Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akukaracia

ile i co jedzą wasze 6 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość akukaracia

j.w.

Mój synuś je: 3x mleko po 170ml 1x mleko wieczorne z kleikiem ryżowym 200ml obiad- słoiczek gerbera, potem herbatka lub woda podwieczorek- owoce ze słoiczka- ale nie zawsze cały

od ok 6 rano do południa - karmie piersią. Na obiad jest max głodny wiec wcina ok 150 - 160 ml zupki (sama gotuje bo słoiczki dla niego były za małe) przed spaniem piers. Po spaniu deserek (tez sama robie). Na wieczór kaszka mleczno - ryzowa ok 150 - 160 ml. Przed spaniem ok 120 - 150 ml melka modyfikowanego. Zasypia ok 20. 23-24 - kolejna porcja mleka modyfikowanego (150 - 180 ml) 3-4 - znowu modyfikowane Mały wazy 9 kg, ma 74 cm.

Gość AUTORKO
idziesz na łatwiznę, owoce ze słoiczka?? to nie widziało owoców, spójrz na datę produkcji i ważności na tym słoiczku... czy nie lepiej zetrzeć maliuchowi gruszkę lub jabłuszko?? teraz sa jeszcze jesienne owoce na targach, niepryskane albo nie tak jak te słoiczkowe z plantacji. Moja mała ma 5 m-cy. je 6x na dobę 180 bebilonu pepti, czasem jabłuszko po łyżeczce bo dopiero wprowadzamy,

Gość AUTORKO
180 ml zupki? podajesz mu przez smoczek? kiedy podałyście po raz pierwszy gluten? ja zaczynam już o nim myśleć, dodam że moja mała mi skończy 5 m-c 6 grudnia

Jak przez smoczek ? Zupkę? Przeciez jest gęsta a do tego mój synek pięknie je z łyżeczki. W zyciu nie wpadłabym na pomysl by podac zupę przez smoka. Kaszke tez je na gęsto a nie z butelki.

do autorko: a ty wiesz wogóle dlaczego taka data wazności jest na słoiczkach?? wiesz jakim procesom poddawane sa owoce?? a sama jak zaprawisz owoce to ile moga stać?? Mój synek tez jest na pepti i gluten spróbujemy dopiero po 7 miesiącu