Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka___UK

Zwiazek z Muzulmaninem, watpliwosci...

Polecane posty

Gość malutka___UK

Na początku bardzo bałam się zakochać, wahałam się i motałam, bałam się że nie sprostam takiemu silnemu charakterowi, innej kulturze i religii. Poprosił mnie o chodzenie bardzo szybko, przez co nie traktowałam go poważnie i kilka razy dawałam mu kosza. Wciąż mam wątpliwości, nie chce skończyć ja dziewczynach, których historie już tutaj czytałam :(

Gość facio gacio macio
no to sie z nim nie zadawaj i nie skocnzysz ja te dziewczyny.

Gość mikikun
wstępowań w ine związki niż kk i tak samo zydom zakazał wstępować łonczyc sie z inna wiara pamiętaj oni maja prawo okłamywać kobiety zwie sie to Gdy poruszamy temat kłamstwa w islamie, najczęściej pojawia się słowo„takija. Jest to spolszczona wersja słowa, a jego alternatywne pisownie to„al-Taqiyya i „taqiya. Słownik szyizmu definiuje to pojęcie w następujący sposób: Słowo„al-Taqiyya dosłownie oznacza „ukrywanie lub kamuflowanie wierzeń, przekonań,idei, uczuć, opinii i strategii w czasie istotnego zagrożenia w danym momencie lub w przyszłości, celem ochrony przed fizyczną lub / i psychiczną szkodą.ukrywanie prawdy o islamie w celu ochrony islamu i muzułmanów), a różni się tym, że polega naużywaniu półprawd i nie jest kłamstwem wprost, lecz raczej ukrywaniem istotnej części prawdy. Weźmy zdanie: „Koran zawiera wiele wersetów wzywających do pokoju i tolerancji. Czy to prawda? Oczywiście. Niestety nie cała prawda, ponieważ Koran zwiera też wersety wzywające do wojny, eksterminacji, wyzysku i prześladowań i właśnie te brutalne wersety anulują wersety tolerancyjne i pokojowe, ponieważ zostały „objawione później. A zasady interpretacji Koranu są takie, że jeśli dwa wersety wydają się mówić co innego na ten sam temat, to liczy się ten późniejszy. To jest ta mniej wygodna dla muzułmanów część prawdy