Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina radom

Badanie sluchu domowymi sposobami

Polecane posty

Gość karolina radom

Czesc, Czy jest jakas wyszukana metoda na badanie sluchu w domowych warunkach bez koniecznosci wizyty u laryngologa? Jakie dzwieki slyszy osoba ktora ma b. dobry sluch?

Gość Audiatorr
Nie sądzę ażeby było coś lepszego od badania na audiometrze jeśli ktoś chce sobie dokładnie i precyzyjnie określić skale zdolności słuchu.Słyszałem poniękąd,że w necie są jakieś strony na jakich oferuje się przeprowadzanie testów na słuchawkach na wzór tych jakie w istocie stanowią test samych słuchawek i z jakimi styczność jest powszechna.Podobno wygląda to podobnie jak na audiometrze.Klikach w słuchawkach kiedy już słyszysz określony sygnał ale z uwagi na różnorodną jakość samych słuchawek to wydaje mi się to po prostu rodzajem zabawy niż opiniotwórczego badania.To coś jak już wspomniałem na wzór internetowego testu możliwości technicznych samych słuchawek. Nigdy jednak nie sprawdzałem takowej strony i wydaje mi się iż to zwykłe zabawy. Co do domowych sposobów to pojęcia nie mam jak sobie samemu sprawdzić słuch i jego skale.Chyba,że nie o Ciebie chodzi a o kogoś innego kto np udaje,że nie dosłyszy a ty chcesz sprawdzić czy to prawda ale to już zupełnie inna sprawa:D ;) :classic_cool:

Gość a to bedzie tak
Jeżeli słyszysz: jak sąsiadka smaruje się oliwką : dobrze ! jak sąsiadka rozmawia z duchami : Bardzo dobrze ! jak strzela z palca : badanie zakończone, czas na wizytę !

Gość karolina radom
up

Gość gość
ja mam wrażenie, że to samemu się zauważa, że coś nie tak

Gość gość
domowe sposoby nie sprawdzą Ci dokładnie słuchu, jak już ma się wrażenie, że gorzej się słyszy, to nie ma co się zastanawiać, tylko trzeba do laryngologa wybrać, ja chodzę do http://www.larmed.pl/ tam wykonują przeróżne badania słuchu

Gość gość
nie polecalbym jednak, badanie sluchu powinno byc wykonane przez specjaliste w zakladzie, osobiscie smialo w tym temacie moge polecic www.sonido.pl