zycia. Wez sobie to do serca, bo jestes mlodziutka i zycie przed soba.

Gość bezradnaaa21
Zdaję sobie z tego sprawę:( a może to byc np. z takiego powodu,że mam niską samoocenę i wczesnie straciłam ojca w dziecinstwie?

Gość Eleeene
mozliwe, ze brakowalo Ci taty, jego zapewnien , ze bylas kochana, wazna i najwazniejsza.Utrata rodzica , to utrata poczucia bezpieczenstwa. Byc moze to jest wlasnie powodem. Ale skoro taki powod bylby , to i tak nie wiele to zmienia.Bo sytuacja sie nie zmieni.Taty nie ma i nie bedzie.Jedynie mozesz domniemywac grunt, z jakiego moga wynikac zaburzone emocje. Musisz popracowac nad soba.Moze pod okiem psychologa latwiej byloby Ci. Albo kup sobie ksiazke, traktujaca ten temat.

Gość bezradnaaa21
Postaram się poszukać takiej książki, a jesli sama sobie nie poradzę to faktycznie skorzystam z pomocy specjalisty.Dziękuję wszystkim:)