Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jestem kurą domową

topik dla kobiet dbających o dom

Polecane posty

pisze tutajk ponieważ juz nie mam siły,codziennie wstaje przed 7 gotuje,piorę,sprzątam i zawsze jest coś nie tak,każdy ma do mnie pretensje,nikt nie potrafi wrzucic brudnych rzeczy do pralki,kazdy zostawia talerz tam gdzie zje,wszystko jest porozwalane na okągło,staram się żeby w domu było porządek ale to jest niemożliwe,do tego moj ojciec lubi wypić i zawsze jestem dla niego nic nie znaczacym nierobem,musze tu z nimi byc bo dopiero po nowym roku cioś sie zmieni,ale poki co nie daje juz rady z tym wszystkim,

Gość KuraDomowaTeżJest Sexi
ja gdy robią mi syf to wyrzucam ubrania na ogródek i jest spokój,musi być podział obowiązków

Gość to po co to wszystko robisz
widocznie dobrze im tak...wszystko za nich robisz.ty nie jesteś kura domową tylko służącą

Gość Zgadzam się!
Z kim dzielisz dom? Mieszkasz z rodzicami czy rodzice + np. mąż? Wiesz- to Twoja wina, niestety, nauczyłaś ich tego i będzie jeszcze gorzej. Ja bym palcem nie kiwnęła od teraz na Twoim miejscu, umuj sobie tylko talerz, abyś mogła mieć na czym jeść i tyle. Nie pierz ich brudów- co za syfiasta rodzina, sorry, ale naprawdę! Nie jesteś niewolnicą dziewczyno! Ja nie ywobrażam sobie wstawania o 7 by zacząć sprzątać chałupę, no nie wyobrażam sobie....

z braćmi (którzy pracują) i ojcem i kazdy mi wypomina ze to ONI mnie zywia i to jest mój obowiązek a ja juz poprostu padam,awet jak nie mam siły czgoś zrobić to jest ogromne darcie ze oni nie maja sie w co ubrać it nie wiem jak z tym walczyć

popieram ''zgadzam się'',nauczyłaś ich tak i tyle,to,że ci tak powiedzieli to normalne,bo są przyzwyczajeni do usługiwania. Miej swoje życie dziewczyno a sprzątaj tylko po sobie,żeby nie zarzucili ci brudactwa a jak coś powiedzą to przecież oni też mają rece.

to co,wyrzucą cię z domu? a nie możesz iść do pracy? wtedy się nie przyczepią

to tez idź do pracy

ile masz lat?

chciałabym iśc do pracy ale tu gdzie mieszkam nie ma parcy,po drugie oni chcą iec ciepły obiad jak wrocą z parcy,nawet musze szukac ich skarpet zaśmierdziałych za łozkami bo kazdy tam je zostawia,no poprostu chore

Gość ettettttttttttttte
to znajdź sobie prace, wyprowadz sie, a oni nie żyją w syfie;] tyle w tym temacie.

ciężka sytuacja...gdybyś mogła zamieszkać gdzieś indziej...we większym mieście i tam znaleźć pracę...juz sama nie wiem,co ci doradzić,może ich zaszantażuj,że jeśli chcą obiadki to niech po sobie sprzątają albo jeśli są w miarę normalni to usiądz i szczerze z nimi porozmawiaj.

to nie jest takie proste sie wyprowadzic i znaleśc prace nie majac grosza na start musze sie tu przemęczyc do nowego roku,ale naprawde fizycznie i psychicznie jestem zerem,marze chociaz o 2 dniach bez sprzątania,gotowania,prania, ale od jutro to ja im pokaze,posprzatam i ugotuje ale jak po sobie nie pozmywają to z reka na sercu wezme te gary i na schodach porozbijam niech mnie uwazają za idiotke ale moze im to cos uświadomi bo juz nie daje rady

rzeczywiście chore to jest,postaw na swoim,na początku będzie ciężko,ale musisz ich nauczyć,że MAJĄ CIĘ SZANOWAĆ! Jak chcą słuzącą to niech ją sobie wynajmą,biznesmeni od 7 bolesci.

tak biznesmeni to takie brudasy ze szok az wstyd ze to moja rodzina kocham ich ale czuje sie jak szmata przez nich własnie i ciągle mnie wpędzają w poczucie winy ze juz czasami nie wiem co jak tak naprawde powinnam robić

Gość Napisalas,ze od nowego roku ma
cos sie zmienic,co zamierzasz?wyprowadzisz sie?

Gość Napisalas,ze od nowego roku ma
No to ten miesiac wytrzymasz,ciekawa jestem jak sobie poradza bez ciebie,pewnie zrobia z domu chlew.

Na początku pokaż,że nie jesteś aniołkiem,nie przytakuj,miej swoje zdanie,ryknij porządnie jak trzeba,zaznacz swoje miejsce w ''stadzie''. skoro jesteś na nich na razie skazana,musisz zacząć się szanować! Bo takim usługiwaniem nie masz szacunku do siebie. Pokaż,że masz swoje zdanie,jesteś twarda i nie jesteś pomiotem. Przesól zupę,pierdolnij talerzem o ziemię,walnij pięścią w stół. Mieszkasz z facetami więc musisz się tak zachowywać,bo sama widzisz,że na litość to ich nie weźmiesz... A w tym czasie podejmuj jak najszybsze działania w kierunku pracy i nowego mieszkania.

czemu oni usuwają niewygodne dla nich tematy??? Napisałam o rzezi zwierzat na Ukrainie i dałam link do podpisania protestu a oni to usuwają,skandal!