Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfyhghythryd

domy dziecka - patologia

Polecane posty

Ja znam 3 ludzi z domu dziecka:classic_cool:.Chyba z 1 mogę się skontaktować a by mogła mi podkablować co z kims innym był z nią w domu dziecka:classic_cool:.Z 3 już gorzej i nie wiem czy jest jeszcze wśród żywych:O. No jeżeli chodzi o domy dziecka to na onionforum czytałem że pedofile z nich korzystają:P.

O matko jak można taką dziecine oddac do domu dziecka ? Te kobiety nie majom sumienia. Ja bym usunela a nie oddala bo potem chodzic i myslec ze jest w swiecie moje dziecko ? boze ale potwory, wspolczuje

Gość gfyhghythryd
tak, kiedyś przyszło mi na myśl założenie rodzinkowego domu dziecka czy tzw, opieki zastępczej ale jest to niemożliwe z kilku powodów: finansowych i własnych - czyli nie czuje się odpowiednią osobą do zajmowania się takimi dziećmi, sama prywatnie miewam nerwicę więc wątpie aby w ogóle wyrażono zgode na to (o ile wiem rodzice są dokładnie sprawdzani) a poza tym mogłabym sobie po prostu nie dać rady. co do błędów - tak masz racje, jak piszę szybko i dużo to wale byki bo nie zastanawiam się co pisze. Ale czy jest dla Ciebie aż tak ważne że napisałaś o tym posta? no cóż... co do "przyzwolenia na patologię" -chodzi mi o to, że myślałam, że opiekunowie są tam też od tego żeby prostować ich patologiczne nawyki, przyzwyczajenia - a tam to było akceptowane.

Gość kj,ghyyf,ffjjhhj
bywa i tak jak piszesz

Gość zaraz beda 3
ja znalam pare dziewczyn z bidula, przyjaznilysmy sie...i czesto u nich bywalam, duzo mi opowiadaly o zyciu w bidulu i ...tam o wszystko trzeba walczyc, dzieci strasze bija mlodsze, w ich bidulu, bylo moze 2 dzieci, ktore faktycznie nie mialy rodzin..reszta pochodzila z patologicznych rodzin, ktore najczesciej mieszkaja w sasiednim miescie, laski ciagle sie puszczaly..nawet za paczke fajek...generalnie tam rzadko kto, wyrasta na ludzi..jedna z nich ma dziecko i nie wie z kim, bo akurat tej nocy lojlo ja chyba z 5..reszta wpadla w alkohol, ktory w bidulu jest dosc wczesnie konsumowany...aha te dzieci w bidulu nie sa uczone porzadku, regularnego mycia zebow...i tym podobnych czynnosci, ktore dla nas sa norma..generalnie masakra

Gość paniusia 66666
Są uczone i porządku, i mycia zębów, i wszystkich tych umiejętności, które powinno sie wynieść z domu. Ale być uczonym a nauczyć się to różne sprawy. One często traktują to jako cos niepotrzebnego,wynikajacego z chęci wychowawców doczepiania się, narzucania dzieciom dodatkowej roboty. To samo dotyczy odrabiania lekcji, chodzenia do szkoły i na zajęcia dodatkowe, prania bielizny,używania zwrotów grzecznościowych, zasad zachowywania sie w różnych sytuacjach itd.

Gość nbjh
m, k,.ve