Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fergieees69

Yasmin A Yasminelle- to samo?

Polecane posty

Gość fergieees69

Mam problem mam nadzieje że mi pomożecie... Biore tab yasminelle przez około 3 lata, w weekend miałam mały wypad, i powinnam wziać tabletke w piątek i sobote ostatnią, niestety torebke zgubiłam, a w niej były ostatnie dwie tabletki... Poszłam do apteki za granicą i kupiłam Yasmin, ponieważ nie było yasminelle, zażyłam te dwie ostatnie z Yasmin... Czy będe chroniona ? Wiem że róznica jest tylko co do eth w yasmin 0,03 a Yasminelle 0,02, wszystko z reszta sie zgadza.. Pomożcie

Ja brałam zarówno Yasmin i Yasminelle, ale nie w takiej sytacji, w jakiej to opisałąś. Chroniona będziesz na 99, 99 %, i to i to antykoncepcja, spokojnie. tylko zazyj Yasmin o takiej samej mniej węcej porze co Yasminellle, pora , jak mówił mi mój gienio , jest bardzo ważna.

Gość ml;
yasmin jest silniejsza w sensie ma więcej hormonu

Gość ml;
A tak ogólnie to mogłaś spokojnie olać te dwie ostatnie tabletki. Nic by ci sie nie stało. Bierzesz 3 lata antykoncepcję, a ulotki nie przeczytałaś? Wszystko jest w ulotce.

Dziękuje za odpowiedz. Zażyłam w piątek i sobote Yasmin o tej samej porze co Yasminelle, teraz w środe powinien pojawic sie okres, ale jeśli mówisz ze raczej nic stac sie nie powinno, to cieżar od razu spadł i lepiej sie czuję, dziekuje :). a co do ulotki, wiem znam ja doskonale, ale lepsze to niz w cale? Wole dmuchać na zimne :)

A no i bałam sie po prostu że łączenie Yasmin z Yasminelle może byc niekorzystne, napewno cos w tym jest, ale zażyłam tylko dwie ostatnie z yasmin, reszta była z yasminelle, po prostu chciałam koniecznie wiedzieć czy jestem dobrze nadal chroniona :)