Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakamarek pod schodami

Czy to normalne u dzieci?

Polecane posty

Gość zakamarek pod schodami

To moje 1 dziecko i nie wiem co mam o tym sadzic. Moze cos podpowiecie z racji doswiadczenia drogie mamy :) Moja corka ma 2 lata. Nie moge nic zmienic w domu, przemeblowac, przestawic bo ona czuje sie zaraz niepewnie , nieswojo , staje sie niespokojna i autyomatycznie przestaje odwiedzac dane miejsce. Przyklad : przestawilam duzego kwiata w drodze do kuchni- przestala tam chodzic. Przemeblowalam pokoj ( biuro meza) i dziecko nie chce tam chodzic a nawet jak sie ja tam stawiaa to z placzem ucieka stamtąd . Czy ktoras mama tak ma ?

Gość Dziwne...Pierwsze słyszę.
Ja bardzo często robię przemeblowania Od 2010 mieliśmy 2 remonty pokoju.2 różne kolory i moje dziecko nie wykazywało jakiegoś lęku.

nie wiem czy to normalne, ale moja miała podobnie tzn nie płakała, nie bała sie, ale sie wkurzała ;) cos przestawiłam to zaczynala sie czepiac, ze to nie tutaj ma byc tylko tu, jak dała rade to przestawiała sama na stare miejsce (nawet głupi odświeżacz powietrz brise ;) ) czy wazonik, czy świecznik. ma stać tutaj i już! tyle czasu stało tu a ja przestawiłam to musi wrócic na swoje miejsce ;)

Gość nor rr
nie spotkałam się z czymś takim. wiele zmian było w mieszkaniu ale na dziecko nie miały one wpływu.

u nas tego nie zaobserwowałam. małemu takie drobne przemeblowania nie robią żadnej różnicy. przy większych, typu zmiana mieszkania (a w swoim krótkich życiu zmieniał je już kilkukrotnie - miał 5 mieszkań) jest lekko niespokojny ale to kilka godzin, później w każdym z nich zachowywał sie tak jakby mieszkał tu od urodzenia.

Gość mama sama w domu..
u na nie zaobserwowałam nic takiego

u mnie z meblami moze nie ma takich przebojow za to kazda zmiana butow, kutrki, czapki u mojej 2,5 letniej corki powoduje kikudniowa histerie za kazdym razem gdy musze ja ubrac w nowe ciuchy:-)

Gość sxdcvfghyjuki
Nie, moje dzieci wręcz uwielbiały takie przemeblowania :D Cieszyły się jakbyśmy przynajmniej nowe meble kupowali hehehe Teraz mają 3 i 5 lat.

Gość nie chcę cię straszyć
ale to może byc objaw autyzmu. osoby autystyczne muszą zawsze mieć dzien taki sam jak poprzedni, tzn, posilki o stalej porze, zawsze we wtorek ma byc mielony, sroda knedle, piatek ryba itp. poza tym osoby takie zle czuja sie w nowych miejscach. nie mowie, ze to na pewno jest objaw tej choroby, ale jezeli poza tym cos innego cie niepokoi, np corka zawiesza sie na jakis czas, to przejdz sie z nia do lekarza....

Gość dziwne............
Moja siostra jezdzi z synem po Europie (taką ma pracę) odkąd młody skończył pół roku; śpią w hotelach, u znajomych, teraz wynajmują dom w Anglii. Młody jest chyba przyzwyczajony do częstej zmany miejsca. Tylko ulubione zabawki zawsze mu zabierają, pościel, kocyk i takie tam. Ale może każde dziecko jest inne ;)