Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhtryutr

Przytarłam samochód - co zrobić?

Polecane posty

Gość yhtryutr

Przytarłam koleżance samochod na parkingu. Rysa jest bardzo lekka prawie niewidoczna. Co zrobić żeby było najkorzystniej dla obu stron? Ona chce oddać samochód do serwisu, bo jest na gwarancji .

Gość nor rr
zapłacić za naprawę

Gość yhtryutr
Ale jesli jest na gwarancji czy bede musiala cos placic?

Gość majkamajka majka
baby za kolkiem... :/ jestem kobieta ale coraz czesciej sie ego wstydze.....

Gość yhtryutr
Kobitka staje bardzo blisko mojego auta juz jej zwracalam uwage ze kiedys to sie stanie i dzis sie wlasnie stalo.

Gość gwarancja jest nie od tego
Gwarancja nie obejmuje czegoś takiego buhhha hhaa Koelżanka bedzie musiała zapłacić a ty jej oddać

Gość 563635
yhtryutr Ale jesli jest na gwarancji czy bede musiala cos placic? przecież to oczywiste, że tak :classic_cool: koleżanka ma ac?

Co z tego,że staje blisko? Ona nie przytarła. Nawet gdyby stała ok 1 cm od twojego auta, to nie znaczy,że możesz przytrzeć jej auto...No sorry. Nie umiesz to nie jeździj! Blisko twojego auta stanie dziecko i co zrobisz? "Przytrzesz" dzieciaka?

Gość nor rr
nie słyszałam jeszcze żeby jakaś gwarancja obejmowała uszkodzenia wynikające z winy użytkownika. Gwarancja na lakier obejmuje raczej uszkodzenia powstałe samoistnie a nie rysy od innego samochodu. To już uszkodzenie mechaniczne jest.

Gość yhdrjhf
gwarancja obejmuje wady fabryczne!

Nawet jak koleżanka ma AC, to po co ma tracić zniżki. Skoro zna sprawcę...

majkamajka majka,dobrze się czujesz? :O Autorko pogadaj z tą babką, a nie na forum... Tak będzie najlepiej...

na tv markecie albo telezakupy mango reklamowali taki flamaster ktory spraia ze rysa znika:classic_cool: jakis tam zywiczny super preparat technologia nasa i marsjan w jednym sprawia ze nie wazne jaki kolor bo rysa znika, zywica odbija swiatlo rakieru czy chuj wie co i rysa znika tak bylo w reklamie...rysa od gwozdzia na caly samochod, cyk, tym flamastrem bezbarwnym zywicznym po tej rysie przejechal typ zi zniknęla!!! polecam:classic_cool: choc nie probowalem alre chyba nie mogliby w telewizji kłamać prawda?:)

Ale po co ktos ma nowy samochód zamalowywać flamasterm, skoro może wymienić porysowana część za oc autorki? Sprawa jest prosta - ona likwiduje szkodę z twojego oc, ty tracisz zniżkę i wszystko. Ewentualnie możesz się z nią dogadać, że sama zapłacisz za lakierowanie, ale pewnie nie będzie chciała, a tobie się to nie będzie opłacać.

Gość 98765432100
podobno rysa jest prawie niewidoczna wiec o co takie halo?

Gość Colton7778
Ależ macie problemy. Jak rysa jest mała to bierzesz specjalny "marker" i w 5 minut problem z głowy. Jak rysa jest duża to jedziesz do warsztatu. Nie wiem gdzie mieszkasz, ja jestem z Wrocka i 2x lakierowałem swoje mondeo w Peters Auto. Za każdym razem było zrobione niemal od ręki. I o co tyle krzyku?

Gość gość
jak mała rysa to szkoda lakierować.

Gość gość
Możesz pokryć koszty i to będzie najlepsze rozwiązanie. Dodatkową opcją, którą mogę zaproponować jest oklejenie samochodu folią ochronną, która nie dość, że pokryje zarysowania to dodatkowo będzie ochraniała samochód przed przyszłymi uszkodzeniami lakieru. Zaproponuj koleżance takie rozwiązanie, ale najpierw sama o nim poczytaj na www.euro-glass.pl

Gość gość
Rano idąc do pracy też zastałam swoje auto z wgniecionym zderzakiem, a akurat na następny dzień miałam ważne spotkanie z klientem i średnio tak jechać z rozwalonym autem. Jeździłam po Lublinie od warsztatu do warsztatu i jedynie w sabacie zrobili mi to super szybko.

Gość gość
ja znam zaufane warsztaty samochodowe, które świetnie wykonują naprawy niedrogo, w Szczecinie warto naprawiać auto u http://www.autoefekt-szczecin.pl/

Gość gość
to w takiej sytuacji opłaca się komuś naprawę uszkodzeń lakierniczych, ja takie naprawy realizowałam w http://auto-szparagowa.pl/ w Łodzi, nie były kosztowne

Gość gość
Jeśli szkody są duże to myślę, że są dwa rozwiązania. Albo znajdziesz lakiernika, albo okleisz samochód. Ta druga opcja moim zdaniem jest atrakcyjniejsza. Ja po wypadku zamiast lakierować auto, co kosztowałoby mnie naprawdę dużo pieniędzy, zdecydowałem się, że okleję samochód wybierając ofertę www.euro-glass.pl, do dziś nie żałuje swojego wyboru. Zastanów się nad tym.

Gość Norcia1991
A ja miałam troszkę inny problem. U mnie na osiedlu panuje jakaś plaga wandalizmu czyli kierowcy tracą szyby. Dlatego też postanowiłam ubezpieczyć swoje auto od tego typu wypadków. Możecie mi coś doradzić w tym temacie . Oczywiście troszkę sama szukałam czegoś i dobre warunki mają na http://www.mtu24.pl/ubezpieczenia-komunikacyjne/auto-szyby/ A co Wy o tym sądzicie ? Czekam na Wasze opinie w tym temacie.

Gość lilka991
Zdarza się, trudno. Na pewno się tym nie zamartwiaj. Zaprowadź auto do lakiernika a później załóż folię na lakier. Możesz to zrobić m.in tu http://zmienkolor.pl/ Dzięki temu ochronisz samochód przed kolejnym uszkodzeniem lakieru.

Gość gość
Najlepiej będzie pojechać do serwisu lakierniczego. Tam na pewno usuną wszelkie ślady. Ze swojej strony mogę polecić Ci serwis www.cls-walder.pl.

Gość gośćOlgge
Witam najlepiej idź do fachowców nie są to duże koszty. Ja np wybrałem firmę http://oklejarnia.pl i polecam