Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warumharumpiedestałum

Czy ktoś z was mieszka/mieszkał w Holandii? pytanie odnośnie nauczania!

Polecane posty

Zamierzam tam wyjechać na stałe, ale jest jedno ale - mam syna w wieku szesnastu lat, na dodatek z powodu choroby ma stracone dwa lata, jest teraz w drugiej gimnazjum. A zatem jeżeli już tam będę, w jakim trybie będę mogła posłać go do szkoły i do której klasy (o ile są tam klasy)? I jak tam wyglądają kwestie egzaminów (czy są takie?) i tym podobnych spraw? Czy brak znajomości języka może być dla syna przeszkodą? Czy możecie coś więcej napisać o systemie nauczania?

mmm synek 16 lat :classic_cool: jak przystojny możesz go podrzucić mi :classic_cool: fachowo się zajmę, nadrobi zaległości i nie będzie musiał wyjeżdżać za granicę 🖐️

Sądzę, że nie takie korepetycje są mu potrzebne, a mnie w tej chwili przydadzą się konkretne odpowiedzi. :P

poważnie mam 22 lata, moge pouczyć niemieckiego angielskiego wprowadzić dyscyplinę a co do poważnych odpowiedzi - przypuszczam,że mają tam szkoły z oddziałami dla obcokrajowców i pewnie jakieś zajęcia przyspieszonej nauki jezyka więc nie powinno byc problemu

Poważnie odpowiadam, że nie potrafię ocenić obiektywnie jego urody, więc nie jestem w stanie niczego zagwarantować. ;) Czy wypowiedziałby się ktoś obeznany?

Podszywacz z tym obrzezanym. Nie, nie myslałam w ten sposób, jedynie wypytuję i wszystko na wszelki wypadek. Miło by było, gdyby ktoś się konkretnie wypowiedział na ten temat. ;)

chodziło mi o klasy społeczne, bo nie chcę by mój Marian chodził do klasy z jakimś muslimem Ahmedem czy Hindusem Raaamanem

*o wszystko

Gość
Tu autorka, założyłam konto z wiadomych powodów. Czy ktoś może coś na ten temat powiedzieć? Naprawdę mi zależy.

Gość
O rany. Nikt nic nie wie.

Gość
Podnoszę z resztkami nadziei. ;)

Gość
A czy do Ciebie jest skierowane to pytanie? Mieszkasz/mieszkałaś w Holandii? ;)

Gość
Cudownie. Twoje doświadczenie zapewne przydaje Ci się w Polsce.;) Chyba nikogo znającego się na rzeczy nie znajdę. Szkoda. :(

Gość
Acha. Tego nigdy nie miałam, więc mamy do czynienia z ciekawym paradoksem.

Gość
A zatem do zapłodnienia niezbędny jest papierek potwierdzający uświęcony stan małżeński? :)