Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anaska78

wysokie dziecko w wieku 2,5 lat

Polecane posty

Gość anaska78

Witam wszystkie mamy Mam pytanie do mam które mają wysokie dzieci. Mój synek skończył 2,5 roku i prawie wykracza ponad górną granicę siatki centylowej. Ma na dzień dzisiejszy 99,7 cm i przekracza delikatnie końcową granicę 97 centyli. Ja mam 176 cm a tata dziecka ok174 cm. Nie wiem czy powinnam się martwić.. Trochę się martwię, bo myślę, że może coś jest nie tak z hormonami u niego... Jest szczupłym dzieckiem, ma ok 15,4 kg czyli zdecydowanie mieści się w średniej na ten wiek. Co sądzicie? Należy zrobić jakieś dodatkowe badania? Nasz pediatra jest beznadziejny i niezbyt pomocny w tej kwestii :(

Gość 1357*1357
martwisz sie tym, ze bedzie wysokim chlopcem?

Gość 1357*1357
moja corka nigdy nie miescila sie w siatce, zawsze byla powyzej, jest juz dorosla sliczna wysoka dziewczyna, tak wiec nie masz sie o co martwic:)

Gość daj spokoj
spoko-moj ma 2lata i 5mies.i tez jest spory-ma97cm i 15kg,mamy duzych chlopakow po prostu,

mój też wysoki - 3 lata i 107 cm, waga 17,5 kg. także wzrost wysoko ponad siatką a waga na 90 centylu. lekarz twierdzi ze jest ok, po prostu jest wysoki :) nie wiem po kim bo ani ja jakaś wielka nie jestem (168 cm) ani tym bardziej mąż (174 cm), dziadkowie też niscy.

Gość kapary
mój synek ma 2 lata i 4 mies. wysoki na 97cm, waży 14,5 kilo. nawet nie pomyślałam, że coś z nim nie tak :) ja nie jestem wysoka- 165, ale mąż 189 więc poszedł po tatusiu i dobrze :)