Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co teraz bedzie

Nie wiedziałam, że jestem w ciąży, a jestem :(

Polecane posty

Jestem bardzo puszystą osobą i nie zauważyłam, że jestem w ciąży... Po prostu sądziłam, że znowu przytyłam. Brzuch jakby nie patrzeć nie zaokrąglał się w jednym miejscu, urosło mi wszystko i boczki i uda i piersi. Więc nie przypuszczałam ciąży. Miesiączkuje bardzo nieregularnie więc też mnie to nie zaniepokoiło. Czekałam na okres cierpliwie kilka miesięcy, ale nie dostałam. Więc zrobiłam w końcu test dla świętego spokoju i tak jestem w ciąży. Pozytywny. Nie wiem co mam zrobić ani co myśleć jestem w totalnym szoku, bo nigdy nam gumka nie pękła i nawet nie wiem w którym momencie to się stało. Więc ciężko mi określić miesiąc ciąży. Nie miesiączkuję od 4... Czy to możliwe, że jestem w 4 miesiącu? muszę dziś umówić się do lekarza, a u ginekologa nawet nigdy nie byłam. Wiem, że powinnam dawno się już przebadać ustalić czemu mam nieregularne miesiączki w wieku 20 lat.. no, ale jakoś mi nie śpieszno było. I teraz sama nie wiem, bo wcale zdrowego trybu życia nie prowadziłam i piłam piwa, wódkę, paliłam, imprezowałam tak się teraz bardzo boję:(:(

Kobieto weź się za siebie W życiu u ginekologia nie byłaś >Idz dla dobra dziecka

Rusz 4 litery jak najszybciej d ginekologa. Bo naprawdę nikt ci nie powie czy jesteś w pierwszym czy 4 miesiącu. Im szybciej zaliczysz wizytę tym lepiej dla Ciebie i dziecka.

Gość doro 1903
:)

Idę teraz muszę. Jestem przerażona nie samą wizyta, ale tym, że jestem w ciąży, tym, że mogłam skrzywdzić to dziecko, że będzie chore jak ja sobie wtedy poradzę? :( mam nadzieję, że test się pomylił

Gość ja cie nie moge
dlaczego nie bylas u ginekologa? zbierz sie i idz. babo glupia.

nie panikuj ! duzo kobiet dowiaduje sie o ciazy pozniej ... i maja schizy o to ze palily i piły w tym czasie... najw. isc teraz do lekarza jesli jestes w ciazy - zmienic tryb zycia i wszystko bedzie dobrze!! glowa do gory !

Gość ja cie nie moge
ja tez nie wiedzialam na poczatku, pilam alkohol i palilam papierosy. dziecko jest zdrowe. i jest ok. nie denerwuj sie .

Nie byłam, bo to nawet wygodne dla mnie było, że nie miesiączkuję. Sądziłam, że samo się to wyrówna, a czas tak szybko leci. Nawet nie wiem kiedy minęły ostatnie lata. Nawet się nie zastanawiałam, że to już 4 miesiące bez okresu. Dopiero teraz usiadłam i policzyłam. A wcześniej były już takie przerwy 2,3 miesięczne więc nie przerażało mnie to jakoś.

Mam nadzieję, że wszystko zakończy się dobrze. Eh, a najlepiej żebym wcale nie była w ciąży. Ale pewnie małe prawdopodobieństwo skoro test pozytywny

Jestem z rocznika 91, w lutym kończę 21 lat.