Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba mam w org cytrynian glin

MAx zander mam pytanie!!!!

Polecane posty

ostatnio pilam hektolitry herbaty z cytryna a sie okazalo, ze przez to w organizmie gromadzi sie cytrynian glinu. jak ja mam sie go pozbyc????

chyba nie umiesz mi na to pytanie odpowiedziec

Akurat to jest jeden z gorszych przypadków:O.Jedyne co sobie przypominam poza zdrową dietąś i unikaniem tych zwiazków jest werseniany (zwane w skrócie edta)i inne tego typu zwiazki(chyba wszystkie droższe a czy bardziej skuteczne to wątpię) :O.Na pocieszenie napisze ze nie są aż takie drogie-kiogram kosztuje około 50 zł a starcza na sporo czasu:classic_cool:.Problem w tym że jest niedobry i słabo przyswajalny łykany:O.Podobno około 7 procent i polecają zastrzyki a wrecz kroplówki:O.Z tym że ten do zastrzyków powinien być czystszy:O.Jednak jeżlei to zastosujesz to jest szansa na to że pozbędziesz sie innych problemów:classic_cool:.Tu o tym więcej: http://www.chelatacja.pl/ :classic_cool:.Oczywiście polecam w razie czego prywatnie sobie zrobić-to kosztuje nawet średnio z 90 złotych taniej niż na tej stronie jak pare razy użyjesz kroplówkę:classic_cool:.

Gość U know how
Do autorki-a jak doszłaś do tego,że w Twoim organizmie jest nadmiar cytrynianu glinu? Tylko dlatego,że pijesz dużo herbaty z cytryną to wywnioskował czy też- a)Zlecił ci jakieś badanie a jeśli tak to jakie. b)doszedł do wniosku takiego na podstawie występujących u Ciebie objawów a jeśli tak to jakich konkretnie. Odpisz jeśli możesz.

Gość U know how
Czy w ogóle byłaś u jakiegoś lekarza,który to potwierdził?

Właśnie to nie jest takie pewne czy to jest zatrucie:classic_cool:.Chociaż czytałem że jak się bierzę herbatę z kwaśnym to związki glinu przenikają w znacznej ilości do napoju:O.Do tego jak owoce i warzywa uprawiane są na kwaśnej glebie to też jest tego więcej:O.

wpiszcie sobie w google, herbata z cytryna jest niezdrowa i poczytajcie. ogolnie moze to jeszcze nie zatrucie, ale ja wypijalam chyba z 10 szklanek dziennie :o

Ale musisz na wszelki wypadek kupić tamten proszek:P.Ale ostrzegam że wywołuje niedobory:O.Bo usuwa związki rożnych metali zwłaszcza niektórych cieżkich np. ołowiu-dlatego jest stosowany do odtruwania;).

Napój ten zawiera polifenole, które hamują rozwój wirusów w organizmie. Ponadto, w liściach herbaty znajduje się glin (aluminium). 25 proc. tego pierwiastka przedostaje się do naparu, gdy liście zalejemy wodą. Dobrą wiadomością jest fakt, iż nasz organizm w takiej postaci glinu nie przyswaja. Co jednak gdy do herbaty dodamy cytrynę? Wówczas zachodzi reakcja chemiczna, a jej efektem jest powstanie cytrynianu glinu, który nasz organizm jest w stanie przyswoić. Glin kumuluje się w mózgu, co jak dowiodły badania przyczynia się do wystąpienia choroby Alzheimera. - Najwyższe stężenie glinu występuje w czarnych herbatach podpowiada Monika Gackowska, dietetyk. - Suche liście herbaty mogą zawierać do 30 gramów glinu na kilogram, zaś sam napar powyżej 10 mg. Niższe stężenie tego pierwiastka występuje w herbatach owocowych, które składają się z ziół, suszonych owoców aronii czy jabłek podsumowuje specjalista. Za niebezpieczne dla zdrowia uznaje się podawanie herbaty z cytryną dzieciom. Przyjęcie dużych ilości glinu może w późniejszym wieku doprowadzić do uszkodzenia wątroby. Zrezygnować z tego duetu powinny także osoby, które leczą złamania bądź zmagają się odwapnieniem kości. Czym zatem zastąpić cytrynę? Dietetycy proponują sok malinowy lub łyżkę miodu. Ale uwaga: dodając ten słodki przysmak do herbaty, należy zadbać o to, aby woda nie była wrząca. Po zalaniu liści herbaty warto odczekać kilka minut, aby napój się ochłodził.

MAX a nie lepiej jakas glodowka? i sama woda

Gość U know how
21:40 [zgłoś do usunięcia] chyba mam w org cytrynian glin wpiszcie sobie w google, herbata z cytryna jest niezdrowa i poczytajcie. ogolnie moze to jeszcze nie zatrucie, ale ja wypijalam chyba z 10 dziennie. Czegoś tu nie rozumiem.Na podstawie jakiegoś artykułu lub informacji, którą wyczytałaś a także tego,że w jakimś okresie nawet dłuższym wypijałaś większe ilości herbaty z cytryną-wysunałaś wniosek o nadmiarze cytrynianu glinu w Twoim organizmie a co więcej o stanie jego tym zatrucia?Miałaś jakieś poza tym podstawy?Np w postaci wyraźnie gorszego samopoczucia jak w czasie w jakim przykładowo nie piłaś aż tyle tej herbaty z cytryną?:O

zwiazki glinu nawet w malej ilosci w organizmie sa silnie szkodliwe, a poniewaz w takie herbacie tworza sie przyswajalne zwiazki wiec zapewne je mam. nie wiem czy czulam sie gorzej, bo nie zwracalam na to uwagi, ale wolalabym sie oczyscic

"chyba mam w org cytrynian glin Napój ten zawiera polifenole, które hamują rozwój wirusów w organizmie. Ponadto, w liściach herbaty znajduje się glin (aluminium). 25 proc. tego pierwiastka przedostaje się do naparu, gdy liście zalejemy wodą. Dobrą wiadomością jest fakt, iż nasz organizm w takiej postaci glinu nie przyswaja. Co jednak gdy do herbaty dodamy cytrynę? Wówczas zachodzi reakcja chemiczna, a jej efektem jest powstanie cytrynianu glinu, który nasz organizm jest w stanie przyswoić. Glin kumuluje się w mózgu, co jak dowiodły badania przyczynia się do wystąpienia choroby Alzheimera. - Najwyższe stężenie glinu występuje w czarnych herbatach podpowiada Monika Gackowska, dietetyk. - Suche liście herbaty mogą zawierać do 30 gramów glinu na kilogram, zaś sam napar powyżej 10 mg. Niższe stężenie tego pierwiastka występuje w herbatach owocowych, które składają się z ziół, suszonych owoców aronii czy jabłek podsumowuje specjalista. Za niebezpieczne dla zdrowia uznaje się podawanie herbaty z cytryną dzieciom. Przyjęcie dużych ilości glinu może w późniejszym wieku doprowadzić do uszkodzenia wątroby. Zrezygnować z tego duetu powinny także osoby, które leczą złamania bądź zmagają się odwapnieniem kości. Czym zatem zastąpić cytrynę? Dietetycy proponują sok malinowy lub łyżkę miodu. Ale uwaga: dodając ten słodki przysmak do herbaty, należy zadbać o to, aby woda nie była wrząca. Po zalaniu liści herbaty warto odczekać kilka minut, aby napój się ochłodził." Nie pierwiastek ale jego zwiazki:P.Jak chcesz możesz zatosować głodówkę ale na to ani na związki rtęci to raczej nie pomoże:O. Mam jeszcze inny pomysł ale nieco droższy:O.Jeżleibyś łykała diżo zwiazków mineralnych to by częściowo wyparły te Związki glinu z organizmu ale niestety to może sporo kosztować:O.

Gość BigAspirer
:D :D To,człowiek skazany jest w praktyce na konsumpcje produktów,które organizm ludzki jeszcze sprzed ponad stu lat-właściwie mogłyby wykończyć w rok jak również i to,że sprawcą jest tzw wolny czy fasadowy charakter ochrony co do norm żywienia-niestanowi jest podstawa by z miejsca walić sobie kroplówki czy lewatywy w szczególności jeśli nie wykonało się żadnych badań to uzasadniających jak i nie ma się jakichś konkretnych symptomów[choć co do tego drugiego to czasem bywa i tak,ich może nie być latami ale to już inna sprawa].No nie wiem.Ja bym się tak raczej cykał kupować na worki specyfiki zalecane przez tzw internetowych mentorów medycyny alternatywnej zwłaszcza grasujących tu na kaffe:P:classic_cool:

ja tam wiem, ze juz herbaty z cytryna nie tknę :p Max, to znaczy ze mam brac magnez, wapn i nne jakies takie suplementy?

Produkty eliminujące aluminium: aminokwasy: cysteina i metionina (czosnek, cebula, szczypiorek, czerwona papryka, żółtko jaja i szparagi zawierają duże ilości aminokwasów), cynk, wapń, magnez. Powodują usuwanie toksyn i metali ciężkich z organizmu. Sauna też powoduje wydalanie toksyn i metali ciężkich z organizmu.

Gość U know how
No dobra.A jak przebiega sprawa dalej.Jeśli już dojdzie do powstania związku jakim jest cytrynian glinu to na czym opiera się wniosek że po jego przyjęciu do organizmu odkłada się z tego glin w mózgu? Jaka biometaboliczna reakcja za tym przemawia?Dochodzi do powtórnego rozkladu?Do powtórnej analizy? Jak w tym układzie wykryc obecności glinu w nadmiarze.Należy przeprowadzić jakieś badanie z krwi na obecność tego pierwistka czy też innego typu test?Jak to badać?Myśle,że aby podjąć konkretne działania w celu pozbycia się tego świństwa to należy mieć jakaś pewność iż istnieje w organizmie w postaci złogów.Np w przypadku żelaza wystarczy wykonać badanie na istnienie jego rezerwy[jaka powstała w efekcie jego nadmiernego przyjmowania]czyli tzw Ferrytyne.I bada się krew. A tu co się bada?

Gość Singleday's
Można wykonać badanie z krwi bądź z próbki włosa. To też dość opiniotwórcze badanie.Myśle,że po nadmiarze przypadającym na objętość danego materiału można wnioskować o istnieniu złogów choć najlepsze byłoby tego bezpośrednie badanie i znajomości symptomów bo napewno jakieś istnieja.

slyszalam, ze wlosy mozna oddac do badan, a czy z krwi to nie wiem

Gość Violka Fiolka
Max. Nikt nie wątpi w twą wiedzę ale mógłbyś nas czymś rozbawić.Na przykład opowiedz jak to Cię kiedyś wykopał jakiś lekarz z gabinetu.:classic_cool:No nie daj się prosić Maxiu❤️

Gość Violka Fiolka
no Maksiu 😍 no opowiedz :) czekame :)

"BigAspirer To,człowiek skazany jest w praktyce na konsumpcje produktów,które organizm ludzki jeszcze sprzed ponad stu lat-właściwie mogłyby wykończyć w rok jak również i to,że sprawcą jest tzw wolny czy fasadowy charakter ochrony co do norm żywienia-niestanowi jest podstawa by z miejsca walić sobie kroplówki czy lewatywy w szczególności jeśli nie wykonało się żadnych badań to uzasadniających jak i nie ma się jakichś konkretnych symptomów[choć co do tego drugiego to czasem bywa i tak,ich może nie być latami ale to już inna sprawa].No nie wiem.Ja bym się tak raczej cykał kupować na worki specyfiki zalecane przez tzw internetowych mentorów medycyny alternatywnej zwłaszcza grasujących tu na kaffe " Oczywiście że wiele trucizn się łyka ale zawsze lepiej starać sie aby było ich mniej:classic_cool:.A co do różnych substancji o ile sie mocno nie przesadzi i łyka we właściwych proporcjach nie powinno zaszkodzić:classic_cool:. " 22:03 [zgłoś do usunięcia] chyba mam w org cytrynian glin ja tam wiem, ze juz herbaty z cytryna nie tknę Max, to znaczy ze mam brac magnez, wapn i nne jakies takie suplementy? 22:07 [zgłoś do usunięcia] chyba mam w org cytrynian glin Produkty eliminujące aluminium: aminokwasy: cysteina i metionina (czosnek, cebula, szczypiorek, czerwona papryka, żółtko jaja i szparagi zawierają duże ilości aminokwasów), cynk, wapń, magnez. Powodują usuwanie toksyn i metali ciężkich z organizmu. Sauna też powoduje wydalanie toksyn i metali ciężkich z organizmu." magnez a tym berdziej wapń niekoniecznie:P.Wapń tworzy wodorotlenke wapniowy z woda co jest żrący:P.Raczej zwiażki tych pierwiastków:P.I niestety musisz prawie wszystko co jest niezbędne do życia łykać z tych odżywek-bo jak nie to mogłyby być zaburzenia w równowadze.Np. nadmiar związków miedzi powoduje niedobór związków cynku i na odwrót.No i tamtego oczywiście możesz spróbować:classic_cool:.Co do aminokwasów uważaj bo czasami to nie jest to co powinno być:P.Co do sauny to akurat chyba na związki glinu zanadto nie pomaga:O. " [zgłoś do usunięcia] U know how No dobra.A jak przebiega sprawa dalej.Jeśli już dojdzie do powstania związku jakim jest cytrynian glinu to na czym opiera się wniosek że po jego przyjęciu do organizmu odkłada się z tego glin w mózgu? Jaka biometaboliczna reakcja za tym przemawia?Dochodzi do powtórnego rozkladu?Do powtórnej analizy? Jak w tym układzie wykryc obecności glinu w nadmiarze.Należy przeprowadzić jakieś badanie z krwi na obecność tego pierwistka czy też innego typu test?Jak to badać?Myśle,że aby podjąć konkretne działania w celu pozbycia się tego świństwa to należy mieć jakaś pewność iż istnieje w organizmie w postaci złogów.Np w przypadku żelaza wystarczy wykonać badanie na istnienie jego rezerwy[jaka powstała w efekcie jego nadmiernego przyjmowania]czyli tzw Ferrytyne.I bada się krew. A tu co się bada?" Nie wiem właśnie jak to wykombinować:O.Ale wpadłem na pomysł niestety ale nie wiem jak w praktyce zastoswać-spowodować że związki glinu przeniosą sie z mózgu do innych cześci ciała:classic_cool:. " chyba mam w org cytrynian glin slyszalam, ze wlosy mozna oddac do badan, a czy z krwi to nie wiem" Nie wiem jak w tym przypadku z krwi ale czytałem ze zwiazki rteci prawie całe są w układzie nerwowym albo tłuszczu no chyba ze się łyka duzo związków selenu i telluru:O. A z tym konowałem nie ma za bardzo o czym opowiadać:P.