Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cosiedziejekurde

co to wlasciwie jest autyzm?:)

Polecane posty

Gość cosiedziejekurde

Jakie sa wspolne cechy dzieci autystycznych ?:) Ktos umie odpowiedziec?:)

Gość cosiedziejekurde
skoro nie znamy przyczyny - skoro kazde dziecko z rzekomym autyzmem jest inne - to skad taka diagnoza ?:) Mi lekarka mowi ze ma 3 pacjentow autystycznych a kazde z nich jest inne. Jedno normalne , przytula sie itp. drugie dziekie, zamkniete w sobie, z dala od obcych. Co to ma byc ?????

Gość cosiedziejekurde
jak ktos ma grype to ma typowe objawy- i to jest prawdziwa grypa a takie cos?????

Gość ludomiła
Autyzm jest choroba spowodowana deficytami na płaszczyźnie kory mózgowej...To prawda, są rózne stopnie autyzmu...jedne dziecko jest bardziej dotknięte autyzmem inne mniej...jak już podałaś przykład grypy...(chociaż co ma piernik do wiatraka to nie wiem) to wytlumacze Ci to na tym przykładzie...Grypę też przechodzi się różnie...jedni mają katar innych bolą mięśnie a jeszcze inni pól dnia spędzają na kiblu...z Autyzmem jest tak że jedne dzieci się przytulają inne patrzą się w ściane cały dzień a inne płaczą (oczywiście to jest bardzo ogólnikowe i nie do końca na tym polega autyzm)...ponad to dużo rezultatów daje intensywna praca rehabilitacyjno-korekcyjna..dla tego też może się wydawać, że dziecko nie ma autyzmu podczas gdy go ma...rozumiesz? a jak chcesz więcej inof to sobie to wygoogluj bo nie chce mi się pisać tak dużo- temat rzeka...