Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bosska rozalinda

Moja koleżanka będzie miała dziecko z N.N. choć nie jest samotna

Polecane posty

Są ze sobą 7 lat. Razem mieszkają, widac ze kochają sie bezgranicznie. Udało im się zajść w ciążę, w zeszłym miesiącu urodziła im sie śliczna córeczka. Byliśy ich odwiedzić, zobaczyć małą i nasz przyjaciel zażartował że teraz to juz chyba pora na slub. odpowiedx nas zszokowała... Koleżanka powiedziała,z e skoro sie kochaja to ślub im niepotrzebny a ojciec dziecka to N.N. Przyznam zbaraniałam :O Potem nam wytłumaczyli że tak jest korzystniej bo jako samotna matka bedzie miała lepszysocjal a że nie ma kogo o alimenty podać będzie je otrzymywac od państwa. Śmiali sie że państwo będzie im ładna wypłatę dokładac do tego co mają :O Że stac ich na wygodne zycie a to co będzie od państwa to taki dodatek na zagraniczne wakacje albo remont domu. W zyciu bym nie pomyślała, ze tak można... Potem zaczełam się interesowac zagadnieniem i okazało sie ze wiele par tak robi... A naprawde potrzebujący mają na przezycie głodowe zasiłki... Ja wiem, ze każdy sobie radzi jak umie ale to jest dla mnie skoorvysyństwo :O

Gość gtyhju
zajmij się swoim życiem gruba brzydka qrwo

Gość karenka 102
twoi znajomi to oszuści i krętacze

Gość abla abla ciagne kabla
Bardzo dobrze robią. Rząd okrada obywateli a obywatele rząd i jest sprawiedliwie

Gość kaszanka z cebulka
HE HE HE! Niby w jakim kraju alimenty od panstwa? W Polsce?! Glupie prowo!!!!!!

Tak mi powiedziała ze państwo będzie jej płacić. ja się nie znam na tym... Może sie przeliczyli w soim planie ale tak to sobie wyobrażają

Gość kaszanka z cebulka
W Polsce nie ma zadnego socjalu wiem, bo sama jestem samotna mama. Jak nie masz kogo podac o alimenty to musisz sobie radzic sama. tak jest w Polsce. Jaki socjal??!! nie rozsmieszajcie mnie!

Gość schizofrenia czy co ?
takie czasy nic nie poradzisz jeden bedzie uczciwie pracował a drugi okradał państwo nic nie poradzisz ale moze zdarzyc sie tak ze ta parka rozstanie sie on jako taki prawnie nie istnieje i co wtedy? mega problemy

Gość dgbhnmjmfdfs
niby maja racje z tym ale to jak d ziecko skrzywdza to juz nie pomysleli. kurwa co za patologia ja bym sie do tego nie przyznala . podkablowalabym to scierwo

jak ojciec nn dostajesz alimenty od państwa cos ok 350 zł przy niskich zarobkach ,wiec nie mówcie ze nie ma bo sa

kaszanka z cebulka ---> Jeszcze raz powtarzam, ze ja sie na tym nie znam! Pisze tylko jak to sobie wykombinowała moja koleżanka i jej facet. jeśli sie oszukali na swoim planie to bardzo dobrze :) Chodzi mi o sam pomysł i wyrachowanie

Gość dgbhnmjmfdfs
niestety gdy ojciec jest neiznany to alimenty dostaje od panstwa ale to chyba w kwocie 170 o ile sie nie myle

Gość dgbhnmjmfdfs
jesli oczywiscie jej zarobki nie przekroczą minimum ustawowego. Skoro rpzeciez oni zyja dobrze, maja dobra wyplate mniemam ze i ona tez to nie ma o czym marzyc

Gość kaszanka z cebulka
Ludzie! W Polsce nie ma zadnego socjalu! Bycie samotna mama daje 50 zl zasilku miesiecznie z tytulu samotnego wychowywania. 50 zl!! O czym wy do cholery tu mowicie?!

On zarabia bardzo dobrze ale przeciez nie jest ojcem dziecka. Jako wspaniały facet wybaczył jej zdrade ale dzicka nie uznaje - tak to wymyślili

Gość dgbhnmjmfdfs
niemozliwe zeby tak bylo ze 350 zloty placi panstwo bo w takim razie minimum ustawowe dla palcacych ojcow alimenty powinno byc te 350. A jesli nie to panstwo powinno doplacac. Wiem z ebyla to kwota 170 zlotych

moze to jest 170 zł przeciez to smieszna kwota i za takie grosze warto im odstawiac jakies szoopki

Gość dgbhnmjmfdfs
boska rozalinda okey ale jesli jest zameldowany u nich w domu to i jego zarobki tez sie wliczaja w gospodarstwo domowe!!! wiec jesli ich kwota rpzkeroczy minimum to ona tez nie dostanie

Gość a ja.....
kaszanka z cebulka- są, moja sąsiadka dostaje coś koło 300zł. Widocznie Ty nie masz ojca nn.

Gość skarbowa Aldona
wymyślili sprytnie... co czeka tatusia a przede wszystkim dziecko , gdy matce znudzi się ojciec dziecka albo cos jej się stanie?

Gość kaszanka z cebulka
Mozna sie zglaszac do MOPS po celowki, wiem bo moja psiapsola pracuje w MOPS ale zasilki celowe nie maja nic wspolnego z tym czy ktos jest samotnym rodzicem czy nie tylko z dochodem na osobe w rodzinie. Przychodzi do domu pracownik i robi wywiad a jak wszystko przebiegnie pomyslnie to mozna dostac okolo 200-300 zlotych raz na jakis czas. Sprawdzcie najpierw przepisy a potem wypisujcie brednie! TRAGEDIA

ja im nie załuje ale znam wiele osób którym by sie przydało bo jedzą suchy chleb a oni jawnie powiedzieli ze to na nowe gadżety kasa czy wyjazdy weekendowe :O Sa razem 7 lat i nie wygląda żeby mieli sie rozstać - wiem, wiem nie takie związki sie sypały. Powiedział, ze przeciez zawsze może uznac dziecko Ja jestem w szoku i mimo iż to moi przyjkaciele to mam ochote sie porzygac na myśł co robią :O

Gość dgbhnmjmfdfs
a no to wsyztsko zmeinia ...dziecku robic krzywde za tak niska cene. zaliczka alimentacyjna wynosi 170 zlotych!!!

kaszanka czy zasiłki wydaje tylko mops ? a rodzinne itp. kto ? a fundusz alimentacyjny

Gość kaszanka z cebulka
Ja tam chcialam zglosic ze ojciec nn zeby sie z nim nie uzerac i sprawdzalam i nie ma alimentow od panstwa tylko sam zasilek z tytulu samotnego wychowywania. Najwiecej mozna dostac 170zl. Jednak podalam mojego ex o alimenty i moge liczyc na 600 zl. Szostego grudnia sie dowiem ile.

Gość kaszanka z cebulka
Fundusz alimentacyjny placi tylko wtedy gdy ojciec dziecka sie uchyla od placenia.

Gość xgdcer
ja jestem samotna matka , która korzysta z opieki. Moje dziecko często choruje wiec nie mogę podjąć pracy. To co dostaje z opieki to sa to ochłapy bo własnie wielu takich jak te państwo pobiera nienależnie świadczenia. To co dostane i moje marne alimenty w wiekszości idzie na lekarstwa i lekarzy. Ubieramy sie w lumpeksach od wielkiego dzwona.