Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu w życiu mi nie wyszło

jakie są dobre strony samotnego życia?

Polecane posty

Gość cjndxhf
- ja czuję ulgę, gdy się jeszcze mało zaangażuję, a wychodzi na to, że facet jest uciążliwy np. okazuje się, że ma potrzebę spędzania ze mną dużej ilości czasu. przesiaduje u mnie. trzeba mu gotować. zapewniać mu rozrywki. siedzieć z nim, zabawiać. nie lubię jak jest takim kluskiem, który ciągle by leżał w łóżku...najgorzej jest gdy on nie zadowala cię wystarczająco... -okazuje się,że zamiast wnosić coś do twojego życia, on zaczyna sprawiać, że to życie staje się monotonne. potrzebujesz przestrzeni a on się klei i chce spędzać z tobą każdą wolną chwilę. trudno takiego wyprosić. -nie lubię uczyć facetów, czasami oni nie nadążają, albo nie prowadzą aktywnego życia. nudzę się z nimi bardziej niż gdy jestem sama. po takich krótkich związkach odczuwam ulgę. mogę w końcu robić to co chcę, nie narażam się na kontrolę telefoniczną, odpadają ataki zazdrości i prześladowanie na każdym kroku. jestem mniej zmęczona. mogę odpocząć od zbyt częstego towarzystwa. mam czas dla siebie. nie dostosowuję rytmu dnia do nikogo, nie muszę o nikogo się troszczyć. co innego jak człowiek buduje coś poważnego, długo, gdy zje z drugim człowiekiem beczkę soli, dotrze się z nim, chodzi na kompromisy, wpadnie po uszy i to nie wychodzi...a co innego gdy jest to krótki związek a facet nie rokuje dobrze...wtedy czuję ulgę i nie cierpię facetów, którzy od razu się kleją...trudno znieść towarzystwo kogoś, kogo się jeszcze nie kocha... facet musi być wyjątkową osobą, żeby zrezygnować dla niego z części swojej prywatności.

Gość Pomaranczowy lizak
"jknbkjnk 1. Świety spokoj. jestem, sama, wolna i szczesliwa " Święta prawda! I tak trzymać!

Gość zagadddkkkkooooowy
Jak ktoś jest normalny to w jego naturze jest potrzeba bliskości i związku. Dobre strony samotnego życia? Nie wiem. Przecież jeśli partnerzy są dobrze dobrani to mają wszystko to co wtedy gdy byli samotni + o wiele wiele wiecej.

Gość cjndxhf
jak są dobrze dobrani, jak się kochają, jak jest to zdrowy związek... sytuacja idealna, ale niezwykle rzadka.

Gość Pomaranczowy lizak
zagadkowy a zrozumiales tresc pytania w temacie?

Gość safhshd
-mniej prania, prasowania -mniej gotowania -mniej usługiwania -zero awantur -święty spokój -mniej chrapania -mniej zmartwień -mniej brudzenie, mniej zmywania i sprzątania -odpada duże dziecko wszystko zależy od tego jaki był ten związek.

Gość happpek
w moim zyciu na takim etapie na jakim jestem( z związku małżeńskiem) byłoby to; -mnie bólu -mniej bólu -mniej bólu -Właśnie z powodu zdrady nie wiem czy już fizycznej ale emocjonalnej tak -brak bycia okłamywana -brak bycia oszukiwaną -brak strachu o zdradę(ciągle) -brak presji dbania o siebie(to co innego niż dbanie o siebie dla siebie) i jeszcze wiele innych,wszystkie powyższe odkryłam niedawno:(((::( dlatego pomyslałam,że samotnym jest łatwiej