Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Looooser

Czy czysta przyjaźń damsko-męska jes możliwa?

Polecane posty

Gość NAKLEJKI, WITRAŻE
Literki wykonane z folii samoprzylepnej firmy ORACAL w wysokości 5, 10 i 20 cm. W przepięknych 7 kolorach. Można zamówić pojedyncze literki !!!!! http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-7-i1980014663.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-1-i1980014528.html http://allegro.pl/alfabet-polski-litery-literki-naklejki-zestaw-4-i1980014586.html Tylko teraz do każdego zamówienia napis WESOŁYCH ŚWIAT z folii witrażowej o długości prawie 50 cm GRATISS

Gość ojtam ojtam
jasne, że mozliwa w przedziale wiekowym 2-4 lat :D:D:D no w porywach do 6

Gość Cienki i krótki
Z kolegami też się przytulasz i trzymasz za rękę ?

Gość gfgfg
Mam przyjaciela, znamy sie odkad skonczylismy po 2 lata ;) NIGDY do niczego miedzy nami nie doszlo, spedzamy ze soba sporo czasu. Zarowno ja i on mamy swoje drugie polowki, ktorzy nie maja nic przeciwko, wiedza, ze my jestesmy bardziej jak rodzenstwo :) ALe zadnego przytulania (no chyba, ze w ramach skladania zyczen) czy trzymania sie za rece.

Gość vsf
czysta to bez przytulania i trzymania za ręce. chyba, że tulak na przywitanie. jest możliwa, ale trzeba wyznaczyć granice. sztuczne, bo płeć przeszkadza w czystej przyjaźni. żeby przyjaźń nie skończyła się związkiem, seksem trzeba zachować ostrożność.

przyjaznic to sie moga intelektualisci co najwyzej - tam rzeczywiscie plec bez znaczenia;-)))

Gość lajla90
Pewnie, że jest możliwa, ja mam takich przyjaciół.

Gość kobitka23r
jest mozliwa!! ja mam to szczescie,mam przyjaciela.nie ma przytulania,nigdy ze soba nie bylismy i nie bedziemy.chociaz czasem jak mam mega doła to myslę,że szkoda,że nigdy nie bedzie kims wiecej:)

poza wspomnianiym przypadkiem intelektualistow - uwazam, ze nie! owszem kumplowac sie mozna - wyskoczyc gdzies razem itd. ale nie przyjazn ! a czy wasi mezzczyzni maja przyjaciolki - takie do ktorych dzownia dobra/zla nowina ??? ale zanczaca nowina ??? rzadko ktora kobieta lubi sie dzoielic mezczyzna z inna kobieta (nawet jesli mowimy o niefizycznym dzieleniu) przyjaciel to ktos f=do kogo mozesz zadzwonic w srodku nocy - do mojego mezczyzny zadna inna nie moze - bo moze sie zdarzayc ze w nocy bedzie potrezbny mi ;-)))

Jest możliwa, ale oboje muszą być dojrzali umysłowo, muszą wiedzieć co się wokół nich dzieje

Smoor - a po co maja byc przytomni i patrzec co sie dzieje? zeby hamowac pociag seksualny?;-)

Gość bellla ...
"niema szans na taką przyjaźń zawsze są podteksty erotyczne" chyba głownie w twoim mózgu

Gość wyppaaaassssssss
mozliwe

Serio wam współczuję jak myślicie, że nie można być blisko w damsko-męskich relacjach :(

Gość Edyta 21 Lub
A ja wam współczuję, że produkujecie sie w temacie Loooosera, który założył by udowadniać, że laska która mu sie podoba chodzi z jakimś kolesiem tylko dla pozorów, żeby wzbudzic zazdrosć w Looooserze. Looooser łudzi sie , że to tylko jej przyjaciel, pomimo że chodzą za rękę, nie potwierdzajcie psycholowi tego toku niemyślenia, bo to nieetyczne wobec niego.

Gość chora na etanol
miałam kiedyś przyjaciela, taka totalnie czysta przyjaźć. Właśnie, miałam... później zaczęło się coś więcej i więcej. najpierw tylko seks, akurat obydwoje byliśmy samotni, chcieliśmy jakoś wypełnić tę pustkę. później pojawiło się uczucie. i właściwie to już sama nie wiem, w którym z nas jako pierwszemu. i obydwoje uciekliśmy z przerażeniem.

19:39 [zgłoś do usunięcia] missthetrain jeśli podobałbyś się mi i nigdy ze mną nie rozmawiał, a znalibyśmy się tylko z widzenia, to zrobiłabym tak, jak ona( to znaczy tak jak myślisz), że specjalnie przytulalabym sie do innego, z pewnością jej się podobasz Zatkało?

" [zgłoś do usunięcia] Smooir GG@tlen.pl'; Serio wam współczuję jak myślicie, że nie można być blisko w damsko-męskich relacjach" i po co te nerwy ?;-))) przeceiz najpierw napisalam ze z wyjatkiem intelektualistow;-)

" [zgłoś do usunięcia] LoOoOsEr 19:39 [zgłoś do usunięcia] missthetrain jeśli podobałbyś się mi i nigdy ze mną nie rozmawiał, a znalibyśmy się tylko z widzenia, to zrobiłabym tak, jak ona( to znaczy tak jak myślisz), że specjalnie przytulalabym sie do innego, z pewnością jej się podobasz Zatkało?" nie - raczej rozsmieszylo;-))) ach te czasy gdy sie mialo 15 lat;-)))

Gość to się skończy cześć
po co mężczyźnie przyjaźń lub koleżeństwo kobiety ?

Gość gftd
pojawia się fascynacja czy co tam jeszcze, ale czy to przeszkadza w wyznaczeniu ostrych granic i trzymaniu się ich? stawiacie sobie jasne zasady, których absolutnie nie przekraczacie. łączy was wzajemny szacunek, wsparcie i możecie do siebie dzwonić w środku nocy. gdy ktoś będzie za słaby na przyjaźń pozwalacie mu odejść. wpisujecie to ryzyko w tę relację. przy tym dbacie o przyjaciela, żeby nie zmienić tej relacji. tworzycie sobie kategorię w mózgu: z napisem nietykalny. nie ważne czy jest przystojny itd. jest nietykalny. wyobrażaj sobie, że jest np. chłopakiem najlepszej przyjaciółki, dziewczyną przyjaciela to podobnie działa. NIE i już. znacie na tyle siebie, że kiedyś nawet jak przyjaciel się lekko zauroczył, to postawiliście sprawę jasno, że ta relacja ma być tylko przyjacielska. dajecie wybór, ale trzymacie się zero jedynkowo zasad. żadnych kontaktów, dotyku, spania ze sobą w jednym łóżku. nie ufajcie komuś kto nie ma waszych genów. poznajecie swoje połówki, a przyjaciel jest i trzyma się tych zasad. połówka może być zazdrosna, ale w tym przypadku spotykacie się z przyjacielem w obecności połówki, uspokajacie połówkę. przyjaciel zrozumie, że jak jesteście w związku, to macie mniej czasu na inne sprawy. wy też nie robicie za zazdrosne magiery, tylko akceptujecie, to że związek przyjaciela jest na pierwszym miejscu. da się, trzeba obejść biologię i płeć. wyznaczyć zasady, trzymać się ich. będZie to czysta przyjaźń. będzie miała wszystkie składniki czystej relacji, wszelkie chemiczne zawirowania wrzucacie do kosza. trzeba bezwzględnie trzymać się zasad.

nie chce mi sie czytać, jedynie napiszę: nie ma czegos takiego jak nie podszyta erotyzmem przyjaźń kobiety i męzczyzny, jak komus sie wydaje, że jest to znaczy, że ta druga osoba (przyjeciel czy przyjaciółka) nie mówi wszystkiego...

Gość Mimo
Partner powinien być naszym przyjacielem.