Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AgniesZKa_Kr

brak miesiączki...

Polecane posty

Gość AgniesZKa_Kr

witam, moje problemy zaczęły się gdy za bardzo się zaczęłam stresować i okresu nie dostawałam. W końcu postanowiłam wybrać sie do ginekologa , który przepisał mi luteinę podjęzykowo, którą miałam brać raz dziennie przez tydzień a gdyby nie było dalej miesiączki to zgłosić się na następna wizytę. Tak się złożyło , że wyjechałam na wakacje za granicę i dalej nie miesiączkowałam więc po powrocie znowu wybrałam się do lekarza, który tym razem przepisał mi hormony po których dostałam okres który był pod koniec września. Od tamtej pory miesiączka się nie pojawiła... Juz nie wiem co się ze mną dzieje i co mam robić:( też ktoś tak miał?

Gość caeqwf
.. moze zaburzenia hormonalne... skoro okresu brak to do lekarza , albo zmien skoro ten nie potrafi Ci pomóc

Gość AgniesZKa_Kr
właśnie zastanawiam się nad zmianą ginekologa...Teraz w najbliższym czasie mam zamiar wybrać się na wizytę zobaczymy co mi powie...

Agnieszka z jakiego jesteś miasta ? jeśli z woj. śląskiego mogę polecić bardzo dobrą panią doktor , miałam ten sam problem.

Gość caeqwf
agnieszko - zmiana klimatu również może wpłynąć na przesunięcie okresu...

Gość AgniesZKa_Kr
jestem z Wrocławia...nie wydaje mi się by była to zmiana klimatu bo przez inne lata też wyjeżdżałam do pracy za granicę i takich problemów nie miałam.

Gość AgniesZKa_Kr
i co Ci alexdecorate pomogło na brak miesiączki?

Gość AniaK.
Mam sytuacje podobna do ciebie Agnieszko. Też kilka miesięcy nie mam juz okresu. Byłam u ginekologa zrobiła mi Usg i wszystko wyszło w porządku zapisała mi do brania cyclo progynova po którym dostałam okres a teraz znowu go nie mam....

Gość AniaK.
Mam sytuacje podobna do ciebie Agnieszko. Też kilka miesięcy nie mam juz okresu. Byłam u ginekologa zrobiła mi Usg i wszystko wyszło w porządku zapisała mi do brania cyclo progynova po którym dostałam okres a teraz znowu go nie mam....

Gość AniakK.
Dziewczyny miałyście też taki problem? Da się w jakiś sposób przywrócić okres?

A miałyście robione badania hormonalne? Bo samo usg to trochę za mało. Żeby okres "przywrócić" trzeba najpierw znaleźć przyczynę jego braku.

Gość AgniesZKa_Kr
ginekolog nie zlecił mi do zrobienia badań hormonalnych, powiedział że wszystko jest w porządku i że jak znowu nie dostane okresu to żeby znowu przyjść na wizytę. Teraz w tym miesiącu idę do ginekologa bo już za długo nie mam miesiączki.

Gość AniakK.
Maiałam robione badania hormonalne ale wszystko mam w normie wiec nie wiem co się dzieje w moim organizmie , że tak długo nie mam okresu.

AgniesZKa_Kr-spróbuj zasugerować lekarzowi zlecenie takich badań, usg również jeśli nie miałaś robionego. AniakK.-miałaś również badane hormony tarczycy? Może poproś ginekologa o skierowanie do ginekologa-endokrynologa.

Gość AgniesZKa_Kr
usg maiłam robione i ginekolog powiedziała, że jest wszystko w porządku zasugerowała , że pewnie przez stres coś się zaburzyło ale powinno wrócić do normy. Teraz jak pójdę to powiem jej o tych badaniach hormonalnych.

ja mam okres regularny tylko przy braniu tabletek antykoncepcyjnych, jak rezygnuje z antykoncepcji to okres pojawia sie co 3 a nawet co 5 miesiecy. robilam badania tarczycy wszystko ok. lekarz mówil ze jak zajde w ciaze to po porodzie mi sie wyreguluje. mam 2 letnia córke i okres tylko dzieki hormonom. tez nie wiadomo czemu

"robilam badania tarczycy wszystko" Tylko tarczycy? A pozostałe hormony? Niektórzy lekarze mnie załamują. :D

mam niby bardzo dobra ceniona i doswiadczona ginekolozke, jednak nie umie mi pomoc. jak sie zapytalam czy tak bedzie do menopauzy ze bede musiala na tabletkach albo innych hormonach leciec to powiedzialla ze nie. ale kiedy niby ma mi sie to unormowac to tez sie nie dowiedzialam. moja mama zaczela miec regularnie okres dopiero przed 30 po dwóch porodach ale lekarka twierdzi ze tego sie nie dziedziczy

Gość AniakK.
tak, badania tarczycy miałam i wszystko jest w normie. Więc dalej się zastanawiam co jest nie tak,

Gość ghjkl
Czasami ciężko o dobrego ginekologa. A może dziewczyny spróbujcie naturalnych metod na wywołanie okresu? Czytałam, że kwiat z czarnej malwy pomaga przy tak długo opóźniających się miesiączkach. Może wam pomoże.

Gość Nie miałam okresu
przez 57 dni piłam czarna malwę i okres się zjawił:) to ziółko na prawdę pomaga:)

Gość ewwa88
przez wiele lat zmagałam się z nieregularnymi miesiączkami.Lekarz próbował różnych środków, ale działały tylko jednorazowo. Dopiero pigułka antykoncepcyjna, stosowana przez pewien czas pomogła uregulować miesiączkę.

Gość AgniesZKa_Kr
alexdecorate co ci dolegało? pisałaś , ze miałaś podobny problem. Strasznie się martwie,że nie mamjuż tak długo okresu:(

Gość malinadziewczyna5678
łączę się dziewczyny z wami bo mam tak samo jak i wy:(