Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda brunetkaaa

Czy jest tu jakaś fryzjerka? Kłopot z włosami:/

Polecane posty

a nie dodałam ze miesiąc temu henna była i ostatnio na skalp odżywke kładłam z ziól ajurwedyjskie :(

No to musisz zrobic tak. Przygotuj najpierw mieszanke na same odrosty, po odpowiedniej ilosci odmierzonej fajby zmieszaj ja z wodą 3%, taka mieszanke nałóż na same odrosty (te pomarańczowe) nastepnie odczekaj ok.10 min rozrób nastepna mieszanke mieszając farbe z oksydantem 6% nałóż farbe równomiernie na reszte włosów, odczekaj czas podany przez producenta farby.

Gość ruda brunetkaaa
ale beka mój topik z grudnia :D

kochaniutka oki , zrobie jak mówisz , a możesz cos powiedziec o doborze farby i koloru?

na innym forum znów mi kaza robic prepigmentacje w tonie docelowym i juz zgłupiałam bo jak zrobie prepigmentacje to co wtedy? farba na cale włosy z 6%? a Twój sposób część 3 i 2 część 6 - wtedy bez prepigmentacji i co lepsze? nie wiem pomocy:( i najgorsze ze nie wiem jakie farby wybrac , czy pomieszac, czy jedną ...nie wiem

Bardzo fajna jest farba COLOR z PHYTORELAKSU 6.44 śliczny rudy albo 7.44 tylko ze chyba nie ma ich w hurtowniach, najprawdopodobniej przynoszą je do kupienia wyłacznie w salonach. Chciałam własnie Ci ja pokazac ale nie znalazłam żadnej strony z tymi farbami. Narazie zrób jak Ci napisałam i napisz jak wyszło :)

repigmentacja jest to przywrócenie dawnego koloru włosów, ale to tylko gdy włosy są np. czarne i chcesz powrócic do swojego koloru czyli blondu. Ale jeśli włosy masz rozjanione to znaczy ze pigment w twoim włosie został po prostu usunięty, i nie mozesz do niego powrócic poprzez zabieg repigmentacji

ja proponuje Ci połozyc tylko 7,44 bo jak masz pomaranczowe to wyjdzie Ci znów zbyt jasny kolor na odrostach jesli pomieszasz ją z 8.

sory zle przeczytałam, chodzi ci o prepigmentacje, Równiez mozesz ja zrobic, wprowadzisz barwnik we włos, ale tego zazwyczaj sie uzywa do włosów siwych, Proponuje Ci tą motode o której napisałam wczesniej, z prepigmentacja będzie wiecej roboty, najpierw pigmentacja potem znowu farbowanie....

dzieki , zobaczymy a farbe moge normalnie kupic bo mam w domu 8,44 i 7,44 tylko zastanawiałam się czy nie przygasic włosoów 7,43 zglupiałam już różne zdania , :(tylko tamta kobieta na forum widziała jak moje włosy wygladaja , tez najpierw nie widząc ich proponowała tak jak Ty , a jak zobaczyła fotke kazała prepigmentacje zrobić , zastanowie sie bo juz głupieje:( dzieki , a jeszcze na temat http://www.magiczne-indie.pl/kosmetyki/327-doglebnie-wzmacniajaca-maska-do-wlosow-vatika-500-ml-dabur.html, mozesz sie wypowiedziec ? mozna przy farbach stosowac?

każda maska czy odrzywka niestety wypłukuje troche kolor z włosów, ale nic sie nie stanie jak urzyjesz ja raz na 2 tyg i najlepiej potrzymaj ją ok.30 min na głowie( dodatkowo mozesz założyc jakis czepek na głowe aby były w cieplejszej temperaturze ), włosy na pewno sie fajnie zregeneruja a na codzien lepiej urzywaj jakiejs maski czy odrzywki do włosów farbowanych, to kolor się dłużej utrzyma. :):)

każda maska czy odrzywka niestety wypłukuje troche kolor z włosów, ale nic sie nie stanie jak urzyjesz ja raz na 2 tyg i najlepiej potrzymaj ją ok.30 min na głowie( dodatkowo mozesz założyc jakis czepek na głowe aby były w cieplejszej temperaturze ), włosy na pewno sie fajnie zregeneruja a na codzien lepiej urzywaj jakiejs maski czy odrzywki do włosów farbowanych, to kolor się dłużej utrzyma. :):)

Gość Ala25_____________
Dziewczyny pomozcie!!! Czlowiek to jest glupi (mam na mysli siebie). Jeszcze 2 miesiace temu mialam piekne, dlugasne (az do polowy posladkow), lsniace czarne wlosy, az pewnego dnia wymyslilam sobie, ze chce byc blondynka. Moj naturalny kolor wlosow to sredni braz, ale farbowalam na czarno jakies 4 lata (glownie tylko odrosty) i prawie nic nie byly zniszczone, podcinalam tylko co jakis czas 0.5 cm i do fryzjera chodzilam co pol roku, bo czesciej nie potrzebowalam. Zdecydowalam sie na blond i poszlam do profesjonalnego salonu, zeby mi zrobili jak najlepiej. I tak: fryzjerka nie zdjela mi calego koloru z koncowek (bo podobno sie nie dalo) i wyszedl mi rudo-zolty-brazowo-blond (wlosy w ciapki), a ze kolor nie wychodzil na konacach to obciela mi ponad 20 cm wlosow!!! Bez mojej wiedzy i zgody!!! Prawie palakalm jak to zobaczylam! Tyle lat zapuszczalam, a tu nagle ciach! Jesli chodzi o kondycje wlosow to nawet oki, nie zniszczyly sie bardzo. Po jakims czasie poszlam znow do 2 innych fryzjerow, aby mi zrobili platynowy blond i teraz wygladam strasznie! Wlosy koloru blond-zoltego, obciete do ramion, suche, matowe, rzadkie (2 na krzyz). Teraz to mnie ratuje tylko obciecie na lyso. Jestem zalamana. Nie wiem co robic. Jak je zregenerowac? Obciac na krociutko?