Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nilka11

antykoncepcja

Polecane posty

Gość nilka11

ostatnio 2 h po zazytej tabletce antykoncepcyjnej mialam biegunke myśle ze nie zdążyła się wchłonąć a potem był stosunek przerywany czy mogłam zajść w ciąże.?

Gość nilka11
czy ktoś może pomóc.?

Gość kasinka...
wystarczy przeczytac ulotke, by sie dowiedziec, ze po biegunce lub wymiotach (jesli nastapia w czasie krotszym niz 4 godz. od przyjecia pigulki) powinno sie przyjac kolejna pigulke. Inaczej nie ma pewnosci czy zachowana zostala ochrona antykoncepcyjna. Owulacja co prawda nie wroci natychmiast, ale i plemniki potrafia kilka dni przezyc w drogach rodnych kobiety. Takie zachowanie to jak rosyjska ruletka.

Gość groł
Trudno słuchać króla, kiedy widzi się go w latrynie...

Gość kasinka...
mysle, ze jesli nie przerwalas przyjmowania pigulek to male szanse, by od razu odblokowala sie owulacja (choc pewnosci tu nikt Ci nie da), ale wystarczy, ze raz zapomnisz, raz zwymiotujesz i problem gotowy. A potem zalozysz topik - "przyjmowalam pigulki, a zaszlam w ciaze" ... Ech...

Gość wrrramp
kwestia szczęścia ja kilka razy wymiotowałam i nic się nie działo ale to nie reguła

Gość oinkoink
Jeśli wzięłaś tą pominiętą pigułkę, to nic nie będzie, a jak nie to szanse na ciąże zawsze jakieś są, zależy od szczęścia bądź jego braku.

Gość nilka11
nie wzięłam dodatkowej tabletki wtedy, a chłopak nie kończył w środku. tabletki przyjmowałam regularnie. Biegunka była jednorazowa. wiem, że zawsze może istnieć szansa, ale właśnie owulacja nie wraca od razu.