Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagódkkaaa

czy wózek zgondola moze zastapic łożeczko??

Polecane posty

Gość jagódkkaaa

chodzi tylko o pierwsze miesiace, czy taki wozek moze zastapic łozeczka, moze ktoras tak miala?? sprawdza sie to??

Gość Malutka śpi...
Moja córka uwielbia spać w gondoli, chyba dlatego że jest tam "ciaśniej" niż w łóżeczku i może czuje się bezpieczniej. W ciągu dnia gondola, w nocy łóżeczko - bo mam do niej lepszy zasięg.

u nas absolutnie nie, nie uczylam dziecka zasypiac w wózku tylko na spacerach oczywiście :-) Natomiast zawsze łóżeczku zarówno w nocy jak i w ciągu dnia. Najbezpieczniej..

Gość jagódkkaaa
ja wlasnie sie zastanawiam bo lozeczko mam takie stare ale w dobrym stanie ale jest ogromne. i chcialabym kupic lepszy wozek i na poczatku dzidzia by spala w tej gondoli pewnie gora miesiac lub 2. a pozniej kupilibysmy reszte akcesori do tego ogromnego łozeczka. a jak od razu by mala miala spac w lozeczku to musimy zaoszczedzic na wózku...

Gość jagódkkaaa
a czemu mniej bezpieczniej jest w takim wozku?? bo nie wiem juz co robic, jeszcze nie zdecydowalam to prosze o rady :)

Gość kuropatwa***********
Jejku, jeżeli chcesz, by gondola zastapila ci lozko, to niech zastapi, co za problem! ani sie dziecko w niej nie udusi, ani z niej nie wyjdzie, przeciez taki noworodek jest malenki i sobie moze w niej spac. Tylko moim zdaniej jest mniej higienicznie, bo jednak wozek jezdzi na zewnatrz, kola brudne, a lozeczko caly czas w domu stoi.

Wiesz, bezpieczniej bo jakoś stabilniej mi się wydaje..Wiem, że noworodek nie wypadnie itd ale np, moj syn jak mial 3 miesiace to juz sie przekrecal w obie strony i juz bym sie denerwowala jakby spal w gondoli w nocy. Poza tym jesli moge doradzic, ja kupilam wozek za 1200 pln, nie jakies nie wiadomo co :-) Sama gondola nie jest na długo, u nas byla 5 miesiecy a spacery z noworodkiem nie sa dlugie ani nic, szczegolnie gdy jest urodzony zimą. Lepiej kupic tansza gondole i lepsza spacerówke na przyklad jesli Ci zalezy na firmowym wózku.

Gość jagódkkaaa
nie zalezy mi na firmowym wozku bo na to finanse mi nie pozwalaja ale nie chce kupowac wozka najtanszego i jesli troszke dołoze do lepszego a to nie znaczy ze bedzie jakis wypasny bo mnie po prostu nie stac to musze sie na ten miesiac wstrzymac z łozeczkiem :( mysle ze w 2 miesiacu spokojnie juz łozeczko bedzie stało w pokoju... eh tylko to łozeczka jest naprawde z tych duuzych taka mała kruszyna bedzie nim jak kropka wyglądać :)

Poszukaj, popytaj na gumtree i tablica.pl. Tam często są rzeczy za darmo lub na wymianę :) A skąd jesteś?

Gość jagódkkaaa
podkarpacie :)

Gość indiaindia
Spokojnie możesz na początek położyć w gondoli. Żeby było bezpieczniej, stabilniej i higieniczniej, mozesz zdjąć gondolę z kółek i postawić obok łóżka przy sobie. Chyba, że Ci na tym nie zależy.. i nie masz oporów przed przyzwyczajaniem do huśtania/bujania w wózku. Potem jednak zadbaj o łóżeczko. Te 2 m-ce to maks..

Gość indiaindia
Tylko wyżej trochę, nie na podłodze, bo dołem są przeciągi od drzwi.

Gość indiaindia
Moja koleżanka na początku włożyła noworodka do kosza wiklinowego :) I też się dało. Ale szybko zakupili normalne łóżeczko.

Gość jagódkkaaa
truscafkofa własnie cos tam szukam moze akurat cos znajde :) i dziekuje za rady :) to moje pierwsze dziecko i nie wiem jeszcze co jest najlepsze dla dziecka a tez nie chce przez moja oszczednosc zrobic mu krzywdy ...

nie nie moze w gondoli jest zwyczajnie ciasno moje dzieci sie zawsze wiercily w lozeczku i nie wyobrazam sobie je trzymac tylkow wozku poza tym moj syn starszy mial kolki i usypialam go w wozku dotad dokad nie zlapalam go w ostatniej chwili w nocy kiedy podrzucal sie nogami majac niespelna 2 mce wiec uwazam ze gondola nie jest bezpieczna, chyba ze trzymana na ziemi :d

Gość dsfg btybtvffv
mozesz podac mail do siebie? bo sama nie mam dzieci, ale mogla bym popytac po znajomych, czy maja jakies ciuszki. jaka plec?

Gość ja bym odradzała, poniewaz moj
a corka w gondoli w domu bardzo sie pociła a urodziła się w listopadzie.

Gość jagódkkaaa
dsfg btybtvffv dziekuje za dobre checia ale jakos sobie dam rade, nie stac mnie na nie wiadomo co i jakies markowe rzeczy ale mam nadzieje ze dam rade zapewnic małemu to co mu potrzebne sama:)

Gość kikaaaaa
ja tak mialam przez pierwsze tyg tzn uzywalam tylko gondoli

zalezy od jakosci gondoli spacer jedno a spanie moze juz byc nie zabardzo bo dziecko moze sie pocic albo materacyk moze byc nie taki zawsze w lozeczku mozesz dac dziecko w rozku czyli bedzie otulone po drugie mozesz zwinac recznik alo kocyk w rulonik i dac wokol dziecka w ksztaucie litery U zeby malec czol sie bezpiecznie zawsze jeszcze jest kolyska albo kosz. ja osobiscie bym dziecka nie dawala do wozka. kolyska lozeczko i kosz nie maja pelnych scian tak jak gondola leprzy przeplyw powietrza wydaje mi sie ze bardziej bezpiecznie

Gość poziomkowka123
Ja bym wolala kupic lozeczko, wozeczek pozniej, i tak pierwsze 3-4 tygodnie nie bedziesz z dzieckiem wychodzic na spacery, jak sie urodzi w zimie to bedzie zimno, a tak bedziesz miec lozeczko, swierze powietrze, otworzysz okno, owiniesz mala i bedzie dobrze pozniej kupic wozek i po miesiacu bedziesz mogla isc na spacer ja nie lubie mam oszczedzajacych, kosztem dziecka na lepszy wozek a zapewne juz automatyczna nianie masz i inne bajery, napisz jeszcze jaki wozek Ci sie marzy, a lozeczko, to koszt ze wszystkim jakies 400 zlotych popatrz na allegro tam jest sporo rzeczy, do tego sa tez uzywane lozekcza wiec na pewno da sie problem ominac, kupic uzywany wozek i uzywane lozeczko, bez wielkich funduszy i bedzie bezpiecznie dla dziecka w Ikeii sa tez tanie lozeczka