Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł24azima

Dziewczyny jaka będzie zima w tym roku

Polecane posty

Gość Paweł24azima

Jak wam się wydaje co prognozujecie może ciepła,albo sroga z dużym śniegiem

Gość Paweł24azima
Blondi czyli plus 10 stopni?? tak?? Czyli więta bez śniegu czy może będzie tak http://www.youtube.com/watch?v=N5KA3o6v9Js&feature=related Może ja powiem jakie mam przypuszczenia od 16 grudnia temperatura bedzie spadać,ale bez przesady początkowo opady deszczu przechodzącego w deszcz ze śniegiem temperatura w granica 0, -1 stopnia 20 chwilowe ocieplenie do plus 5,6 stopni. Natomiast po 20 grudnia nastąpi przebudowa pogody, blokada cyrkulacji powietrza tzn przyjdzie potężny wyż rosyjski (centrum tego wyżu ciśnienie 1055 hPa) i zacznie się prawdziwa zima napłynie lodowate powietrze kontynentalne ze wschodu w nocy temperatura będzie oscylować od -30 stopni na Suwalszczyźnie do -15 nad samym Bałtykiem.W górach śniegu raczej nie przewiduje W dzień niewiele cieplej -22 w Suwałkach przez -18 w centrum i na południu kraju do -10 na plażach Bałtyku Na zachodzie ok -15 stopni. Początkowo pierwsze 2 dni bez śniegu,natomiast później głęboki niż z nad Skandynawii które otrze się o nasz kraj co skutkować będzie bardzo intensywnymi opadami śniegu wiatr będzie się nasilał co spowoduje odczucie chłodu. W niektórych rejonach kraju pokrywa śnieżna sięgnie 40,50 cm(myślę że w Warszawie ok pół metra) w górach raczej nie będzie go na początku dużo,dopiero po świętach spodziewam się większych opadów białego puchu. Wydaję mi się,że Święta będą białe nawet bardzo białe. Jeśli chodzi o kolejne dni wyż rosyjski cały czas będzie pilnował pogody w naszej części kontynentu (myślę ,ze to może być nawet 3,4 tygodnie(czyli duży mróz i momentami niże które będą tylko muskały nasz kraj będą dostarczać duże opady śniegu powiększając i tak dużą pokrywę śnieżna zwłaszcza w centrum i na wschodzie kraju. Tak jak pisałem wyżej w górach śnieg pojawi się dopiero po świętach. I co wy na to pizdeczki?? ;)

Gość Paweł24azima
a wy co myślicie?