Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dumna Polka99

Rasizm w Wlk. Brytanii

Polecane posty

Gość ,mklk.
ale sucz:o

Gość ja się jej nie dziwię
w Angli traktują Polaków jak my tutaj Rumunów- mają nas dość, zabieramy im pracę, pobieramy zasiłki z ICH podatków. nie wkurzałoby Cię to?> ona powiedziała głosno to o czym większosć myśli

Gość MARRRRRRRRRRRRRSHALL
No dokładnie, polak w Wlk.B to rumun w Polsce.

no ale poszczekała i tyle swoją drogą anglicy to lamusy - słabi, bladzi, cherlawi, brzydcy (kobiety to już w ogole słynną z brzydoty :O) szlag ich trafia jak widzą pięknego zdrowego Polaka czy Polkę albo silnego Murzyna

a z drugiej strony rozumiem ją, tam w tle stoi jakas ciapata w burce, za nią też murzyn, a ilu tam hindusów - brudasów, pakiństanczykow..mówmy co chcemy ale jak bysmy sie czuli na jej miejscu...chociaż tez nie powinna sie czepiac polaków bo to jednak ta sama rasa (tylko lepsza)

I ma racje. Wiekszość z nich tak myłi i z reszta bardzo słusznie. Płacą podatki a przyjeźdza polaczek, zabiera im robote, bierze socjal i jeszcze sie wozi. jestesmy dla nich tym samym czym dla nas ukraińcy

tak cie beda ludzie traktowali na ile sobie pozwolisz. nie zauwazylam zebym w jakikolwiek sposob byla dyskryminowana. ostatnio wyszlo tak ze szukalam sobie pracy i bylo nas 18 na interview - ja jako jedyna niebrytyjka. wybrali mnie posrod 4 ktorzy rozpoczeli prace. w polsce gdyby pokazalo sie 17 polakow i jeden rumun nie ma szans zeby ten rumun dostal prace. bo polacy to sa skrajni rasisci. w uk na takie cos by sobie nie pozwolili.

przy czym kiedy ja wsiadam do autobusu to moge byc prawie pewna ze bede jedyna niebrytyjka. mieszkam w takim miejscu gdzie widok czarnego jest bardzo rzadki. ja rozumiem troche jej rozgoryczenie. ale to zapewnie londyn. dla mnie londyn to ja wyspa na wyspie. calkiem inne realia. no ale tak poza tym to widac golym okiem ze baba to patologia. najbardziej szkoda dzieciaka.

moze najlepiej robiłas pałe albo zgodziłas sie na najniższą stawke?

Gość ma racje niestety
narod brytyjski to teraz szlam

żona może wybali Cie bo byłaś najlepsza? albo najładniejsza? :P myśle, że nie ma co uogolniac, bo jakby sie trafił rumun z kwalifikacjami i do tego przystojny to pewnie by go wzieli, a fakt faktwm wiekszosc z nich nie ma chyba wykształcenia

A ty bys chciał zeby na kazdym rogu jakis turban, bambus, skośnooki, cygan albo polaczek??? I oni wszyscy zyja z podatków które ty i twoja rodzina uczciwie odprowadza od pokoleń????

Gość ma racje niestety
dokładnie, nietrudno byc w takiej sytuacji rasistą :/

Gość ijiojijo
gdyby niewyksztalceni brytole ruszyli leniwe tluste dupska do prac takich jak sprzatanie, tasma czy praca w tesco to nie potrzebowaliby tych emigrantow.

zUooo --> chcialbys, co ciekawsze dostalam najbardziej odpowiedzialna role.. ja mowie ze rozumiem jej rozgoryczenie. ale to nie jest sposob na wyraznie swojego zdania, bo zapewnie posrod tych czarnych bambusow znajda sie tacy co ciezko zapierdalaja na jej benefity.

czyli co? polerujesz prezesowe kule? :D "czarnych bambusow znajda sie tacy co ciezko zapie**alaja na jej benefity." ----> czyli własciwi ludzie na właściwych stanowiskach :classic_cool:

Poprostu uważam ze ludzie do innych krajów powinni jeździc na wakacje i wycieczki a nie zabierac prace ludziom tam urodzonym. :)

Gość ijiojijo
a nie zabierac prace ludziom tam urodzonym. Nikt nie zabiera nikomu pracy, bo 80% emigrantow wykonuje prace, ktore tubylcy uwazaja za uwalczajace ich godnosci, a pozostale 20% musi byc po prostu lepsze od tubylcow, bo gwarantuje ci, ze nikt nie zatrudni obcokrajowca jesli ma obok chetnego i lepszego pracownika tubulca.

dziwne masz wyobrazenie o swiecie i jego granicach. uwazasz ze nasz los uzlaezniony jest od tego gdzie sie urodzilismy? Nie. Religijniościa tez nie grzesze ale akuret slowa "nie czyń drugiemu co tobie nie miłe" leża szczególnie w moim sercu. Nienawidze jak obcokrajowcy panosza sie w Polsce i dlatego nie potrafiłbym siedzić za granica jak pasoizyt i jeszcze patrzec w oczy tym, którzy sie tam urodzili.

nie chce pisać kim będzie bo nie chce dostac bana pezybłedo

Gość dgfsmkkffffffffff
Dziwicie sie, ze rasizm itd. Angole walcza o swoj kraj. 3/4 moich znajomych tam siedzi. A wiadomo z Polakami to roznie bywa. Czesc rodakow pracuje na czarne nawet jak nie musi, w dodatku za gowniane pieniadze. Angolom nie przeszkadza, ze tam sa Polacy itp. niech tylko normalnie pracuja, niech sie troche cenia i pracuja za norm pieniadze.

Gość dgfsmkkffffffffff
Teraz jedna taka, zona mojego kumpla jest w ciazy, oczywiscie mieszkaja w Anglii. Ona sama mowila, ze jak narazie nie spotkali sie z zadnym przesladowaniem itp. Ale teraz to sie boi, bo jak urodzi sie dziecko to bedzie musialo isc tam do szkoly, a kiedy dzieciaki w szkole dowiedza sie, ze jego rodzice sa Polakami to moze byc nieprzyjemnie. Osobiscie nie chcialabym byc w ciazy w Anglii i miec te perspektywe, ze mojemu dziecko moze byc ciezko, ciezko przez moj wybor.