Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 pytanie mam tego typu...

Jaka drukarka jest lepsza atramentowa czy lasetowa?

Polecane posty

Go艣膰 pytanie mam tego typu...

Dlaczego akurat ta?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 prawda w oczy k艂uj膮ca
zalezy ile drukujesz. jak ma艂o to kup atrament, jak duzo to laserow膮. laserowa jest drozsza, ale e ma tansze tusze i jest ekonomiczniejsza atrmanetowa jest tansza,ale oryginalne tusze s膮 drogie w chuj. dodatkowo z atramentowej kartki si臋 rozmazuj膮, tzn tusz ja mam hp atramentow膮 i kosztowa艂a ona 200 z艂, a za komplet oryginalnych tuszy p艂ac臋 150 z艂 :o tusze nie starczaj膮 na miesi膮c, wi臋c uzupe艂niam tuszem 90 ml za 30 z艂 polecam laserowe, slyszalam ze brother jest 艣wietny. w sensie firma taka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdhbasjdhLAJSHD
Oczywi艣cie, 偶e laserowa jest lepsza, bo nie do艣膰 偶e ekonomiczniejsza, w dodatku drukowane zdj臋cia czy strony maj膮 lepsz膮 jako艣膰. Atramentowa jest ta艅sza, ale nieekonomiczna w dodatku jako艣膰 drukowanych materia艂贸w jest ni偶szej jako艣ci, gdy偶 drukarki atramentowe s膮 drukarkami natryskowymi i zwyczajnie dlatego :)

Udost臋pnij ten post

dodam jeszcze, ze laserowa szybciej drukuje ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"zalezy ile drukujesz. jak ma艂o to kup atrament, jak duzo to laserow膮."Pozwole sobie nie zgodzi膰 si臋 z tym.Jesli ma艂o i rzadko si臋 drukuje to czesto dysze w atramentowej si臋 zatykaja i sa do wyrzucenia.W takim wypadku lepsza jest laserowa.Je艣li u偶ywasz drukarke codziennie ale do jednego czy dw贸ch wydruk贸w to atramentowa.A jesli drukujesz bardzo du偶o i nie potrzebujesz koloru to laserowa.

Udost臋pnij ten post

pierdolenie. ja potrafi臋 drukarki przez 6 miesi臋cy nie u偶ywa膰 i mi si臋 dysze nie zatykaj膮. a mia艂am ju偶 3. i co ? :o

Udost臋pnij ten post

Laserowa jest dobra jak si臋 drukuje mn贸stwo (naprawd臋 mn贸stwo) czarno-bia艂ych rzeczy. Atramentowa lepsza we wszystkich innych przypadkach. Kolorowe tonery do laserowej kosztuj膮 fortun臋 i musz膮 by膰 4 (czarny, 偶贸艂ty, niebieski, czerwony) , przez co zajmuje takie bydl臋 mn贸stwo miejsca i wcale nie jest tanie w utrzymaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 conversy
ale to fakt. jesli kolory to atramentowa a jesli czarno biale- duuuuuuuuuuuuuzo to laserowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"a mia艂am ju偶 3."A ja mia艂em ze 30 i si臋 zatyka艂y.i co ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 shatyn napisa艂 na tym
forum po raz pierwszy z sensem :D:D Ludzie cud sie sta艂 :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂em jedn膮 i te偶 mi si臋 zatka艂a :) Ale to chyba kwestia przechowywania, gdyby na ka偶d膮 d艂u偶sz膮 przerw臋 zdejmowa膰 g艂owic臋 z tuszami i chowa膰 w szczelne miejsce, to mog艂yby nie zaschn膮膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdhbasjdhLAJSHD
Ja mia艂am 2 atramentowe i nie u偶ywam cz臋sto, wr臋cz sporadycznie i czasami nie drukuj臋 nawet rok i obydiwe dzia艂aj膮 i nic si臋 nie zatyka. Drukarki mam Canona zawsze, nie wiem czy to dobrze czy 藕le, ale nic mi si臋 nie zatyka. Jedna lepiej skanuje, druga kupiona bo nowszy model i cho膰by lepiej kopiuje, trzecia laserowa u偶ywana do drukowania na czarno-bia艂o, ale u偶ywa jej g艂贸wnie m膮偶. Tamte dwie atramentowe stoj膮 schowane w kartonach i nic im nie jest. Nie wiem... nam si臋 jeszcze nie zapcha艂y dysze, ale kto wie, mo偶e wszystko przed nami :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ben
Najlepsze tusze to activejet. Zamienniki s膮 tej samej jakosci co oryginalne HP a cenowo wypadaja znacznie lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czino
Jest wiele tusz贸w tzw. "zamiennik贸w", ale tylko kilka marek oferuje dobr膮 jako艣膰. Akurat Activejet jest w 100% bezpieczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶e co 偶e jak?
ja mia艂am atramentow膮, taraz mam laserow膮 i moim zdaniem jest o niebo lepsza. Lepsza jako艣膰 wydruku, nic si臋 nie rozmazuje, drukuje szybko, nie ma problemu zaschni臋tych tuszy, czy k艂opotliwego nape艂niania kardri偶y, no ale ja potrzebuj臋 tylko wydruku czarno-bia艂ego, kolor mi niepotrzebny. No i cena laserowej z wydrukiem czarno-bia艂ym jest por贸wnywalna do atramentowej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To zalezy, ale ja np. korzystam cz臋sto z wynajmu drukarek, urz膮dze艅 wielofunkcyjnych, bo nie stac mnie na taka baaardzo dobra drukarke, a tutaj (http://www.markor.com.pl/ ) maja naprawde dobry sprzet. Polecam to rozwi膮zanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jezeli duzo drukujesz to laserowa bedzie ok - poza tym sprawdz tu www.druktech.pl podpowiedza ci i doradza fachowcy, ktorzy sie na tym naprawde znajaa:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sandra Kozera
U nas w firmie zawsze by艂y drukarki laserowe, bo miesi臋cznie "produkujemy" tony dokument贸w. Ale kiedy艣 pojawi艂 si臋 problem z 2 urz膮dzeniami i jedynym rozwi膮zaniem okaza艂o si臋 wypo偶yczenie urz膮dzenia z http://www.innowacje.net/. Sytuacja zosta艂a szybko uratowana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li zale偶y Ci na jako艣ci druku, to wydaje mi si臋, 偶e idealna dla Ciebie b臋dzie drukarka laserowa. Ja kupi艂am drukark臋 w http://biurotechnika.com.pl/ , maj膮 tam spory wyb贸r urz膮dze艅 biurowych, niejednokrotnie kupowa艂am w tym sklepie i zawsze by艂am zadowolona. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tzn. 偶e laserowa do mniejszej ilo艣ci wydruk贸w si臋 nie nadaje? Czy jak? Mam atramentow膮 HP. Niestety zamienniki wysychaj膮 ju偶 po tygodniu i nie wa偶ne czy te dro藕sze, czy ta艅sze. Dlatego rozwa偶am kwesti臋 laserowej, ale nie bardzo wiem, kt贸ra dobra i ekonomiczna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karin83
Atrament贸wka. Je艣li zale偶y Ci na taniej w eksploatacji drukarce to popatrz na modele Epsona z systemem ITS http://www.epson.pl/inktanksystem . S膮 rewelacyjne. Dobre wydruki i tanie pojemniki z tuszem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milena32
Tanie pojemniki to znaczy w jakiej cenie? Jakie modele najlepiej op艂aca si臋 z tego eposna kupi膰 z tym system ITS? Najlepiej, aby w miar臋 szybko si臋 ich koszt zwr贸ci艂?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja mam hp deskjet 970 od kilkunastu lat i jest ok a komputer zmienialam dwukrotnie

Udost臋pnij ten post

Ja polecam laser贸wk臋, sam mam HP 1018 a toner wystarczaj膮cy na ok 2000 stron kosztuje ok 30 z艂. To si臋 mog艂o zmieni膰 od czasu kiedy mia艂em atrament贸wk臋, ale pami臋tam jak tusz wysycha艂 a kartrid偶e kosztowa艂y jakie艣 grube pieni膮dze. Ale co jest najgorsze i na co te偶 warto zwr贸ci膰 uwag臋 - oprogramowanie. Niekt贸re "kombajny" maj膮 tak przer膮bane sterowniki 偶e ich zainstalowanie doprowadza do szewskiej pasji, nie polecam takich po艂膮cze艅, lepsza zwyk艂a prosta drukarka.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Warto kupi膰 tak膮 drukark臋 do kt贸rej s膮 dobre tusze i zamienniki. Przynajmniej dla mnie ma to du偶e znaczenie, 偶eby potem nie by艂o problem. Dlatego chyba warto sprawdzic np. w sklepie Arsa.pl jak wygl膮da z tymi tuszami/tonerami i poczyta膰 opinie o nich.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam drukark臋 laserow膮 i jest ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zuzka9991
Atramentowe pono膰 cz臋sto si臋 zapychaj膮. Lepiej kupic laserow膮 ale je艣li masz jeszcze w膮tpliwo艣ci to przeczytaj sobie ten poradnik http://www.morele.net/wiadomosc/jak-wybrac-drukarke/361/ My艣l臋, 偶e pomo偶e ci dokona膰 wyboru. My nied艂ugo b臋dziemy kupowa膰 drukark臋 bo nasza ma ju偶 kilka lat i nie jestem zadowolona z efektu drukowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jonasz99
laserowa ofkors !! Na avans.pl kupowa艂em sobie drukarecke, wiadomo s膮 dro偶sze ale wydruk i przede wszystkim szybko艣膰 bez por贸wnania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 olek33
Korzystam z Epsona L365. Bardzo fajny i wygodny sprz臋t. Do tego ekonomiczny. Pojemniki z tuszem s膮 tanie. Zreszt膮 przy zakupie producent daje spory zapas (艣rednio ma na 2 lata wystarczy膰). A je艣li kto艣 chce zaoszcz臋dzi膰 to jest teraz promocja cashback - zwrot nawet do 240 z艂 za poszczeg贸lne modele.

Udost臋pnij ten post