Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona 85

wyjazd dziecka z angli bez zgody ojca

Polecane posty

Gość Przestraszona 85

Jestem od 2008 roku zona muzulmanina pochodzacego z Turcji. Chce sie rozwiesc ona tak samo. Mamy Rocznego syna i tu sie zaczynaja schody :( Mieszkamy w Anglii na chwile obecna nie pracuje, zajmuje sie synem, niemam zadnych srodkow do zycia. Maz kupuje jedzenie, potrzebne rzeczy dla malego ale nic po zatym. Nie daje mi zadnych pieniedzy, a do pracy tez nie pozwala mi isc :( Chce wrocic do Polski z synem, oposcic Anglie. Czy bez zgody meza mi sie to uda? Czy nie zostane zatrzymana na granicy . Planuje jednym slowem uciec z synem. Zwiazek malzenski zostal zawarty w Turcjii,ja umiejscowilam go w Polsce, a w Anglii nie umiejscowilismy malzenstwa. Maz powiedzial ze zrobi wszystko przy rozwodzie aby odebrac mi syna. Jakie konsekwencje czekaja mnie w Polsce? Wniosek o rozwod chce wniesc w Polsce. Boje sie ze strace syna. Prosze POMOZCIE !!!!!

na to by wsiąść do samolotu potrzebujesz kilku godzin, na granicy będziesz potraktowana jakby to była wycieczka, przecież matki wyjeżdżają z dziećmi, było by gorzej gdyby się połapał i zgłosił na Policje

Gość Przestraszona 85
A jakie konsekwencje w pl czy mi syna nie odbiora. Syn ma obywatelstwo Polskie i paszport Polski

nie odbiorą, mąż będzie miał małe szanse na cokolwiek,dobrze ze zabezpieczyłaś dziecko i ma Polskie obywatelstwo, ważne żebyście mieli sie gdzie podziać a dziecko było zadbane po przyjeździe warto założyć w sądzie sprawę o ustalenie miejsca zamieszkania dziecka przy matce, gdybyś się obawiała męża, w każdym czasie możesz złożyć wniosek o wydanie zabezpieczenia tymczasowego

Gość Przestraszona 85
ok Ale skad to wiesz masz jakies zaufane zrodla czy poprostu przeczytales/as na necie. To jest bardzo wazne i co to znaczy zabezpieczenie tymczasowe.? Z gory dziekuje za szybko odp, niemam zbyt duzo czasu, niewiem co maz kombinuje !