Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilllaaa777

WYNIKI BETY HCG POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość Lilllaaa777

Witam 2 dni temu otrzymalam wyniki bety hcg wyszlo 1.42, po dwoch dniach, czyli dizsiaj znow zrobilam hcg i wyszlo 2.91 powiedzcie mi proszę czy to ciąża???? beta ladnie przyrosla ale nadal to jest mniej od normy ale jednak rosnie!!! co o tym myslicie???

Gość alalalalong
Nie jestesmy wrozkami. Poczekaj jeszcze i powtórz

Gość Lilllaaa777
ale co mi lekarz powie przeciez ciaze na usg widac dopiero od 6 tygodnia

Gość no ro to
a który to dzień cyklu i jak długie masz cykle? beta byla robiona w tym samym lab. oba razy?

Gość Lilllaaa777
tak w tym samym laboratorium, 35 dc cyklu okres spoznia sie juz tydzien

Gość no ro to
jak na ten etap to beta powinna być o wiele większa. Moim zdaniem to nie ciąża. Ogólnie poniżej 5 uznaje się za brak ciąży. Po tygodniu od okresu ciąza wychodzi na na testach z moczu a one wykrywają hcg powyżej 25.

Gość ihfuigdbfgd
beta ladnie przyrasta wiec za 2 dni bedziesz miala juz ponad 5 ale moment trafilas pewnie dopiero co sie zarodek zagniezdzil

Gość marylin jeansowe
jestes przed okresem?

Gość Lilllaaa777
no to ro ---> ale ja mam bardzo nieregularne cykle wiec mogla mi sie owulacja przesunac i plemniki moga czekac na owulacje az 7 dni i zarodek zagniezdzac sie moze tez 12 dni wiec mozliwe jest ze dopiero co sie zagniezdzil zarodek???

Gość no ro to
"Wynik oznaczenia poziomu beta-HCG we krwi poniżej 5 (tak jak norma laboratoryjna) pozwala wykluczyć ciążę, przy założeniu, że test został wykonany po zaimplantowaniu zarodka w ścianie macicy, to znaczy ok. 4-5 dnia po zapłodnieniu. Wykryta pewna ilość hormonu w badaniu może wiązać się z pewnym błędem metody oznaczania bądź też wskazywać na bardzo wczesne poronienie (w dniu implantacji). Nie jest to zjawisko rzadko spotykane. Uznaje się, że ok. 25% wszystkich ciąż jest ronionych, przy czym tylko na 10% poronień są dowody. Statystycznie każda kobieta w wieku rozrodczym traci jedną ciążę, z czego 95% o tym nawet nie wie. Jeśli badanie było wykonane zbyt wcześnie - tzn. przed zaimplantowaniem zarodka (tj. po 4-5 dniach po stosunku w dniu płodnym) można pokusić się o wykonanie powtórnego oznaczenia stężenia beta-hcg we krwi albo łatwiej o wykonanie testu ciążowego z moczu - za kilka dni (10 dni po przypuszczalnym zapłodnieniu)."

Gość no ro to
nieregularne czyli jak długie?

Hmm na twoim miejscu poszlabym do lekarza. Beta do 5 oznacza ,ze nie jestes w ciazy. Tydz po dacie miesiaczki w ewent ciazy beta powinna byc o wiele wyzsza.

Gość Lilllaaa777
23 - 29 dniowe mam cykle ale mnie wlasnie nurtuje to ze mi ta beta rosnie! zawsze jak robilam to wychodzilo 0,100mlU a teraz najpier 1,42 a po dwoch dniach 2,91....

Gość Lilllaaa777
ale zdarzaly sie i 35 dniowe nawet

Gość no ro to
wiesz nawet gdyby cykl miał trwać max czyli 29 dni to i tak jest juz po terminie prawie tydzień. Odczekaj jeszcze tydzień i zrób zwykły test.

Gość mrowka mroweczka
przeciez zeby beta wykazala to magiczne 5 to najpierw musi byc tez ponizej 5!!!! jestes w ciazy!! jak za 2 dni zrobisz bete to bedzxie juz powyzej 5 bo ona ci rosnie a nie spada!!!

Gość ffgfgggg
jesli beta stoi w miejscu to nie ciaza jesli beta rosnia to ciaza