Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onamela09

pytanie do znawcow facebooka

Polecane posty

Gość onamela09

ogolnie ustawilam moj profil na dostepny tylko dla znajomych, tzn nikt z zewnatrz nie widzi moich zdjec itp natomiast te osoby widza niektore elementy na mojej tablicy np kogo ja dodalam do znajomych, albo jak odpowiedzialam w ankiecie - jak mam zrobic zeby cala moja tablica byla niewidoczna dla innych? dotarlam tutaj: ustawienia prywatnosci -> jak nawiazujesz polaczenia -> i ostatnie jest "Who can see Wall posts by others on your profile? (Note: Stories about likes, friendships, and some other types of wall content aren't included in these settings.)" I WLASNIE gdzie mam zablokowac te "likes, friendships " itp zeby inni z poza mojej listy tego nie widzieli HELP!!!!!!

Gość onamela09
heh, mam po polsku, jedynie ta ostatnia opcja jest po ang , a po ang czaje bardzo dobrze, z tym ze w tej informacji nie jest zawarte gdzie mam zablokowac "likes "i reszte

a to nie jest tak, że pod każdym postem możesz wybierać dla kogo będzie widoczny? tak zmieniają tego fejsa, że czlowiek nie nadąży :o

Gość swwwwwwwwwwwwwr
jesli udostepniasz liste wszystkim (Public) to kazdy widzi na twojej scianie np kasia zostala znajomym z basia musisz zaznaczyc ze lista twoich znajomych bedzie tlyko dla znajomych albo dla nikogo..to sie robi w ustawieniach profilu

Gość onamela09
nie, to jest gdzies w ustawieniach tylko nie moge znalezc gdzie:/

Gość swwwwwwwwwwwwwr
>edit profil>friends and family>i przy "Friends" dajesz "only me" albo "only friends"

Gość onamela09
czytajcie ze zrozumieniem, NIE mam ustawione na "public" mam ustawione tylko na znajomych, ale gdy wchodze na moj profil z profilu osoby ktorej nie mam w swoich znajomych - ona widzi na mojej tablicy np. to kogo dodalam do znajomych - jak mam to ukryc???

Gość swwwwwwwwwwwwwr
a to "stories about likes" - czyli rzeczy ktore lubisz, np hobby, klub sportowy - to musisz isc edit profil>Activities and interests> i tam dac "friends only"

Gość swwwwwwwwwwwwwr
to niemozliwe jesli masz liste swoich znajomych tylko pokazywana twoim znajomym, to inni nie widza z kim zostajesz znajomym

Gość onamela09
no dobra a jak ukryc odpowiedzi dawane w roznych ankietach -da sie?

Gość swwwwwwwwwwwwwr
rozumiem o co ci chodzi ale tak jak mowie - wg mnie kwestia lezy w dostepnosci listy znajomych ogolnie poszperaj w "edit profil", bo tam sie zaznacza prywatnosc dla wielu rzeczy

a ja widziałam chyba u kogoś takie coś...nie mialam w znajomych tej osoby, miała na tablicy zero newsów tylko z kim jest teraz znajomym....mysle że tego sie nie da ukryć

Gość swwwwwwwwwwwwwr
a to nie wiem o sondażach..moze one podlegaja pod aplikacje? (wtedy privacy settings->Apps and websites i tam masz liste ) ale nie wiem,nie krozystam

Gość swwwwwwwwwwwwwr
da sie bo ja mam na 100% ukryte ;) wg mnie odkryte maja te osoby co udostepniaja liste przyjaciol ogolowi (domyslnie facebook ustali by to bylo publiczne, trza se zmienic w edycji profulu by to ukryc)

Gość onamela09
okey juz wiem, pomogliscie mi,dzieki:)

Gość boematy
onamela musisz zrobic loda Zuckerbergowi,inaczej nie da rady