Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochający Ukrainkę

Czemu te związki tak krótko trwają

Polecane posty

Gość Kochający Ukrainkę

Jestem ze swoją żoną od 17 lat w tym mamy dwoje dzieci 3 i 8 lat, żyjemy razem szczęśliwie, może i dom złotem nie ocieka ale zawsze mamy pieniądze by razem pojeździć tu czy a tam kupić coś sobie i dzieciom a w ciągu całego związku 17 lat kłótnie między nami mógł bym policzyć na palcach u jednej ręki. Dla tego dziwi mnie to że ludzie dziś się tak szybko rozstają, większość moich znajomych albo się zdradza albo rozchodzą się po 3-4 latach. Zadałem sobie to pytanie dosłownie 5 dni temu gdy podczas ostatniej imprezy kumpel zaproponował mi żebyśmy pojechali we dwóch do agencji. Ja odpowiedziałem że żona jest dla mnie ważniejsza niż 15 min seksu i zapytałem ale ty przecież jesteś z panią M... on mi odpowiedział że kocha ją ale jak się nie dowie to korona jej z głowy nie spadnie, a on potrzebuje jakiejś zmiany raz na jakiś czas. I teraz się zastanawiam czy ludzie w dalszym ciągu wiedzą na czym opiera się związek? czy przyjemności wzięły górę nad uczuciami a chęć posiadania czy korzyści tak zaślepiła ludzi? Ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć, a wy jak uważacie?

Gość ale one
ukrainkę ? o fuj, to znaczy że masz swoją prywatną dzi.......w doku i wcale nie musisz szukac na boku

Gość wayneeee
Gratulacje i tylko pozazdrościc takiego związku, życze powodzenia w dalszym zyciu, ale one - a Ciebie mi żal,bo chyba masz powazny problem,ze nikt Cie nie chce i zazdroscisz innym szczescia

Gość ciekawe ilu
obrobila poza toba ta twoja Ukrainka :D :D

Gość Kochający Ukrainkę
Wypadało by tu sprostować kilka spraw, bo jak widzę to nie wiele osób opuściło kiedykolwiek granice kraju i się wypowiada na podstawie opinii kolegów. 1.Ukraina to Polska a raczej część Polski zabrana nam podczas rozbiorów, tak samo jak w polkach tak i w Ukrainkach płynie Słowiańska krew. Więc wrodzona uroda jest porównywalna zmienia się dopiero później bo polki i Ukrainki inaczej o siebie dbają, w czym podkreślę dbają bo Ukrainek nie stać na markowe ubrania czy kosmetyki, a polki używają ton maseczek meikapów itd. 2.Na Ukrainie nie ma feminizmu, tam kobiety również studiują i większość z nich ma wykształcenie wyższe, ALE tam nie ma niezależnych bizneswoman, tam kobiety dalej uważają że powinny zajmować się domem dziećmi itd. Ukrainka w Polsce może być nawet i panią prawnik ale to nie zmieni faktu że rodzina będzie dla niej priorytetem czego niestety nie mogę powiedzieć o polkach które mają żal że mąż im ni pomaga gotować, sprzątać czy zajmować się pracami domowymi. 3.Różnica między Polką i Ukrainką jest też taka że Ukrainki są przywiązane do tradycji, to trzeba im przyznać że tradycja i wartości mają dla nich większe znaczenie niż ulotne przyjemności. Tam widok 21 letniej dziewicy nikogo nie dziwi i bynajmniej nie z powodu wiary bo prawosławie nie zabrania im seksu przed ślubem, a z powodu że trzymają ten dar dla męża. Co w Polsce wiadomo jak wygląda 12-18 lat i już dziewczyna pozbywa się „ciężaru. (PS. Powiem z doświadczenia Polka uczy się na dobrą kochankę, Ukrainka ma to już we krwi) 4.Kolejny mit „Ukrainki lecą na kase ja bym to nazwał tłumaczeniem biedaka. Prawda jest taka że Ukrainki u siebie nie są doceniane, to kraj bardzo szowinistyczny i tam kobiety nie mają takiego szacunku, Moja żona (Ukrainka) była w szoku że facet może jej otwierać drzwi, traktować ją jak by była wyjątkowa, było widać w jej oczach łzy jak powiedziałem skarbie a nie po imieniu dla tego szukają szczęścia za granicą a nie u siebie. A jak w ogóle zadbasz o jej potrzeby łóżku to jesteś najwspanialszym facetem na świecie. No drodzy panowie ponoć jesteśmy Gentelmanami. Krótko mówiąc w Polsce jesteś tylko Cycem z kiepskich, tam jesteś Johnym Deppem. 5.Ukrainki pełnią seks usługi? Nie mniej niż polki. Uwierzcie tam takich kobiet jest mało, ale różnica jest taka że w Polsce kobiety się z tym kryją i zachowują się jak by nic złego nie zrobiły, na zachodzie kobiety są bardziej otwarte i bezpośrednie. Dla przykładu: UA Chcę dostać jak prezent taką i taką koszulkę PL A wiesz Magda dostała taką fajną koszulkę, jest bardzo ładna z takimi krótkimi ramiączkami po 30 min nie wiesz czy chce żebyś jej taką kupił czy po prostu chciała ci powiedzieć co kupiła jej koleżanka. To tyle co mam do nadmienienia, i nie nie uważam że polki są gorsze mi po prostu ja w tym kraju nie widziałem perspektyw na taki związek 4 związki po 1-3 lata i nic z nich nie wyszło je żeli chodzi o Irine to już po pół roku wiedziałem że to ta jedyna. nom ale cóż życzę panom, żeby spróbowali najpierw z polkami co jak co to jednak wspaniałe kobiety chodź ja takiej niej w swój życiorys wpisać nie mogę

Gość Kochający Ukrainkę
sorki za błędy pod koniec ale to z nerwów

Gość Tak, zawsze
Ja jestem szczesliwa od 10 lat w zwiazku z Polakiem, no, ale on pomaga w pracach domowych

Gość Kochający Ukrainkę
Tak, zawsze - cieszę się że są tu jeszcze takie związki, po prostu ostatnio zwątpiłem w dorosłość polaków jak patrzę po mich znajomych czy to mężczyznach czy kobietach, jak rozstają się por krótkiej znajomości

kochający Ukriankę, nie czytaj tych komentarzy, piszą je same zazdrosne zdesperowane baby, zazdroszczą po prostu i tyle że Polacy wolą kobietki ze wschodu, tyle w temacie

Gość ciekawe ilu
zazdroszcza :D o tak, jest czego. bierzecie ze Wschodu, bo one maja mentalnosc sluzacych, ktore zyja tylko po to, zeby pan maz byl zadowolony. zero ambicji, niezaleznosci, godnosci. macie potulna samico-matko-dziwke :) ja jestem pierwsza zazdrosnica tutaj- z tego wlasnie powodu wyszlam za Holendra. zeby mi tu jeden z drugim otyly i biedny jak mysz Waldus Kiepski nie zgrywal pana na wlosciach. takie rzeczy to tylko na wschodzie :D

mam wielu znajomych, a to że moja praca polega między innymi na delegacjach do różnych zakątków świata to mam porównanie, i wiem co ludzie mówią o kobietach z Rosji Ukrainy i dalej na wschód, że to idealne istoty pod każdym względem, i pod względem urody, i związku i mentalności ogólnie, dużo by pisać. Kochający Ukrainkę jesteś szczęściarzem.

Gość nie znam się na Ukrainkach
Podobnie jak Ty mam wrażenie, że Polacy dziecinnieją. Nie dziwi mnie jednak, że rozstają się po krotkiej znajomości. Przeciwnie, że po długim byciu razem, tak łatwo przeskakują na inny kwiatek.

Gość ciekawe ilu
idealne istoty wedlug was to praczko-kucharko-sprzataczko-dziwko-inkubatory, najlepiej zeby nie mowily zbyt wiele i byly wiecznie wpatrzone w wasze nieciekawe oblicza z tepym zachwytem :classic_cool: oczywiscie brak wlasnego zdania i godnosci rowniez jest w pakiecie. oj nie, zdecydowanie jestem przeciwienstwem idealu :D

Gość Kochający Ukrainkę
Mentalność żeby służyć? to czy ja wiem, zachowuje się jak normalna żona raczej pomagać bo to moja rola jako męża jest dbać o wszystko, ona mnie odciąża z połowy obowiązków ja to nazywam kompromis. A z holendrem no cóż, może i kobietą się podobają, ale wątpię żeby brali za żony 12 letnie dziewczynki to raczej karalne, a wnioskując po twoim zachowaniu to obstawiam że tyle właśnie masz. Ale wróćmy do tematu a nie do moich relacji w związku bo pytanie dotyczyło co myślicie o dzisiejszych związkach mianowicie w POLSCE i w XXIw

Gość ciekawe ilu
No drodzy panowie ponoć jesteśmy Gentelmanami. Krótko mówiąc w Polsce jesteś tylko Cycem z kiepskich, tam jesteś Johnym Deppem. to zdanie powinno sie powiesic na Palacu Kultury :D to tak, jakbys szympansowi imponowal tym, ze potrafisz podetrzec tylek. Polacy sa zenujacy (nie wszyscy oczywiscie) i dziwia sie, ze Polki maja wymagania. ano maja, tyle, ze spelniaja je mezczyzni z zachodu. a wam zostaja wschodnie laski :)

Gość ciekawe ilu
mezu Ukrainki, mam 27 lat, dementuje pogloski o pedofilii :D

Gość ciekawe ilu
polkach które mają żal że mąż im ni pomaga gotować, sprzątać czy zajmować się pracami domowymi. A co w tym dziwnego? kobieta z natury rzeczy przyrosla do zlewu czy pralki? raczki wam odpadna, jesli pozmywacie 3 razy w tygodniu? oj chlopaczki (bo przeciez nie mezczyzni), zal was. ale kazdy ma to, na co zasluguje.

Gość ciekawe ilu
Moja żona (Ukrainka) była w szoku że facet może jej otwierać drzwi, traktować ją jak by była wyjątkowa, było widać w jej oczach łzy jak powiedziałem skarbie a nie po imieniu dla tego szukają szczęścia za granicą a nie u siebie. A jak w ogóle zadbasz o jej potrzeby łóżku to jesteś najwspanialszym facetem na świecie. to jest NORMA w zwiazku ludzi cywilizowanych, drogi panie. norma, a nie zadne osiagniecie. najwyrazniej twoja zona wylamuje sie z tego kregu, a ty sie jeszcze cieszysz, bo nareszcie ktos docenil twoje marne,mierne, bierne zaczatki dzialan :D lece, zegnam i pozdrawiam! :D

Gość A ja lubię ukrainki
A ja ci powiem że się zgadzam co roku wyjeżdżam na Ukrainę i to jak je widzą polki to dla mnie zazdrosne pierniczenie, tą gówniarą powyżej nie zawracaj sobie głowy, 27 lat to chyba ma w snach nocnych albo ten holender sobie pomyślał "no przynajmniej daje" bo z charakteru to żaden pewnie by jej nie chciał A jeżeli chodzi o twoje pytanie ja akurat uważam że związki są w tym kraju nie trwałe 2 miesiące temu rozstałem się ze swoją laską po 3 latach związku, bo się schlała na imprezie i mnie zdradziła a jak się nie umie pić to nie powinno się tego tykać