Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eweeeeeeeeee

Nie radzę sobie z problemami, matka obwinia mnie o wszystko. POMOCY!!!

Polecane posty

Gość olaolaolaola 33
Jeśli grozi samobójstwem, wtedy mogą ją skierować na przymusową obserwację do szpitala. Dziewczyno masz toksyczną rodzinę, oni sobie już z tym nie radzą i raczej się nie zmienią. Ty masz szansę, ale musisz działać radykalnie.

Gość olaolaolaola 33
Wpaja Ci matka poczucie winy i zrzuca na Ciebie odpowiedzialność za swoją rodzinę. Próbuje Cię od siebie uzależnić emocjonalnie, by móc Tobą mainpujiować dla osiągania własych chorych potrzeb. Jeśli jej na to pozowisz - przegrasz życie.

Gość eweeeeeeeeee
niestety jestem dorosła, gdybym nie była możababcia by pomogła, mam chłopaka i spodziewamy sie dziecka, ani matKA ani ojciec nie piją, awantury, przemoc- to jest gdy ojciec jest w domu, moja matka miała spokojne dzieciństwo, czego ja nie miałam, miała pomoc w dorosłym życiu jak i ma teraz ale jej ciągle mało, a jak człowiek chce pomóc w inny sposób niż finansowo to jest źle

Gość olaolaolaola 33
sory na literówki tak to jest , jak się robi parę rzeczy na raz ;)

Gość (@)
Działaj :) Trzymam kciuki.......... i odezwij się pa pa

Gość olaolaolaola 33
skup się na sobie i SWOJEJ rodzinie

Gość eweeeeeeeeee
właśnie ja nie chcę by mną rządziła i robiła co chciała to jest źle, nie wytrzymuje tej chorej sytuacji i nie przerwe tego dopuki sie nie wyprowadze a matka niech robi co chce jak jej było źle jak chciałam pomóc teraz musze myśleć o sobie i dziecku bo kiedyś moge nie wytrzymać i kogo będzie wina jak np sobie coś zrobie

Gość eweeeeeeeeee
(@) dzięki za pomoc i na pewno się odezwe jak się sprawy potoczyły i jak zareaguje na to jak stanowczo jej dzis oznajme co zamierzam zrobić i teraz niech ona wybiera idzie się leczyć albo ja nawet do niej w odwiedziny nie przyjade

Gość eweeeeeeeeee
to jest teraz najważniejsze moje dziecko, moja rodzina którą chcemy stworzyć z chłopakiem, Dzięki za wszystko:)

Gość olaolaolaola 33
moja przyjaciółka miała trochę podobną sytuację do Twojej jej rodzice byli niezaradni życiowo, tata miewał problemy z alkoholem mieli wieczne problemy z pracą, opłaceniem rachunków itd. koleżance babci sfinansowała studia i pomogła kupić mieszkanie (rodzice w życiu o tym by nie pomyśleli) teraz koleżanka (która sama niewiele zarabia) musi im do każdego miesiąca dokładać do życia, kupować jedzenie, matka potrafi do niej dzwonić kilkadziesiąt razy dziennie i zawracać głowę pierdołami rodzicom znowu grozi eksmisja, ojciec pije zamiast znależć pracę terza koleżanka planuje skromny ślub z chłopakiem i myślą o dziecku a jej matka zapytała ją, jak ona to sobie wyobraża,; mieć dziecko i IM pomagać?? skrajny egoizm

Gość olaolaolaola 33
powodzenia, asertywności i zdrowego egoizmu Ci życzę :)

Eweeeeeeeeeee - nie rozmawiaj z nią o tym dzisiaj! Odłóż tę rozmowę na tuż przed przeprowadzką. Dobrze wiesz, że jak jej to wszystko powiesz, to rozpęta się piekło gorsze od tego, które jest teraz. Wytrzymasz w nim te kilka dni? Lepiej zmyć się natychmiast po odbyciu rozmowy i niech Twoja matka sama się w tym kisi. Poza tym trzymam kciuki za udany nowy początek :) Twarda bądź, nie miętka! ;)

Gość (@)
nogogłaszczka Dobrze Ci radzi- jak chcesz dzisiaj rozmawiać to dzisiaj sie wyprowadź, Jak nie dzisiaj to poczekaj na dzień przed wyprowadzką, bo będziesz miała cyrk w domu. Zastanawiam sie czy najpierw bym sie nie wyprowadziła po nieobecność matki i przyszła poinformować o faktach. Jesteś w ciązy i troche bałabym sie o maleństwo. To jednak stres i przeżycie.........

Gość eweeeeeeeeee
u mojej matki i ojca będzie to samo, też będą wołać ode mnie jak i jest teraz, różni są rodzice i współczuje twojej koleżance bo mam podobną sytuacje niestety:(

Gość eweeeeeeeeee
w domu mam niestety swoje meble pokojowe, które mi kupiła babcia bo matka mi nic nie dała i nic nie da, powiem jej o wyprowadzce tak jak radzicie mi, a meble zabierze chłopak a ja już wtedy nawet nie pójde tak żeby się nie denerwować. powiem że się wyprowadzam w dzień wyprowadzki

Gość (@)
Mądra z ciebie dziewczyna.......... Miej własne zdanie i nie daj sobą manipulować. To dobra rada z tym lekarzem rodzinnym- przynajmniej będziesz spokojniejsza, że chciałaś pomóc matce... Powiedz jakie warunki czekaja cie u chłopaka?? Czy u rodziców czy będziecie mieć własne lokum? ?

Gość eweeeeeeeeee
sami będziemy wynajmować domek, teraz na dniach będziemy się wyprowadzać. chciałabym mieć normalną rodzice, mieć do kogo jechać w święta, będzie mi na pewno przykro ale cóż. dzięki wam za wszystko

Gość fafafasfsa
zamiast zrzędzić jak jest źle, jak nie wytrzymujesz i w ogóle wyprowadz się. po co piszesz na kafe, ludziom, któryz tez mają problemy własne zawracasz głowę jak siedzisz dalej tam??/ po oc??/ a jak urodzisz chore dziecko przez te stresy to bedzie nieco za późno żeby pójść po rozum do głowy... zamiast się użalać wyprowadz sie w koncu, a jak matka "ucieknie" to nie idz jej szukać ani prosić, zmarrznie to wróci, a jak będzie miała publiczność do swych przedstawien to będzie odwalać wałki dalej. Brak publiki= brak przedstawień. Olej jej ucieczki i nie dzwon i nie gadaj i nie interesuj się. Jesteś dziwna i jakby wspóluzalezniona od niej, w tokstycznym związku z rodziną z której nie umiesz wyjść,. Dziewczyno jaki ty los chcewzsz zgotować swojemu dziecku, swojej rodzinie.. Co będzie jak twój facet nie wytrzyma takiego czegoś i odejdzie. pomyśl o sobie. A rodzice niech się kisza we własnym sobie. kazdy ma jedno zycie!!!!!

Gość fafafasfsa
poza tym jrestes dorosła i nie musisz matce sie opowiadac że chcesz się wyprowadzic jak wiesz że będzie gadanie i gnębienie. po prostu powiesz jej jak bedziesz się wyprowadzać, w momencie wynoszenia rzeczy i nie wdawaj się w dyskusji i zasnanów sie nad czymś takim jak uzależnienie psychiczne od oprawcy.. Twoj facet na pewno też ma rodzinę, mozesz na święta iść do nich, jeśli u ciebie będzie nieprzyjemnie

Gość eweeeeeeeeee
no tak masz racje tylko moja mama kiedyś była całkiem inna, okazywała miłośći wg troszczyła się, jak ojciec nas bił to nas broniła a my ją, dlatego starałam się jej pomóc, wiem że ojciec ją krzywdzi starałam się żeby nie dała się krzywdzić ale nie więc co mam jeszcze zrobić? nic. ja jestem tutaj 2 miesiące bo prosiła żebym wróciła a z dnia na dzień jest gorzej, 2 miesiące to nie jest długo, miesiąc daliśmy spokój bo mówiła że ojciec bd pracował dalej to bd inaczej, wiedzialam ze nie bedzie, a teraz znaleźliśmy mieszkanie i się wyprowadzamy