Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 to rozdaj za darmo

zmywarka do naczy艅

Polecane posty

Go艣膰 to rozdaj za darmo

dziewczyny,prosze o 偶yczliwe rady marzy mi sie zmywarka.......ale poniewaz nigdy nie mia艂am do czynienia z takim sprzetem prosze was o wszelkie wskaz贸wki 1.czy rzeczywi艣cie jest oszczedno艣c wody 2.jak te gary sie tam upycha 3.ile kosztuja srodki myjace 4.jak czesto myjecie w zmywarce 5.ile macie komplet贸w naczyn i co tam wam jeszcze przyjdzie do g艂owy:) pom贸zcie biednej kobiecie:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 taka,sobie,ona
w skr贸cie kup sobie, warto

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziewczynanglika
ja mam zmywarke ale nas tylko dwoje w domu wiec zmywarka chodzi nie czesciej niz raz na miesiac... albo po jakiejs imprezie szczegolnie sie przydaje :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to rozdaj za darmo
chyba w z艂y dzia艂 sie wbi艂am....:((((( dzieki za rady

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 HuHuHuHuHuuu
Zale偶y ile Was tam w domu, je艣li dw贸jka, tr贸jka, to zupe艂nie nie ma sensu.

Udost臋pnij ten post

1.r贸偶nicy na rachunkach prawie nie zauwa偶y艂am 2.Wi臋kszo艣ci gar贸w nie myj臋, tylko kubki talerze sztu膰ce 3.kostki 30 z艂 za 56 sztuk s贸l raz na p贸艂 roku 10 z艂, nab艂yszcza膰 by艂 gratis do kostek 4.jak jeste艣my sami to co drugi dzie艅 5. 2 pe艂ne obiadowe. Mieszkamy tylko we dw贸jk臋 i si臋 op艂aca puszcza膰 co drugi dzie艅, chyba 偶e s膮 go艣cie to wiadomo. akurat jak jest wi臋cej os贸b czy impreza to zmywarka to jest zbawienie. Nienawidzi艂am tego tkwienia przy zlewie, teraz w艂膮czam i za godzink臋 wyci膮gam suche i czyste.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mam i polecam bardzo
1. rachunki - nie wiem, nie mam por贸wnania, ca艂e 偶ycie zmywarka by艂a w domu i do swojego kupi艂am jako pierwszy sprz臋t. 2. zale偶y jak膮 kupisz, ja mam 45 cm i mieszcz膮 si臋 艣rednie garnki, a co i jak si臋 uk艂ada b臋dziesz mia艂a napisane w instrukcji. 3. ja kupuj臋 somat, 30 tabletek za nieca艂e 30 z艂, ale nie kupuj臋 nab艂yszczacza (taletki wielofunkcyjne), kupuj臋 s贸l co jaki艣 czas, ale nie jest droga, co dwa miesi膮ce 艣rodek do mycia zmywarki (zalecane mycie zmywarki co 30 my膰) ok. 12 z艂, zapach do zmywarki (opcjonalnie, wiele os贸b nie u偶ywa) 12 z艂. 4. co dwa-trzy dni, jak jeste艣my tylko we dw贸jk臋, jak go艣cie to nieraz trzy razy po jednej imprezie. 5. jeden komplet na 12 os贸b.

Udost臋pnij ten post

powiem tyle - to nie diamenty sa najlepszym przyjacielem kobiety - jest ni膮 zmywarka :) 1. oszcz臋dno艣ci w wodzie - nie wiem, nie mierzy艂am/liczy艂am/zauwa偶y艂am 2. gary upycha si臋 tak, 偶eby woda do nich dociera艂a, do g贸ry nogami (woda leci od do艂u ka偶dego kosza), sztu膰ce w koszyku za艂aczonym, reszta na stojaczkach odpowiednich (co艣 a'la suszarka - otw贸rz sobie w sklepie i zobaczysz) i tak, 偶eby nic nie wystawa艂o i nie zaczepia艂o o 艣migie艂ka z wod膮 3. ja kupuj臋 kostki all in 1 w Lidlu, chyba ze 12 z艂 za 40 sztuk, co wystarcza na ok. 2 m-ce 4. z trzech os贸b, zmywarka 45 zm, obiady jedzone codziennie - co drugi dzie艅 czasem r臋cznie umyj臋 wielki gar po zupie/bigosie, albo jakie艣 prawie czyste miski po sa艂acie/owocach itp., kubek ulubiony czy fili偶ank臋 5. jeden w sumie wystarcza, tyle, 偶eby starczy艂o naczy艅 na 2 dni najwi臋cej idzie sztu膰c贸w i kubk贸w og贸lnie rzecz bior膮c - kupuj i nawet sie nie namy艣laj - lakier na paznokciach przez co najmniej 3 dni - bezcenny ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oj tam oj tam 6666666666666666
ja ostatnio zasypiam marz膮c o zmywarce i budz臋 si臋 i tez o niej mysl臋.....3 osoby w domu lubi膮ce zje艣膰 i gotowa膰 i minimum 2x dziennie mycie sterty naczy艅..... najgorsze jest to 偶e stac mnie na zmywark臋 ale nie kupi臋 bo nie mam gdzie jej wstawic....

Udost臋pnij ten post

moze da sie szafk臋 gdzie艣 obok zlewu wyrzuci膰? tak najpro艣ciej, bo nie trzeba daleko ci膮gn膮膰 instalacji wodnej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kromka chleba ze smalcem......
Wydaje mi sie ze warto poswiecic szafke dla zmywarki, ja poswiecilam pomimo malej kuchni i chronicznego braku szafek, warto, nie ma sterty garow w zlewie, bo odrazu wszystko laduje w zmywarce i nie ma stery garow na suszarce. Ja mam 60 cm, 4 osoby i pomimo ze obiadow nie ma codziennie to zmywarka chodzi codziennie lub co drugi dzien, a jak mam wolne i duzo gotuje to nawet i 2 razy dziennie, tylko ze ja prawie nic nie myje recznie, wszstko co nadaje sie zmywarki idzie do zmywarki, garnki, zapieczone blaszki po kurczaku, recznie sie tak ladnie ich nie domyje. Jesli chodzi o srodki to uzywam finish lub fairy (zalezy co jest akurat na promocji) jesli fairy do zmywarek jest juz w Polsce to polecam.

Udost臋pnij ten post

dziewcz臋ta drogie ja bym nawet tuzin szafek poswi臋ci艂a ale ja mam na tyle du偶膮 kuchni臋 a na tyle nieustawn膮 艂azienk臋 偶e w kuchni obok zlewu mam pralk臋:-D (pod艂膮czon膮 nawet tak jak zmywark臋 ) i o ile bez zmywarki sie potrafie obyc tak bez pralki juz nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TE呕 MAM W KUCHNI PRALKE I ZMYW
ARKE :). JAKO艢 呕YJE

Udost臋pnij ten post

zmywarka to normalna rzecz w 21 wieku Oszcz臋dno艣膰 wody? nie zauwa偶y艂am tabletki 40 z艂/120 sztuk nab艂yszczacz 10 z艂 ale na rok jaki艣 zapach 5 z艂/miesi膮c ja w zmywarce myj臋 wszystko, nawet to czego si臋 nie powinno np patelnie tefla i nic im si臋 jeszcze nie sta艂o

Udost臋pnij ten post

potrafisz sie bez zmywarki obyc, bo moze jeszcze nie zaznalas tej rozkoszy ;) moze nie na codzien? ja bez niej chyba bym jadla tylko kanapki ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja kocham moj膮 zywark臋
i nie potrafi臋 sobie wyobrazi膰 jak to by艂o bez niej :) mam 45 cm, myj臋 w niej wszystko, chyba, 偶e jaki艣 szczeg贸lnie du偶y gar, no偶e czy deska do krojenia. Nie rozumiem os贸b, kt贸re maj膮 zmywark臋, a garnki myj膮 r臋cznie. Garnki po myciu w zmywarce s膮 czy艣ciutkie , b艂yszcz膮ce (a mam kuchenk臋 gazow膮 i codziennie gotuj臋) Oszcz臋dno艣ci na wodzie s膮 z pewno艣ci膮, mam zwroty za wod臋, wcze艣niej by艂y zawsze dop艂aty , pr膮du nie zu偶ywa wcale du偶o , mam kl energetyczn膮 A++ tabletki polecam Akuta niemieckie z dyskontu Aldi, mo偶na spokojnie kupi膰 w Polsce (aldi ma ju偶 swoje sklepy u nas) - tabletki tanie i bardzo dobre, nie ust臋puj膮 jako艣ci膮 tym drogim Jak sobie pomy艣l臋, 偶e w erze przed zmywark膮 wiecznie chlapa艂am si臋 w zlewie, na suszarce wiecznie pi臋trzy艂y sie gary umyte, w zlewie do zmycia, moje r臋ce z pocz膮tkami egzemy :(, brrr co do braku miejsca - warto przestawi膰 szafk臋, po艣wi臋ci膰 miejsce, wykombinowa膰 co艣 innego, mo偶e cz臋艣膰 sprz臋tu rzadko u偶ywanego przenie艣膰 np do szafy w przedpokoju Tak jak za 偶adne skarby nie wr贸ci艂abym do prania r臋cznego, tak swej zmywarki jestem gotowa broni膰 go艂ymi (wypiel臋gnowanymi) r臋kami

Udost臋pnij ten post

jak ju偶 b臋dziesz j膮 mie膰 to sama do siebie powiesz czemu tak d艂ugo z lasu nie wychodzi艂am :) :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kupuj zmywark臋 i nawet si臋
nie zastanawiaj, opr贸cz niewielkiej r贸偶nicy w rachunkach za pr膮d (ale to naprawd臋 malutkie) oszcz臋dzasz na wodzie, na czasie i na w艂asnej sk贸rze ;) Zmywarka i pralka to najlepsze co mogli wymy艣li膰. Ja osobi艣cie nie wyobra偶am sobie codziennie zmywa膰 sterty gar贸w r臋cznie, zw艂aszcza 偶e du偶o gotuj臋, obiady zawsze dwudaniowe bo lubi臋 gotowa膰 ale zmywa膰 nienawidz臋 i w tym zast臋puje mnie moja "kole偶anka" zmywarka :D

Udost臋pnij ten post

no na razie to ja sobie tylko wyobra偶am jak to jest fajnie mie膰 zmywark臋:-D i wcale nie interesowa艂oby mnie czy jest taniej przy myciu bo chodzi o czas..... ogladam kran w kuchni ale nijak tam nie widz臋 jak by tam podpi膮膰 drugiego w臋偶a ...... w moim wypadku chyba tylko wchodzi w gr臋 przebudowa 艂azienki 偶eby wcisn膮膰 tam pralk臋. he to by wysz艂o jakies 3 tys czyli w sumie droga ta zmywarka:-D ale kobitki marzenia sie spe艂niaj膮 to i ja si臋 doczekam:-) na razie zacz臋艂am prac臋 nad m臋偶em- owszem on tez by chcia艂 zmywark臋 ale nic nie g艂贸wkuje bo gary myje nie za cz臋sto, w ka偶dym razie zgodzi艂 si臋 ostatnio 偶e to on myje wtedy kiedy jest czyli przewa偶nie w weekendy. daje mu tak ze 3 i obstawiam 偶e po nich zakup zmywarki i umiejscowienie jej gdzie艣 stanie sie jego nr 1:-D :-D :-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andzia z parku
Zmywark臋 warto kupi膰. Nas jest dwoje, zmywarka 45 i chodzi prawie codziennie. A nie raz w miesi膮cu :o Myj臋 w niej prawie wszystko, r贸wnie偶 garnki. Tabletki kupuj臋 najcz臋艣ciej w Biedronce, w promocji, teraz mam finisha. Jest ich 90 w pude艂ku. Co do oszcz臋dno艣ci wody - spektakularnych nie zauwa偶y艂am, ale oszcz臋dzam czas i r臋ce :) to bardzo du偶o.

Udost臋pnij ten post

Polecam z ca艂ego serca, mam zmywark臋 w domu u rodzic贸w i u narzeczonego, nie wyobrazam sobie zycia bez niej. 1. Moja mama zauwazy艂a 偶e od kiedy jest zmywarka zu偶ycie wody w domu zmniejszy艂o sie o 3m sze艣cienne( nie pami臋tam jak ona to wyliczy艂a ale na pewno por贸wna艂a rachunki z czasu bez zmywarki i z czasu kiedy zmywarka sie pojawi艂a) 2. Gary upycha si臋 bardzo 艂atwo tak jak ktos wy偶ej opisa艂, zreszta wszystko jest w instukcji kt贸re miejsca, koszyki,p p贸艂eczki do czego s艂u偶a, chocia偶 ja upycham po swojemu tak 偶eby jak najwi臋cej wlaz艂o no i oczywi艣cie 偶eby si臋 umy艂o:) 3. Srodki myj膮ce kupuje na allegro s prowadzane z niemiec, s膮 o wiele ta艅sze a i lepsze ni偶 te nasze polskie (u偶ywam calgonit). Zreszt膮 uwa偶am 偶e w naszych sklepach artyku艂y do zmywarek s膮 cholernie dorgie, nie wiem skad taka przebitka (przyk艂adowo za zawieszke zapachow膮 na allegro place 4,20 a w kauflandzie ta sama zawieszka kosztuje 14 z艂) 4. zar贸wno w domu (5osob) jak i unarzeczonego (2 osoby) zmywarka jest nastawiana prawie codziennie, przy wi臋kszym gotowaniu nawet 2 razy. Nie wiem jak ktos tam wyzej pisa艂 ze nastawia raz w miesiacu (te gary po paru dniach w zmywarce smi臋rdza pewnie niemi艂osiernie), ja od kiedy mam zmywarke w ogole r臋cznie nie myje nic (poza naczyniami kt贸re na ulotce maj膮 偶e nie mo偶na my膰 w zmywarce) 5. Komplet贸w nie mam, wszystko kupowa艂am oddzielnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to rozdaj za darmo
chyba 偶e艣cie mnie przekona艂y:)))))) teraz pytanie,jaka kupi膰??:) ale jak膮艣 na pewno wybior臋:)....dzi臋ki za wszystkie rady:)

Udost臋pnij ten post

zmywara to jedwabista sprawa - ja mam 45 bo 60 to chyba tylko dla du偶ej rodziny albo przy dw贸ch kompletach zastaw. do tej pory mia艂em elektroluxa - sprawuje si臋 bez zastrze艅 - teraz kupi艂em now膮 bosch gdzie s膮 dwa ramienia myj膮ce a nie jedno - chocia偶 nigdy nie mia艂em problem贸w z domywaniem. Polecam te wyciszane bo elektrolux jak si臋 odpali艂o to jak kobajn czasami dawa艂. Zmywam co 1-2 dni - na rachunkach nic nie wychodzi dro偶ej, na wodzie te偶 nie. Nie polacem ludziom co to chc臋 zapycha膰 zmywark臋 w 4 dni dla oszcz臋dno艣ci bo po prostu wtedy zmywarka nie domywa i 艣mierdzi. Do zmywarki trzeba mnie膰 dwa komplety talerzy albo jedn膮 12 - niestety Furstenberga w niej nie umyjesz dlatego ja po prostu mam bia艂e. dla mnie jednak najwi臋kszym plusem jest, 偶e naczynia (szklanki, kieliszki) si臋 ladnie blyszcz膮 i nie ma 艣lad贸w kamienia. no i oszcz臋dno艣膰 czasu przez co zamiast sta膰 30 min przy garach mog臋 robi膰 co艣 innego np zarooocha膰:classic_cool:

Udost臋pnij ten post

ej no, a widzisz roznice miedzy dwoma ramieniami a jednym? bo chyba za jakis czas tez bede wymieniac, a wolalabym juz cos lepszego, tylko czy warto?

Udost臋pnij ten post

ten system DuoPower ma lepiej domywa膰 - sprawdza si臋 w niskich temperaturach w trybie ECO (w og贸le z niego nie korzysta艂em do tej pory :D wiec na razie nic nie czuje oszcz臋dno艣ci) - jak pisa艂em korzystam ze zmywarki cz臋to, zawsze jest pe艂na wi臋c daje program full i nie zostawiam naczy艅 na d艂u偶ej ni偶 dzie艅 st膮d zawsze si臋 domywaj膮 (stosuje te偶 kostki quantum) - wi臋c nie wiem czy jest jaka艣 r贸偶nica

Udost臋pnij ten post

1.czy rzeczywi艣cie jest oszczedno艣c wody Nie wiem, ale przypuszczam, ze tak. Bo gdy wyciagam naczynia ze zmywarki (bez programu z suszeniem) sa one po prostu WRZACE- stad wniosek, ze woda ktora je myje ma b wysoka temperature, wiec domywa mniejsza iloscia, niz gdybys musiala myc recznie. 2.jak te gary sie tam upycha Normalnie :D tam, gdzie masz miejsce upychasz badz co- wszystko jest zreszta napisane w instrukcji. 3.ile kosztuja srodki myjace Nie wiem, kupuje przy okazji wielkich zakupow i nie zwracam za bardzo uwagi na cene; kupuje tez obowiazkowa sol, i nieobowiazkowy nablyszczacz- efekt boski :) 4.jak czesto myjecie w zmywarce Raz dziennie zalaczam wieczorem. Mam szerokosc 60cm, wiec naprawde sporo rzeczy do niej wlazi, z tym ze doradzam kupno wlasnie 60-tki nawet, jezeli jest Was dwoje w domu. Cenowo roznica jest niewielka, a taka zmywarka jest bardziej funkcjonalna, i tansza w obsludze niz mneijsza. 5.ile macie komplet贸w naczyn 2 sztuki, 12 osobowe. Pierwsze zakupy do domu- pralka i zmywarka. Bez tego zycie byloby do dupy :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kromka chleba ze smalcem......
ojojo 6666 jak masz miejsce na zmywarke to podlaczeniem kolejnego weza nie powinno byc problemu, ja swego czasu tez mialam w kuchni pralke i zmywarke i wszystko podlaczone bylo pod zlewem jakims zlaczem, wiec napewno sie da.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karol Okrasa
Karol Okrasa

Udost臋pnij ten post

1 - tak tylko 9 litr贸w na cykl :) 2. Poprostu uk艂adasz, sama wko艅cu zrozumiesz :) 3. Najta艅sze z Lidla 7,99 z艂 :) 4. Raz na dwa dni, czasami codziennie :) 5. Dwa :O

Udost臋pnij ten post