Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aabbcczz

Antykoncpcja po porodzie- co stosujecie?

Polecane posty

Gość aabbcczz

i jesli tabletki anty to jakie i za ile?Dzis lekarz mi przepisal tabletki za 45 zl;/;/;/

Gość mamam27
mój pytał czy chce drogie czy tanie - ale czy takie czy takie brałam tylko chwile - libido mialam poniżej wszelkich norm i rzucilam tabsy - mija 3 miesiąc a ja nadal walcze o jakąś chęć na sex bo narazie mam tylko wielką niechęć..

mam wszczeoiony implant Nexplanon,niestety sootkało mnie tycie,ochota na sex zerowa,złe samopoczucie i ciągła miesiączka już 2,5 miesiąca. Wyciągam 28 grudnia,robię soibie kilka mcy przerwy na odchudzanie,i zakładaMM miedzianą wkładkę.

miesiączka czy nie,jak zwał tak zwał ale zalewająca krew już niedługo 3 miesiąc-żadna przyjemność :/

Gość Lena204
ja skusiłam sie na zastrzyk i teraz żałuje

Ja biore tabletki Cerazette.A czemu żałujesz,że wzsięlaś zastrzyk?Pytam,bo tez sie nad nim zastanawiałam.

Tabletki antykoncepcyjne Novynette płacę 28 zł. Wcześniej ginekolog zapisał mi Kontracept czy jakoś tak, ale po jednym opakowaniu przytyłam 2 kg, miałam nudności i okropne bóle głowy.

Gość Lena204
bo zaczeły mi sie plamienia i to tak trwa już miesiac. a problem polega na tym ze jak zle sie czujesz po zastrzyku to sie musisz meczyc a w przypadku tabletek mozesz w kazdej chwili odsawić jak coś jest nie tak

Gość sziwon
ja prezerwatywy - już 2 lata i 7 msc od porodu. zdecydowaliśmy się na nie bo zaraz chcieliśmy zdecydować się na drugie ale czas mija i mija i nie możemy się zdecydować :)

Fakt,jak żle czujesz sie po zastrzyku to juz niestety trzeba sie meczyć.A na ile jest ten zastrzyk? W sumie ja po tabletkach miałam tez plamienia ale tylko raz to sie zdarzyło.Co do checi na seks...cóż...nie za bardzo.Ale musze brac te tabletki bo prezerwatywom nie ufam.

Mój lekarz mi odradził zastrzyki, bo mają dużo skutków ubocznych, które niestety trzeba przeczekać. Przemilczę komu je przepisuje ;) Biorę tabletki. Kiedyś harmonet, ale zmieniłam na tańsze microgynon 21

Gość Lena204
jeszcze a propo zastrzyku to po nim pełna plodnośc wraca dopiero po kilku a nawet kilkunastu miesiącach od odstawienia.

To dobrze,że nie zdecydowałam sie na zastrzyk.Lena,trzymam kciuki za twoje lepsze samopoczucie mimo zastrzyku.Tez bralam przed ciąza microgynon21(cena spoko)ale teraz jeszcze karmie i musze brac Cerazette.

Gość Lena204
na 3 miesiące po 3 miesiącach bierzesz kolejna dawke

Mam pytanie co do implantu Nexplanon. Po jakim czasie mozna go jak najszybciej wyciagnac? Trzeba sie dodatkowo zabezpieczac na przyklad przez pierwszy miesiac? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Gość mama i juz2
Pierwsze i najwazniejsze pytani- karmisz mm czy piersia bo od tego zalezy jaka mozesz metode stosowac zastrzyk to chyba najgorsza mozliwa antykoncepcja bo nie odwracalna przez kilka miesiecy i musisz ewentualne skutki przecierpiec. implant- zakladaja gdzies juz w PL? bo jak rok temu sie orientowalam to nikt nie byl w stanie udzielic mi nformacji a lekarze ginekolodzy na podlasiu tego nie robia (ciemnogrod!) cerazette- bralam 4 m-ce, (karmie piersia) i ochota na sex ponizej zera a coreczce wyrosly czarne wlosy na ramionach polecam wkladke (bez hormonow) ale lekarze takze nie chca zakladac jej na NFZ (choc nalezy sie za darmo) bo wola zarobic w swoich prywatnych gabinetach

Gnm ja muszę czekać na termin w przychodni jesli chodzi o wyjęcie, a chyba nie ma jakiegoś minimum kiedy to po jego upływie można wyjąć. Ja mam od poczatku lipca. Lekarka która mi go zakładała zaleciła mi od dnia założenia przez 7 dni stosować dodatkowo prezerwatywy.

Dziekuje KASIENKAA,Twoja odpowiedz mnie bardzo usatysfakcjonowala. :)

hej, ja mam Nuva Ring i jestem bardzo zadowolona. Nie muszę pamiętać, nie mam żadnych skutków ubocznych, poziom hormonów niski a dodatkowo nie ma ( w moim przypadku) komplikacji z nadciśnieniem płucnym na sieci jest dużo różnych opinii o krążkach, ale mogę go polecić ze szczerego serca, mi tez został polecony przez koleżanki, którym się super sprawdzał