Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja już jestembazradna

Mój tata jest bardzo chory... miał 3 zawały... ma migotanie przedsionków i....

Polecane posty

...i niewydolność płuc :( Mój tato ma 57 lat i już tyle przeżył w sowoim życiu że szok :( miała jeszcze do tego wszystkiego koronografię i bajbasy (czy jakoś tak) i pewnie coś jeszcze o czym nie wiem. Przez ok 1,5 roku było spokój ze szpitalami i ostatnio znowu... doszło mikotanie przedsionków i niewydolność płuc strasznie się teraz męczy :( w płucach ma wodę która nie pozwala mu spać :( jak się położy to od razu go dusi... lekarz stwierdził że na tą chorobę nic nie poradzi jedynie co może mu pomóc to smanie na siedząco kurde to jest lekarz ? Najgorsze jest to że tata chyba sie poddaje :( nie chcę iść nigdzie prywatnie do lekarza chociaż już znalazłam w sieci ale on twierdzi po co że dobrze sie czuje :( ja nie wiem jak mam do niego dotrzeć ? mam malutką córeczkę cały czas mu powtarzam jak nie chce tego zrobić dla mnie to niech zrobi to dla wnuczki żeby żył żeby go pamiętała :( i to tak jak by podziałało albo robię sobie zbędne nadzieje... na to że zgodzi się pójść do lekarza i położyć do szpitala w któym dobrze się nim zajmą. Nigdy o siebie nie dbał pierwszy zawał miał 12 lat temu i już wtedy nie powinien palić a on palił.... już jakieś 2 tyg o dziwo nie pali. I czasami lubiał wypić. Lekarz powiedział mi że w każdej chwili może nastąpić zgon :( boże ja tego ni eprzeżyję :( nie wiem po co tu napisąłam po prostu chciałam się wygadać :(

i jeszcze do tego dochodzi cukrzyca

Gość a w ogóle to jest taka?
Twoj ojciec pali i jest po operacji bypassów? no to faktycznie w kazdej chwili może sie przekręcic:O

Przeżyjesz, zapewniam Cię. Życzę Twojemu tacie dużo zdrowia i siły, wiem, co przezywasz, miałam to samo z moim tatą przez 4 lata. Do dziś mam depresję, lęki, jestem nerwowa itp. ale przeżyłam i oprócz ogromnego bólu i tęsknoty poczułam ulgę, ulgę od strachu o niego i ulgę, że on już nie cierpi. A twój tata jeszcze żyje i ma możność walczyć, wspieraj go.

Gość gu33
też to mam a mam 33 lata, to znaczy migotanie i wodę, jakoś zyje i spię na siedząco

Gość gość
Przecież wode z płuc można usunąć. To zwykły mały zabieg. A migotanie ?Nie wiem ale wg mnie mozna załozyć rozrusznik serca.

Gość dziekawe to jest
kudzu pomoze mu to nie tylko lek na alkohol ale terz na serce DZIAŁANIE FARMAKOLOGICZNE W badaniach doświadczalnych stwierdzono istotne działanie na układ sercowo naczyniowy, wyrażający się między innymi: rozszerzeniem naczyń wieńcowych, zmniejszeniem zapotrzebowania na tlen przez mięsień sercowy (poprzez ekonomizację pracy serca), zmniejszenie rozległości obszaru martwicy serca w doświadczalnie wywołanym zawale serca, poprzez poprawienie metabolizmu w obszarze dotkniętym zawałem. Ponadto stwierdzono obniżenie ciśnienia krwi tętniczej, obniżenie stężenia katecholamin w krwi krążącej oraz zmniejszenie reaktywności naczyń krwionośnych. Suchy wyciąg etanolowy z korzenia kudzu ma także właściwości beta adrenolityków, w małych dawkach ma hamować adrenergiczne receptory beta-1, w dużych ma znosić efekt działania izoproterenolu na adrenergiczne receptory beta-2. http://www.kudzu.pl/materialy/prof_niedworok.html

Gość gu33
mi np. powiedzieli że u mnie się nie da zatrzymać migotania, ale ja mam naprawdę poważną wadę serca, a woda mi nie napływa jak śpię na siedząco, tak tylko piszę, żeby wiedziała , że nie jest sama z tym problemem,ja zawału nie miałam, współczuje autorce i jej ojcu

Gość gość
Spokojnie. Ja miałem 3 zawały i zyje... Da sie.

Gość gość
52... Tylko...:D