Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość logopeda

3latka

Polecane posty

Gość logopeda

Mój syn ma 3latka i mowi tylko pojedyncze slowa.tak w sumie urzywa swój jezyk.czy jest ktos kto ma ten sam problem?brak mi już pomyslow jak go zachecic do powtarzania slow.moze to już dobry moment na logopede...jak tak to moze wie ktos na czym polegaja zajecia z logopeda?

mojej siostry synek też bardzo mało mówił do 3 lat. pojedyncze słówka tak jak Twój i nijak nie mogli go zachęcić do nauki. zapisali go do przedszkola i chłopak po 3 miesiącach mówił już sporo. teraz ma skończone 4 lata i gada jak najęty używając rozmaitych słów :) czy Twój synek chodzi do przedszkola lub na jakieś zajęcia z rówieśnikami?

Gość mama kuby
nie ma tego złego... mój syn ma 2,5 mówi pełnymi zdaniami od 5-6 mcy i buzia mu się nie zamyka!! tylko dlaczego to, dlaczego tamto i skąd się wzięło:)

Gość zuzia2376
moja corka prawie 3 lata tez nic prawie nie mowi wiekszosc swoim jezykiem i wysowa przy tym jezykmoze maza dlugi mial ktos taki problem

Dobry moment na logopedę, wręcz najwyższy czas. Logopeda sprawdzi czy synek ma prawidłowo rozwinięty aparat mowy, zdiagnozuje w czym problem i będzie pracować nad jego rozwiązaniem. Takie zajęcia są fajne, to głównie "gimnastyka buzi i języka" :)

Gość logopeda
Narazie nie ma miejsca w przeczkolu,musimy czekac :( mama kuby nie wiem co gorsze dziecko ktore mowi za duzo czy za malo,najgorsze jest to że chcę nam powiedziec "cos"a my nie wiemy co... :( żeby chociaż te jego slowka mialy jedno znaczenie to mozna by było zrozumiec a u niego "do"to czasem siku,innym razem cos innego.doslownie dostaje na glowe.hm...mam jeszcze synka 1,5rocznego moze on blokuje go?

Gość asuienieczkaa
KOlegi syn ma 5 lat mowi mam,tata,daj niechce,i pojedyncze wyrazy. Byl u lekarza, podobno mu nic nie jest. Do tego dzwieki ktore wydaje nie sa normalne,jak by przytlumione.Jest agrsywny, nie mozna mu wytlumaczyc nic bo pla\cze odrazu. Na moje oko ma cos z autyzmu,ale ja lekarzem nie jestem. Lekarz powiedzial ze jest dziecko zdrowe,wiec mamy wszyscy taka nadzieje.Mam nadzieje ze troszke cie uspokoilam.

Gość logopeda
Zuzia 2376 tak w sumie to moje maja taki odruch jak na czyms mocno się koncentruja,uwazam że to jest normalne:)

w takim razie może faktycznie warto odwiedzić logopedę. na pewno dostaniesz tam jakieś wskazówki co do nauki. każde dziecko jest inne i wymaga odpowiedniego podejścia. a ma jakieś ulubione bajki lub piosenki? mój synek bardzo dużo uczy się z bajek, ale on bardzo chętnie powtarza słówka i nie ma z tym problemu.

Gość logopeda
Slyszalam kiedys że dzieci co wystawiaja jezyk dosc często to maja trzeci migdal

Gość logopeda
Okropienstwo ma i to sporo bajek ktore wrecz bym powiedziala że zna wszystkie na pamiec ale powtarza wszystko w swoim jezyku