Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie dama

forum dla damulek

Polecane posty

Gość nie dama

czytam dzis to forum i co ciekawego rzuca sie w oczy, a mianowicie przesyt i przechwalanki ile to na fotelik, ile na mikolajki, jakie butelki, pieluszki, smoczki, gdzie najlepiej kupic ubranko aby wystroic dziecko jak lalke i wkolko przepychanka ktora to mamunia wiecej wydaje. tak damulki sa zsrod nas ale sa tez zwykli ludzie ze zwyklymi problemami ale oni na tym forum sa tlamszeni bo sie nie chwala wydadkami

ja się nie chwalę wydatkami i nie czuję się tłamszona - jak ktos ma wieksze problemy niz cena wozka to pewnie tez nie

Gość nie dama
tak ale co ludzie moga powiedziec na temat wozka sanek pieluszek wiekszosc ma jeden wozek fotelik czy przetestowalo na dupie dziecka 2rodzaje pieluch a wymadrzaja sie jakby to posiadaly wszystkie rodzaje danego produktu. niech kazdy kupuje to co mu sie podoba i na ile go stac a nie sie chwali

Gość Nasturcja Mama
ja zawsze pisze ze kupje pieluchy dada i kupilam wozek 3 w 1 za 1200 pln. jak ktos chce kupowac za 4 tysiaki to droga wolna. ja wole za te kase jechac z rodzina na kilka weekendow

no niekoniecznie jeden - pewnie, że większośc taki dyskusji porównawczych odbywa się na zasadzie - każda sroka swój ogon chwali, ale ludzie mają znajomych czy rodzinę i pewne rzeczy mogą jednak porównać - np. foteliki czy wózki zresztą było tu kilka sensownych dyskusji na takie tematy...ale jak kogoś nie interesują to tam nie włazi

Przechwalają się i co w tym złego? Mnie to nie rusza, a jeżeli ktoś ma się dzięki temu lepiej poczuć, to proszę bardzo. W końcu to tylko internet i na prawdę nie ma się czym podniecać. Poza tym sporo mam testuje różne produkty i wybiera te najbardziej pasujące. Sama przetestowałam różnego rodzaju mleka, pampersy i nawet sanki, o których wspominasz. Mogę wymienić się z innymi mamami radami, spostrzeżeniami. Coś polecić, coś odradzić. A tematy, w których konkretnie rzuca się cenami, to prowokacje. Powstają po to, aby wywołać kłótnie i mieć ubaw, że ktoś to "łyknął" ;)

nie-damo- widze, ze sama nalezysz do tych tlamszonych mam, ktore zle sie czuja, ze inni maja, a ty nie. Ja sie obecnie raczej nie udzielam na tematach o wozkach i cenach roznych rzeczy, bo te tematy mnie nie interesuja. Nie mam potrzeby zachwalac tego, co posiadam, ani sie wymadrzac. Sa to nudne tematy. Nigdy by mi nie przyszlo do glowy, ze moglabym byc tlamszona, bo nie mam w tych tematach nic do powiedzenia.

Gość vIoLa35
Za jakis czas takie topiki znikną z kafe bo idzie kolejna fala kryzysu.

ja piszę prawde,bo jesli ktos pyta to sie udziele ale pamietam niedawno jakas wpadla twierdzac ze kupuje buty tylko z bartka a okazalo sie ze jakies uzywane za kilka zl z all :D

Gość ja obstawiam, ze to
saleminka, to byla fajna babka z forum. :D ale wtopa!!! Potem udawala, ze jej nie rusza to ze wszyscy sie z niej smieje ze jast klamczucha.

Gość nie dama
ja mamsrednio 9tys na miesiac i kupuje co mi pasuje tylko ile mozna sie przechwalac

Gość nie dama
a odnosnie opini to sa specjalisci i doradcy a nie zajadle baby bo kazde dziecko co innego toleruje i nie ma sie co porownywac.

oh saleminko ale masz zajebistą pamięć,, szkoda ze nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, na lepsze byc Ci to wyszło. ludzie mają rożne priorytety, dla jednych jest to zakup wózka , fotelika a dla inncyh ubrań, zabawek. Poza tym taka wymiana informacji jest przydatna;]