Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czaaaarnaaaa

problem z jedzeniem 14 mc dziecka

Polecane posty

Gość czaaaarnaaaa

Moje dziecko kocha jeść kaszki mleko jogurty i ciastka! Nie chce jeść żadnych kanapek. jajek, zupy mlecznej, owoców. Bardzo rzadko się zdarza żeby zjadła parówkę ew mały kawałek jabłka na obiad je praktycznie tylko zupy i to jeszcze strasznie małe porcje. Jak ma mieć urozmaiconą dietę jak prawie wszystko co jej przygotuje ląduje na ziemi. Ja rozumiem że sa niejadki ale Wiki to jest kompletny leń który nie ma ochoty używać zębów a ma ich juz 12 ! czy ktoś się też tak męczył co robić może poczekać aż bedzie starsza dziadkowie z chcia wszystko by jej miksowali i dali przez butelke a ja po prostu chce żeby zaczeła jeść jak normalne dziecko w jej wieku

Gość hvmjolka
14 m-czne dziecko i ciastka ??? odstaw ciastka, soki, zapychacze spróbuj kroic wszystko drobniej jak lubi zupy to ok, rób je z mięsem i do każdej porcji na talerzu daj małą łyżeczkę prawdziwego masła 1 raz dziennie daj sinlac zamiast mleka - jest bardzo sycący i odżywczy jak dobrze waży to się nie przejmuj miałam to samo, mały zaczął jeśc normalnie dopiero w wieku powyżej 2 lat, a i tak np. zjedzenie kanapki wygląda tak: masło dłubie łyżeczką z opakowania chleb razowy z ziarnami zjada na sucho potem zje plasterek szynki osobno tak woli, normalnej kanapki nie ruszy wszystko je zimne, albo ledwo ciepłe z owoców tylko banany z warzyw tylko ogórki kiszone, słodka kukurydza z puszki z zup tylko rosół lubi ryż, makaron, kaszę gryczaną z sosem mięsnym nie je jajek, marchewki, jabłek, sera

Gość jak sie naje ciastek
to pozniej nic dziwnego ze nie moze zjesc nic wartosciowego. jesli dajesz mu do picia soki przecierowe to tez zrezygnuj bo maja duzo cukru i sa syte. Lepsze sa surowe owoce.I przede wszystkim nie dawaj zadnych slodyczy

Gość czaaaarnaaaa
sokow nie daje a co do ciastek to wiem że sie nie daje ale tylko dzieki nim mała nauczyła sie gryż więc dostaje maksymalnie 2 w ciagu dnia więc bez przesady tym sie nie zapycha zwłaszcza że nigdy nie daje jej przed posiłkiem głownie chodzi mi o to żeby jej drugie śniadanie wygładało jakoś inaczej jak nie dam jej tej kaszki to potrafi nie jeśc nawet do obiadu