Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciotka grzechotka

Siemienie lniane - nie pamiętam jak się pije :|

Polecane posty

Gość Ciotka grzechotka

Hej kobietki ! Kupiłam sobie siemienie lniane na poprawe śluzu. To jak się je sporządza pisze na opakowaniu - że to z mlekiem można t takie tam inne, ale cholera nie wiem czy to się wypija razem z tymi "flyjami" :D czy te "flyje" :D się odcedza ? Kiedyś jak byłam mała babcia często mi robiła siemienie, ale też nie pamiętam co z tymi flyjami sie robiło :o

Gość Ciotka grzechotka
A może mam to zeżreć na sucho ? :D

Gość Ciotka grzechotka
Nikt nie potrafi odpowiedzieć, naprawdę ? Spróbuje na sucho, najwyżej się porzygam :o

Nie wiem jakie masz. Ja swego czasu piłam to paskudztwo mielone z mlekiem. Na opakowaniu nie masz jakiegos przepisu?

Gość co chcesz przedzecac??
wymieszaj z jakims plynem (coca cole odradzam), utworzy sie kleista maz. I to wlasnie polykasz. Mnie smakowalo z przegotowana woda i domowa marmolada. Mleka nie lubie.

Gość co chcesz przecedzac??
blad :)

Gość Ciotka grzechotka
To jest siemienie lniane mielone odtłuszczone. Na opakowaniu pisze, żeby łyżeczkę zalać 1/2 szklaki wody iże można dodać np. mleko, tak też zrobiłam tylko właśnie nie wiem czy to się wypija w całości z tymi flyjami co na dnie szklanki osiądą, czy te flyje sie zostawia.

Gość co chcesz przecedzac??
niczego nie odcedzasz, pijesz wszystko

Gość Ciotka grzechotka
Czyli najlepiej to rozmieszać i szybko wypić nim opadnie na dno ? O Boże, chyba się porzygam, ale sama chciałam :D Dzięki ;)

ciotka grzechotka :) usmialam sie czytajac twoje wpisy :) dziekuje za poprawe humoru ,niezla musisz byc aparatka :D tez zakupilam sobie siemie ale za cholere nie wiedzialam co z czym :) teraz juz wiem dzieki :D i tez sie pewnie pozygam :D