Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafferinna

Czy wasze zmywarki tez nie domywaja naczyn i sztuccow?

Polecane posty

Gość kafferinna

Mam juz dosyc. Po kazdym myciu wyciagam ze zmywarki klilka brudnych rzeczy. A to talerzyk z czyms przyschnietym, to znowu widelce.Czesto zostaja mi w kubkach resztki fusow z kawy. Zmywarke mam od 10 miesiecy. Doszlo do tego, ze wstepnie myje niektore naczynia zanim wlaze do zmywarki, ale to przeciez absurd. Nie po to kupowalam zmywarke, zeby myc recznie.

coś musi być nie tak i niekoniecznie ze zmywarką - mozę źle ustawiasz naczynia , może blokujesz dysze , moze dysze masz pozapychane ?

Gość tojaewa
Myj w wyższych temperaturach. Kubki po kawie wstawiasz z fusami??!

Gość ja też chcę wiedzieć
a myjesz zmywarkę? oczyszczasz otwory wylotowe w dyszach? używasz soli? może źle ustawiasz naczynia i woda nie wszędzie dociera? może masz kiepski środek myjący?

Gość kafferinna
Najpierw wyplukuje kubki i wylewam fusy, ale wiadomo, ze troche zawsze zostanie. Normalnie zmywarka powinna je usunac.

Gość maturks4
Bo najlepsza "zmywarka" to miska wody i dziewucha (może być też facet, ale wtedy efekty często są jak po zmywarce)

Gość ja myje wszystko
ja myje wszystko zanim wloze do zmywarki - tzn pod lekkim strumieniem wody i gabka przecieram zwlaszcza sztucce i garnki z "tego przyschnietego" bo wiem, ze zmywarka mi tego nie umyje a myje na 60 stopni i uzywam calgonu (zarowno soli jak i tabletek) wiec nie wiem...ja sie juz do tego "przedmywania" przyzwyczailam...

Gość kafferinna
Musze sprawdzic te otwory. Mam dobry srodek myjacy. A w jakiej temperatuerze wy myjecie i jak dlugo?

mam zmywarkę , która tak długo myje aż domyje - bada to jakimś promieniem w środku :) " dziesiąty zmysł " czy jaoś tak . A temp . 65 st . coś jest nie tak najprawdopodobniej z dyszami - może coś siedo nich dostało ?

Ja mam program auto i nigdy nie pamiętam jaka tam jest temp., a nie chce mi się sprawdzać. W każdym razie wyleczyłam się z mycia programem szybkim, nic się nie domywa, tabletka (nawet przystosowana do programów krótkich) nie rozpuszcza się. W każdym razie co ok. 30 myć (czyli co ok. 2 miesiące) puszczam mycie zmywarki ze specjalnym środkiem do mycia zmywarek, sprawdzam czy w dyszach nic nie zalega. Jak wkładasz kubki z fusami, to te fusy mogą ci blokować dysze.

ja też dizś myłam zmywrkę , kupiłam płyn do mycia zmywarek w Auchanie - śmierdzi jak cholera - ale rezultat jest . Sprawdzam filtry , przepłukuję dysze i szafa gra :) tobie też polecam :)

Gość kafferinna
allium to zazdroszcze takiej inteligentnej zmywarki :) Musze sie zabrac za moja i sprawdzic co jest nie tak, bo bo waszych wpisach widze, ze raczej cos jest na rzeczy.

No mycia naczyń przed wstawieniem do zmywarki też nie rozumiem, wiadomo że trzeba usunąć duże resztki jedzenia, ale myć talerze przed wstawieniem to przesada.

Gość zk krakow
dokładnie też mam ten problem, właśnie skończyłam myć ręcznie naczynia bo zmywarka nie wymyła....

Aha, no tak zapomniałam o sprawdzeniu filtra, można po każdym myciu wyjąć i sprawdzić czy coś tam nie zalega.

mnie kiedyś skorupki od jajek wleciały do dyszy . Zatrzymać wody nie zatrzymały , ale jej strumień " sikał " nie tam gdzie trzeba . Efekt ? niby wszystko wymyte , ale nie do końca :)

Dokładnie wystarczy, że coś małego zakłóci strumień wody i nieumyte naczynia mamy jak w banku. Mąż kiedyś wstawił kubek po kawie z fusami. Masakra była - wszystko w tej kawie, dysze pozapychane, tragedia. Na szczęście od kiedy mamy ekspres nie ma tego problemu. Dlatego też warto jest takie rzeczy usuwać z naczyń przed wstawieniem - pestki z cytryn, resztki kawy czy skorupek.

Gość cos kremowego
kiedy ostatnio sito na dole myslas? wg mojej instruckjci obslugi sito plus te dziuerkiw plastikwoej czesci, ktora sie obraca sa conajmniej co 30 uzyc do mycia, to samo dotyczy tych plastikowych uszczelek wokol obudowy, bo jest duze ryzyko wyhodowanai sobie grzyba badz innego paskudztwa