Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bombka choinkowa czerwona

pomocy czy to wykwit po ospie u dziecka???????

Polecane posty

moj synek od poniedziałku ma ospe, pierwszy (chyba) "pryszczyk" pojawił sie w piatek tydzien temu na glowie, wyczułam lekki jakby guzek czerwony, ktory pożniej zamienił się w jakby pryszcza z złota ropą, w sobote miał natsepny wykwit na ramieniu, w poniedziałek juz był cały. teraz na glowie ma wielkiego strupa i sie zastanawiam czy to wykwit ospowy?? wiem, ze drapal go w nocy jak spał, bo mowil ze go to swedzi, i swedzi czasem do tej pory, pomocy, bo panikuje

prosze o odp

nikt mi nie pomoze??

Gość szxcvfbghnjm,k.l
no to go posmaruj pudrodermem i daj leki p/goraczkowe o ile goraczkuje. I juz.

nie ma juz goraczki, miał tylko dwa dni, chodzi mi o to czy wykwity moga byc takie duze?? czy to moze byc cos innego niz ospowe?

Gość szxcvfbghn
droga pani a skad my to mamy wiedziec??mieszkasz w burym lesie ze nie ma lekarza ktory moze to zobaczyc???

wiem o tym, ale narazie z ospa nie moge z nim wychodzic

ehh po prostu mnie martwi to, bo ten na glowie jest wiekszy niz inne strupki, no i powstal wczesniej i nie wiem czy to od ospy

To ja Ci powiem, że może być większy. Przechodziłam ospę (o dziwo po raz drugi) w wieku dorosłym i wycisnęłam pierwszą krostę, myśląc, że to jakiś pryszcz. Zrobił mi się ogromy strupek, bardzo bolał i długo się goił. Do dzisiaj mam wyraźną bliznę, a po innych ani śladu.

Gość taka jedna co to lubi...
Nie martw sie,moj synek gdy zlapal ospe od starszej siostry mial niespelna roczek i byl caly wysypany,a niektore krostki to byly prawdziwe giganty,smaruj pudrem w plynie i nie martw sie,wszystko sie ladnie zagoi,moj maly ma jedynie na nozce dwa slady po tej ospie,a mowie Ci na twarzy mial takie wielkie ze szok i zadnego sladu nawet nie ma.

dziekuje dziewczyny za odpowiedz i wyrozumiałość:) ja tez na poczatku myslałam ze ma pryszcza tak to wygladało ( syn 13 lat) widziałam ze do tego dziubał, a ja sie zaczełam martwić, bo wyraznie jest wiekszy od innych, ale uspokoiłyscie mnie kobitki :)