Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoronaCZ

Tak żyją polacy w anglii

Polecane posty

Gość myszaaaaaaa
wybrałeś przypadkowe zdjęcia które niewiele mówią, i myślisz że Amerykę odkryłeś. Do Czech chołota też emigruje, a do Angli sporo porządnych i wykształconych ludzi. Pokazujesz jaką chołotą jesteś, wrzucając wszystkich do jednego wora.

Gość KoronaCZ
To powiem ci dlaczego w czechach lepiej się żyje niż w anglii. 1.Jest to kraj jednokulturowy nie spotkasz na ulicy murzynów,hindusów,arabów. jedyną mniejszością etniczną która sprawia kłopoty w tym kraju są cyganie ale ich też niema tak wiele jak murzynów w anglii. 2.Piękne Dziewczyny 3.Mili ludzie 4.Dystans do siebie 5.Ateizm 6.Swojskość to najważniejsze, w czechach człowiek się czuję jak w domu tylko dużo czystszym i niema takiej tęsknoty za ojczyzną bo jesteś tak jak u siebie o pięknych miastach i holkach nie będe mówił bo to chyba każdy wie :D Zdravim vas z nejbohat zem v Evrop

Phi takie uwagi mnie nie ruszajom, zazdrosc od ciebie bije chlopcze. Nie wyobrazam sobie jechac na zmywak, w polsce tez mozna zarobic ale trzeba myslec a jak sie nie mysli to trzeba do łopaty isc, przykre

Gość tamara_26
tak, hołota, mnie cieszy że mnie jako hołotę stać na beztroskie życie, nie muszę martwić się opłatami, rosnącymi cenami żywności bo ich nie odczuwam, cieszę się że zwiedzam kraje o jakich w Pl mogłabym marzyć bądź zbierać rok, i lubię to uczucie gdy przyjeżdżam na weekend czy do Warszawy czy do Sopotu i nie kotroluje wydatków, gdy 1 funt to 5 zł Ojciec pracował w Czechach w Koncernie węgłowym po pół roku wrócił

Męża biznes nie upadnie bo jestesmy zabezpieczeni. Mamy konto w szwajcarii i lokaty wysoko oprocentowane. Maz wynegocjowal taki procent ze nam starczy na cale życie. A tobie zal dupe sciska bo jedziesz na scierze w angli.

Gość tamara_26
:) hah, nie na scierze jennifer o tobie jakoś nie chce się wypowiadać szkoda słow :) wydajesz się być osobą naszpikowaną fantazją - tyle w teacie

Gość KoronaCZ
tamara_26 nie wiem jak wygląda praca w kopalni w czechach ale ja dorabiałem w pewnej miejscowości turystycznej i na zarobki nie narzekałem. w czechach idzie w miarę dobrze i spokojnie. a w anglii bałbym się że jakiś murzyn mnie za rogiem zastrzeli.

Gość tamara_26
to już prędzej w Paryżu by Cię zastrzelił - brat mieszka tam i opowiada o tych porachunkach między białymi nie francuzami a czarnymi z paszportem francuskim

Gość tamara_26
ja lubięczechy, lubię czechów, mieszkałam z czeszką, podobają mi się pamiętam jak jeździliśmy po alkochol do czech - ja z wrocławia pochodze :)

Rzeczywiście Paryż nie jest bezpieczny. Byłam w 2009 roku z mężem na weekend i troche się bałam. Jest dużo czarnych, skośnookich i rumunów. Ostatniego dnia wynajelismy samochod i oglądałam Paryz za szyby, nie chcialam ryzykować napadu z bronią.

Gość myszaaaaaaa
Niektórzy do UK jadą na studia lub do dobrze płatnej pracy w dużej firmie. OK, może w czechach żyje się lepiej, rzecz gustu (nie mówię, że Londyn kocham, bo nie, ale ma zalety i nie lubię wrzucania ludzi do jednego wora), ale widać jaki poziom reprezentujesz, twierdząc że Czechy biją Londyn bo nie ma tam mniejszości narodowych i etnicznych! Być rasistą i nacjonalistą w XXI wieku, żałosne...

Gość myszaaaaaaa
"jest dużo czarnych, skośnookich i murzynów", więc się bałaś? z jakiej koziej wólki jesteś, że taka zacofana?

Gość myszaaaaaaa
* przepraszam, "rumunów".

Gość tamara_26
ja jestem pielęgniarką i w polskim szpitalu na rękę miałabym 1200 zł porażka, do pracy przyjechałam tu i nie żałuję

Tam byli ludzie z marginesu. Mogli mnie napaść i zabrać mi futro pobic okaleczyc. Normalnych ludzi ja się nie boje.

Czy tylko mnie zastanawia co mają wspólnego z warunkami stare kamienice i tramwaj?

Gość tamara_26
Konacz odwiedz Neapol, Turyn, Bolonię czy Mediolan porozmawiamy o harmonijnej czystości i zapachu miast :) możemy też porozmawiać o szczurach i ich rozmarzaniu, którymi nikt się nie zajmuje. Mam chłopaka Włocha. Więc troche widziałam

Gość tamara_26
*miałam "rozstaliśmy się" już ie wrócę do niego never ever

Gość KoronaCZ
Chodzi o zamożność kraju spójrz na kamienice w anglii i w czechach to zobaczysz różnice :). a jeśli uważasz że po kamieniach i tramwaju nie da się określić kraju. to chociaż zwróć uwagę na ludzi Anglia -Murzyni na ulicach jak w afryce -kałuże brud wszeobecny bajzel Czechy -Ludzie ładni -Czysty Tramwaj -Czyste ulice

Gość halibut to jest taka ryba
kto tu pisze ze tam sa mili ludzie ? polaków czesi nienawidza jak cholera nie wiem czy wiesz ale wlasnie o polakach mowi sie tam meksykanie europy tak jak w anglii

Zależy gdzie w Anglii mieszkasz. Fakt, duże, przemysłowe miasta są brzydkie. No, ale nikt nikomu nie karze tam mieszkać.

Gość KoronaCZ
hej halibut nie spotkałem się z nieprzyjemnością ze strony czechów (może dlatego że głównie bywałem na morawach).a z chamstwem zarówno można się spotkać w polsce tak jak i w czechach. mam nawet wrażenie że w polsce częściej bywałem po chamsku potraktowany niż tam

Tu się zgodzę, z chamstwem można się wszędzie spotkać. wystarczy się zawieruszyć w nieciekawym miejscu i potem opisywać takie mocno naciągane porównania (albo wstawiać zdjęcia ;) )

W angli tez sa parkingi i mozna wjechac do pierwszej strefy za oplata. Takie tlumaczenie biedoty. W lutym bede leciec na zakupy do Nowego Yorku przez Londyn i planuje poruszac sie wynajetym samochodem jak w zeszlym roku.

Ja właśnie o tych wiecznie zawalonych parkingach mówię. Mój kuzyn się porwał na takie coś, po 3 godzinach przerzucił się na metro (chciał pozwiedzać, a widział głównie korki). Oczywiście to dotyczy głównie naprawdę dużych metropolii, w większości miast jest masa parkingów. chociaż np. u mnie zrobili kilka parkingów za miastem z których do centrum jeżdżą darmowe busy - żeby nie blokować centrum w sezonie :)