Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiosenna mama

Mam pytanie do mam kilkulatków

Polecane posty

Mam takie pytanie bo tak mnie naszło czytając temat o mrużeniu oczu. Mamy, czy wasze dzieci potrafią spojrzeć w dziurkę? Moze to głupio brzmi, ale już wyjaśniam. Są czasem takie zabawki- aparaty fotograficzne co się patrzy w małą dziurkę i tam się pojawia obrazek, jak się pstryka to się zmienia na inny. Potrafią w coś takiego patrzeć i widzą ten obrazek? Albo czy potrafią spojrzeć przez słomkę żeby zobaczyć coś co jest na 2 jej końcu? Potrafią tak skupić wzrok? I ile mają lat?

moj ma 3 lata i 9 mies. i potrafi. juz od dosc dawna ale nie wiem od kiedy bo prawde mowiac nie myslalam nigdy o tym wczesniej

Moi właśnie nie potrafią. Zastanawiam sie czemu. Jak przymykają jedno oko to drugim patrzą jakby ponad zabawką. Nie umieją popatrzeć "do środka"

Gość Gdybym to ja reklamowała
Moja córka ma 3,5 roku i nie potrafi zamknąć tylko jednego oka- jak mówię "puść mi oczko" to zamyka na chwilę obydwa i jest dumna, że "już potrafi":D

Moi potrafią zamknac jedno, ale najczesciej zamykają to ktorym mają patrzec w zabawkę :D:D a drugim patrza w scianę i pytam z usmiechem "i widzisz obrazek?" odpowiedź pada "widze piekny jest" i już ich nie ma... Już od dawna to zauwazylam, myslalam ze się to "samo" unormuje ale nadal tak jest ze nie potrafią.

e nie, no to moj tak tez nie potrafi (przynajmniej nie wydaje mi sie). on nie umie zamknac tylko jednego oka. w dziurke patrzy dobrze (hehe) bo robi nam zdjecia ale podejrzewam ze ma obydwa oczy otwarte. w sumei musze zwrocic na to uwage, ale puscic oczka nie umie.