Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mAMMA MARTYNKII

Jak usprawiedliwic nie obecnosc w pracy.

Polecane posty

Gość mAMMA MARTYNKII

Nie poszlam do pracy w sobote bo dziecko dostalo temp. Nie zawdzonilam do pracy.Nie mam zadnego zwolnienia bo skad je wzisc w sobote. Niewiem co powiedziec w pracy. Czy moze wypisac mi urlop.????poradzcie mi co robic.

Gość mAMMA MARTYNKII
Juz nie mam urlopu na zadanie.

Gość powiedz że zemdlałaś
i nie miałaś jak zadzwonić

Gość mamusia synusiaaaaa
idz w poniedziałek do lekarza i popros o zwolnienie na sobote tez, powiedz ze bylaś u lekarza w sobote ale na pomocy doraxnej nie moga wystawiac zwolnien a dziecko jest chore

tylko zwolnienie lekarskie wystawione wstecz(mozna wystawic do 3 dni do tyłu) Cie ratuje..inaczej pracodawca moze cie nawet zwolnic dyscyplinarnie, art 52KP-ciezkie naruszenie obowiazkow pracowniczych "1. Nieusprawiedliwiona nieobecność przyczyną dyscyplinarnego rozwiązania umowy Każda nieusprawiedliwiona nieobecność w pracy, nawet 1-dniowa, daje podstawę do rozwiązania z pracownikiem umowy o pracę bez wypowiedzenia z jego winy (tzw. dyscyplinarka). Ocena zasadności takiego postępowania, dotycząca konkretnej sytuacji, należy jednak zawsze do pracodawcy. Analizując zachowanie pracownika, pracodawca powinien wziąć pod uwagę okoliczności zaistniałej sytuacji, np. czy dzień, w którym wystąpiła nieusprawiedliwiona nieobecność, był dla pracownika dniem pracy wynikającym z rozkładu jego czasu pracy, czy na ten dzień pracownik nie posiada innego niż zwolnienie lekarskie dokumentu usprawiedliwiającego nieobecność w pracy, a także inne okoliczności, np. zachowanie pracownika, jego stan zdrowia, powód nieobecności w pracy, fakt, czy wcześniej występowały podobne sytuacje itp. "

Gość mAMMA MARTYNKII
sle ja mam na 6 do pracy nie wiem co robic.

Gość mamusia synusiaaaaa
szkoda ze nie zadzwonilas w sobote do pracy, moglas zadzwonic do przelozonego i powiedziec ze nie przyjdziesz i wtedy urlopik bys jutro wypisala i po sprawie a tak jest lipa :-(

Gość mAMMA MARTYNKII
z tego wszystkiego zapoomnialam.Zawsze dzwonilam z rana jak nie poszlam do pracy i mowilam ze mam dziecko chore i bylo ok.

Gość mAMMA MARTYNKII
up

zadzwon rano do pracy i powidz ze masz dziecko chore i idziesz do lekarza z nim..i bedziesz miala to zwolnienie od soboty..a potem pros lekarza o to zeby ci tak wypisal L4....mozesz isc p[rywatnie, wtedy raczej na 100 procent ci wypisze

Gość mAMMA MARTYNKII
ok a co z sobota?

Gość n.mnlk
może ci lekarz wypisać zwolnienie na 3 dni wstecz

Gość mAMMA MARTYNKII
aha.ok tak zrobie/

Gość malwinkaaa 2333
hihiiiiiii

Gość tmgbdmwtpg
A to dziwne bo u nas juz po 5 minutach od rozpoczecia pracy potrafia dzwonic jak cie nie ma