Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość susie222

Pielegnacja Twarzy

Polecane posty

Gość susie222

Mam pare problemow dotyczacych mojej twarzy. Chodzi o to iz mam bardzo blada cere na ktorej widoczne sa przebarwienia i na dodatek mam straszne cienie pod oczami ( mam je od urodzenia, nie przez brak snu). Przez to wszystko wygladam jak jakis upior i wszyscy sie ciagle mnie pytaja czy dobrze sie czuje bo po prostu wygladam jak bym byla chora ( co jest troche denerwujace). Wiec chcialam sie spytac czy wy tez macie takie problemy i jak sobie z nimi radzicie.

Gość mi też wypadały
ja tez jestem blada, taka uroda :) mogę tylko powiedzieć, że dobrze robią kolorki na policzkach (szczegolnie w odcieniach rozu, nie brązu), bo dodaje troche takiej witalnosci i zdrowego wygladu. a poza tym, to nic nie zmienisz (mi twarz sie nawet nie opala) i dodam, ze lepiej byc bladym i sie z tym pogodzic niz np uzywac za ciemnych pudrow ;)

Powymądrzam się tu trochę :) Fakt, ciemne pudry odpadają, ale blada twarz wymaga wyrównania kolorytu i dodania "witalności". Pod oczy nałóż trochę (nie za dużo!) jasnego korektora, a potem całą twarz pokryj lekkim podkładem w kolorze skóry (podkład należy dobierać w dziennym świetle). Polecam płynne podkłady, ale to już kwestia cery i tego, co kto woli. Na koniec lekko przypudruj - po pierwsze utrwalisz makijaż, a po drugie zmatowisz skórę. Blada i do tego świecąca twarz wygląda niezdrowo. Można teraz użyć jasnego bronzera lub pudru o ton ciemniejszego od podstawowego, jeśli owal twarzy wymaga korekty. Przy okazji dodasz sobie trochę koloru i wyrazistości. Na koniec róż. Nałóż na kości policzkowe i delikatnie pociągnij tuż nad brwiami, można też lekko musnąć brodę. Jasna, ale ładnie wyrównana cera może wyglądać naprawdę pięknie i szlachetnie. Postaw na wyeksponowanie oczu - dobrze wymalowane przy tym jasnym tle będą przyciągać :) Powodzenia.